Ορκίστηκε νέος δήμαρχος Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης

Ορκίστηκε νέος δήμαρχος Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης

Πρόκειται για την πρώτη ορκωμοσία δημάρχου της Αθήνας εκτός δημαρχιακού μεγάρου.

Στην ακαδημία Πλάτωνος πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Πρόκειται για την πρώτη ορκωμοσία δημάρχου της Αθήνας εκτός δημαρχιακού μεγάρου. Στην ομιλία του ο κ. Μπακογιάννης αναμένεται να τονίσει πως στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι να σηκώσει ψηλά ολόκληρη την Αθήνα χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς αποκλεισμούς και θα εξηγήσει τους λόγους για την επιλογή της συγκεκριμένης γειτονιάς για την τελετή.

Στην τελετή της ορκωμοσίας βρίσκονται – μεταξύ άλλων – η σύζυγος του κ. Μπακογιάννη με τον γιο τους. Επίσης το παρών δίνει και ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης καθώς και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πλήθος κόσμου παρακολουθεί αυτή την ώρα την ορκωμοσία στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος .

Ο νέος δήμαρχος της πρωτεύουσας έφτασε λίγο πριν τις 6 στον χώρο της ορκωμοσίας, μαζί με την σύζυγό του και τον γιο τους, ενώ στην τελετή χοροστατεί ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Εκτός από τα συγγενικά του πρόσωπα, παρόντες είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης,  ο τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης καθώς και οι συνυποψήφιοι του Κώστα Μπακογιάννη, Νάσος Ηλιόπουλος και Πάνος  Γερουλάνος.

Κοντά στο χώρο όπου πραγματοποιείται η τελετή ορκωμοσίας, βρέθηκαν νωρίτερα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τα οποία ύψωσαν πανό κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

«Σεβασμός στην Αθήνα και τον πολιτισμό της»

Στην πρώτη του ομιλία μετά την τελετή ορκωμοσίας του στην Ακαδημία Πλάτωνος, ο Κώστας Μπακογιάννης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σεβασμός και δέος, αυτά είναι τα συναισθήματα που γεννά η σημερινή μέρα. Σεβασμός στην Αθήνα και τον πολιτισμό της. Δέος απέναντι στην πρόκληση και στο μεγάλο έργο που μας περιμένει. Να γίνει η Αθήνα αντάξια των Αθηναίων».

Ακόμα ο κ. Μπακογιάννης δεσμεύτηκε ότι θα «δε θα είναι ο άρχων αλλά ο υπηρέτης των Αθηναίων». Εξήγησε τους συμβολικούς και τους ουσιαστικούς λόγους για την επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας και τόνισε πως «είμαστε εδώ για να σηματοδοτήσουμε πως θέλουμε να σηκώσουμε ολόκληρη την Αθήνα ψηλά χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Να αναδείξουμε την Αθήνα ως μία νέα σύγχρονη ευρωπαϊκή μητρόπολη, μία πόλη που δε θα προσπαθείς απλώς να επιζήσεις, αλλά θα θέλεις να ζήσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ