Η ΕΕ αναμένει από την Τουρκία να τηρήσει την Κοινή Δήλωση για το προσφυγικό

Η ΕΕ αναμένει από την Τουρκία να τηρήσει την Κοινή Δήλωση για το προσφυγικό

Η Τουρκία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα μια αλλαγή στην πολιτική της για τους πρόσφυγες στη χώρα της, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Π. Στάνο.

Η Τουρκία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα μια αλλαγή στην πολιτική της για τους πρόσφυγες στη χώρα της, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Πέτερ Στάνο πρόσθεσε ότι η ΕΕ αναμένει από την Άγκυρα να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για τον έλεγχο της ροής προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση

«Θα ήθελα να τονίσω πως δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από τουρκικής πλευράς για οποιεσδήποτε αλλαγές στην πολιτική της για τους αιτούντες άσυλο, τους πρόσφυγες ή τους μετανάστες», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, ο Πέτερ Στάνο, σε συνέντευξη Τύπου.

Και ο κ. Στάνο πρόσθεσε: «Άρα από τη δική μας άποψη η δήλωση ΕΕ-Τουρκίας… εξακολουθεί να ισχύει και αναμένουμε πως η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από τη δήλωση αυτή. Οι τουρκικές αρχές επιβεβαίωσαν επίσημα ότι δεν υπάρχει αλλαγή στην επίσημη πολιτική… αναμένουμε ότι θα εξακολουθήσει να μένει έτσι».

Η Τουρκία έχει δεσμευθεί να τερματίσει τις παράτυπες μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία προς την ΕΕ και να διασφαλίσει βελτιωμένες συνθήκες υποδοχής για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, με αντάλλαγμα υποστήριξη από την Ένωση.

Σημειώνεται πως Τούρκος υψηλόβαθμος αξιωματούχος δήλωσε πως η Τουρκία δεν θα εμποδίζει πλέον τους μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη να διασχίσουν τα σύνορα μετά τον θάνατο τουλάχιστον 33 Τούρκων στρατιωτών στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ