Βουλή: Στην πρώτη γραμμή η ενδοοικογενειακή βία στην εποχή του κορωνοϊού

Βουλή: Στην πρώτη γραμμή η ενδοοικογενειακή βία στην εποχή του κορωνοϊού

Στην πρώτη γραμμή της κοινοβουλευτικής δράσης η ενδοοικογενειακή βία στην εποχή του κορωνοϊού.

Το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας στον καιρό της πανδημίας του κορωνοϊού ήταν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που είχαν τα μέλη της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με 40 αρμόδιους φορείς και οργανώσεις.

Από όλους όσοι συμμετείχαν στη μαραθώνια αυτή τηλεδιάσκεψη, επισημάνθηκε η ανάγκη να παραμείνει στη πρώτη γραμμή της κοινοβουλευτικής δράσης, «το υπαρκτό και διαχρονικό αυτό πρόβλημα», όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά τους, οργανώσεις και φορείς, αναφέρθηκαν ιδιαίτερα, στην κοινή προσπάθεια για ενημέρωση και περίθαλψη των θυμάτων στη διάρκεια της πανδημίας, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συνεχούς εγρήγορσης και συνεργασίας και τονίζοντας ότι, η συνεχής ενημέρωση για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, δημιούργησε μια ομπρέλα προστασίας πάνω από όλες τις γυναίκες.

«Η Ελλάδα βρέθηκε στην πρωτοπορία και στον τομέα της αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας στον καιρό της πανδημίας του κοροναϊού, δρώντας άμεσα και αποτελεσματικά και δίνοντας έμφαση στην έγκαιρη ενημέρωση του πληθυσμού. Και αυτό οφείλεται στη συνεργασία κυβέρνησης, Κοινοβουλίου και οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών σε όλη τη διάρκεια της κρίσης», τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Σοφία Βούλτεψη.

Παράλληλα, η κ. Βούλτεψη διαβεβαίωσε ότι «η εμπειρία των οργανώσεων θα καταγραφεί προκειμένου να εντοπιστούν αρρυθμίες στην αλυσίδα της προστασίας και να σχεδιαστεί η νέα ενημερωτική καμπάνια που πρέπει να συνεχιστεί και υπό τις νέες συνθήκες».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, μεταξύ, άλλων, η γενική γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, και η πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας Θεοδοσία Ταντάρου-Κρίγγου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ