Σεισμός στην Τουρκία: 100 σπίτια κατέρρευσαν, τραυματίες και εγκλωβισμένοι

Σεισμός στην Τουρκία: 100 σπίτια κατέρρευσαν, τραυματίες και εγκλωβισμένοι

56 μετασεισμοί σε...4 ώρες.

Σοβαρές ζημιές και τραυματίες άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός στην Τουρκία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης με επίκεντρο την πόλη Ντενιζλί στο νοτιοδυτικά της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το σεισμολογικό παρατηρητήριο της Τουρκίας, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο του Καντιλί –που αρχικά ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών– η δόνηση σημειώθηκε σε βάθος 8 χιλιομέτρων.

Τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κάτι άσχημο στο κέντρο του Ντενιζλί μέχρι στιγμής», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Οζμάν Ζολάν, στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk. «Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα. Οι ομάδες μας εργάζονται για να αποτιμήσουν τη ζημιά», δήλωσε ο Ζολάν.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΝΤV υπάρχουν κατεστραμμένα κτίρια, κυρίως παλιά σπίτια και εγκλωβισμένοι, με τη δήμαρχο της Μποζκούρτ να δηλώνει στον ίδιο σταθμό ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και ότι έχουν καταρρεύσει κτίρια.

Από την άλλη πλευρά ο αρμόδιος υγείας της τουρκικής επαρχίας Μπερνά Οζτούρκ ανέφερε πως περίπου έξι άτομα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία του Ντενζλί, ωστόσο δεν διατρέχει λόγο ανησυχίας για την κατάσταση της υγείας τους.

Σύμφωνα με την cumhuriyet, μέσα σε συνολικά 4 ώρες έχουν γίνει 56 μετασεισμοί απο 1 έως 6 ρίχτερ. Συγκεκριμένα έχουν γίνει διαδοχικά 2 σεισμοί, ο πρώτος στις 14.19 το μεσημέρι είχε μέγεθος 4.2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και εστιακό βάθος 17 χιλιόμετρα και 6 λεπτά αργότερα στις 14.25 ο δεύτερος 6 ρίχτερ με εστιακό βάθος αντίστοιχα 7 χιλιόμετρα.

Τα τούρκικα μέσα αναφέρουν πως μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί ζημιές σε 100 σπίτια.

Κατέρρευσε μέρος της οροφής του αεροδρομίου Ντενιζλί

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ισχυρός σεισμός άφησε το σημάδι του στο αεροδρόμιο του Ντενιζλί, όπου έχει καταρρεύσει μέρος της οροφής.

Κατέρρευσαν σπίτια- Σοβαρές ζημιές

Από τον σεισμό έχουν καταρρεύσει κτίρια όπως επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της πόλης Ντενιζλί.

«Υπάρχουν σπίτια που έχουν καταρρεύσει, αντιμετωπίσαμε σεισμό που διήρκεσε 15-20 δευτερόλεπτα, καταστράφηκε ακόμη και ο τοίχος του γραφείου μου, γνωρίζω έως τώρα για τραυματίες όχι για απώλεια ανθρώπινης ζωής», είπε χαρακτηριστικά.

Οι πρώτες εικόνες και τα βίντεο από τις καταστροφές

Ήδη τον γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες και βίντεο από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Τουρκία στα social media.

Κατεστραμμένα ΙΧ, μεγάλες ρωγμές σε κτίρια, καθώς και σπίτια που έχουν καταρρεύσει και ζώα που έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια είναι μερικές από τις εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου.

https://twitter.com/denizliguncel/status/1159447277313974272

https://twitter.com/ArslanElif34/status/1159430775386902528

https://twitter.com/BJK09MRT/status/1159446271016525830

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ