Τουρκία για Αγία Σοφία: Η Ελλάδα να απαλλαχθεί από τα ιστορικά της κόμπλεξ

Τουρκία για Αγία Σοφία: Η Ελλάδα να απαλλαχθεί από τα ιστορικά της κόμπλεξ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, απάντησε στην ανακοίνωση της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Αγιά Σοφία θα παραμείνει και θα προστατευτεί ως μια σημαντική αξία για την Τουρκία και για την ανθρωπότητα.

Μετά το σόου της Παρασκευής με την προσευχή στην Αγία Σοφία, η Τουρκία τραβάει και άλλο το σκοινί καλώντας την Ελλάδα να… ξεπεράσει τα ιστορικά της κόμπλεξ!

Υπενθυμίζεται πως η Αθήνα καταδίκασε χθες την «φιέστα», που στήθηκε χθες στην Αγία Σοφία, με αφορμή την άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με το TRT, o εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, απάντησε προκλητικά στις αντιδράσεις της κυβέρνησης της χώρας μας.

«H Ελλάδα, κάθε φορά που γίνεται ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία, εξακολουθεί να κάνει δηλώσεις που είναι μάταιες και δεν έχουν αποτέλεσμα. Σε μια εποχή που στην Ευρώπη ακούγεται η προσευχή από τους μιναρέδες και γίνεται κατανοητή η σημασία του αμοιβαίου σεβασμού, η μόνη ευρωπαϊκή χώρα της Ευρώπης που δεν έχει τζαμί στην πρωτεύουσά της, ενοχλήθηκε στην ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Κι αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα όσον αφορά στην κατανόηση της ψυχολογίας αυτής της χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνέχεια, ο Ακσόι κατηγορεί την Αθήνα ότι επιχειρεί να «σωπάσει» το κάλεσμα για προσευχή στη δυτική Θράκη με την δικαιολογία της COVID-19.

«Η Τουρκία, δεν ενήργησε ενάντια στην παγκόσμια μνημειακή ιδιότητα της, ούτε ενήργησε αντίθετη με τη Σύμβαση της UNESCO του 1972 σχετικά με την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς», προσθέτει.

Τέλος, κατηγορεί την Ελλάδα για «ιστορικά κόμπλεξ» ενώ σημειώνει πως η Αγία Σοφία παραμένει σημαντική για την Τουρκία.

«Η Αγία Σοφία, θα παραμείνει σημαντική αξία για την Τουρκία και ανθρωπότητα και θα συνεχίσει να προστατεύεται. Καλούμε την Ελλάδα να απαλλαχθεί από τα ιστορικά της κόμπλεξ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ