Βουλευτές πλακώθηκαν μέσα στο τουρκικό κοινοβούλιο (vid)

Βουλευτές πλακώθηκαν μέσα στο τουρκικό κοινοβούλιο (vid)

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της ολομέλειας της τουρκικής βουλής, καθώς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και της αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), ήρθαν στα χέρια.

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της ολομέλειας της τουρκικής βουλής, καθώς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και της αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), ήρθαν στα χέρια.

Σύμφωνα με το CnnTurk.com, η ένταση είχε ξεκινήσει πριν από την έναρξη της ολομέλειας όπου θα γινόταν συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στο Ιντλίμπ.

Όμως όταν στο βήμα της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ανέβηκε ο αντιπρόεδρος του CHP, Ελγκίν Οζκότς προκειμένου να πει την πρόταση του κόμματος για την προστασία των Τούρκων στρατιωτών.

Η ομιλία του προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του AKP, με τους βουλευτές του CHP, να αντιδρούν και τη βουλή να μετατρέπεται σε αρένα καθώς η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου και επικράτησε χάος, αφού οι βουλευτές των δύο κομμάτων ήρθαν στα χέρια και κάποιοι εξ αυτών βρέθηκαν στο έδαφος και καρέκλες αναποδογύρισαν.

Φυσικά η συνεδρίαση μετά τα γεγονότα και με το τεταμένο κλίμα να μην υποχωρεί, διακόπηκε.

Άμεση αντίδραση από το AKP

Το κυβερνών κόμμα δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός, αφού ο αντιπρόεδρος του AKP, Νουρμάν Κουρτουμούς έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter:

«Ο αντιπρόεδρος του CHP, ο οποίος απείλησε τον εκλεγμένο πρόεδρο και αρχηγό του κράτους μας, ειδικά αυτές τις μέρες που η χώρα μας παλεύει για την επιβίωση της, έχει διαπράξει προδοσία εάν δεν έχει χάσει τα λογικά του. Θα χρειαστεί να λογοδοτήσει ενώπιον του δικαστηρίου για τα λεγόμενα του».

Πηγή: tribune.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ