Επίθεση με βιτριόλι: Σφίγγει ο κλοιός για τη δράστιδα – Πού εστιάζουν οι αρχές

Επίθεση με βιτριόλι: Σφίγγει ο κλοιός για τη δράστιδα – Πού εστιάζουν οι αρχές

Οι αστυνομικές αρχές ενδέχεται σήμερα να δείξουν στην 34χρονη τα φωτογραφικά καρέ από τα βίντεο που έχουν επεξεργαστεί στο σημείο όπου έγινε η επίθεση.

Στα ίχνη των δραστών της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη στην Καλλιθέα βρίσκεται η αστυνομία. Οι αστυνομικές αρχές ενδέχεται σήμερα να δείξουν στην 34χρονη τα φωτογραφικά καρέ από τα βίντεο που έχουν επεξεργαστεί στο σημείο όπου έγινε η επίθεση.

Οι αρχές ευελπιστούν η κοπέλα να αναγνωρίσει κάποια από τις ύποπτες που έχει στη λίστα της η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, που διερευνούν την υπόθεση, περιμένουν από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας τα αποτελέσματα των σαρώσεων των επικοινωνιών την ημέρα της επίθεσης  στην άτυχη γυναίκα, την ώρα που περίμενε το ασανσέρ στο κτίριο της εταιρείας όπου εργάζεται, στη λεωφόρο Θησέως. Τα αποτελέσματα από αυτές τις σαρώσεις αναμένεται να παίξουν αποφασιστικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών που επεξεργάζεται όλο το βιντεοληπτικό υλικό που έχει ληφθεί, όχι μόνο από τις κάμερες ασφαλείας στο σημείο, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της επίθεσης, προσπαθεί να ξεκαθαρίσει την εικόνα όταν εμφανίζεται μία ύποπτη γυναίκα. Στη συνέχεια, αστυνομικοί θα τη δείξουν στην 34χρονη μήπως μπορέσει να την αναγνωρίσει.

Σημειώνεται, ότι κλιμάκιο αστυνομικών επισκέφθηκε χθες, για ακόμη μία φορά, την άτυχη γυναίκα στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, αλλά δεν προέκυψε κάτι νεότερο. Η 34χρονη δεν μπόρεσε να θυμηθεί κάτι παραπάνω από όσα έχει καταθέσει έως τώρα. Σήμερα αναμένεται να την επισκεφθούν εκ νέου αστυνομικοί που διευρευνούν την υπόθεση, ενώ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ΕΛΑΣ βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στον εντοπισμό της δράστιδας.

Σύμφωνα με το πρόεδρο των ειδικών φρουρών Β. Ντούμα η αστυνομία βρίσκεται κοντά στη σύλληψη της ηθικού αυτουργού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι «ωρίμασε η υπόθεση από πλευράς ευρημάτων», μετά τα στοιχεία που προέκυψαν από το κινητό τηλέφωνο και από τα βίντεο.

«Σύντομα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Είμαστε κοντά σε συλλήψεις», εκτίμησε.

Η αστυνομία εστιάζει στο φιλικό, συγγενικό και συναισθηματικό περιβάλλον της άτυχης κοπέλας.

Επίσης, σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Μαραγκάκη, η συγκεκριμένη υπόθεση θα πρέπει να στοιχειοθετηθεί ως ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Πλάνο που δείχνει τη δράστιδα εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλάνο από κάμερα καταστήματος που προσπαθούν να «καθαρίσουν» οι αστυνομικοί, προκειμένου να διακρίνουν τα χαρακτηριστικά της δράστιδος και να την ταυτοποιήσουν, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Όπως τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο όγκος δεδομένων που καλούνται να επεξεργαστούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι τεράστιος, καθώς πλέον εξετάζονται και τα στοιχεία από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η μέχρι στιγμής έρευνα για την ταυτότητα του ατόμου που πραγματοποίησε την επίθεση εναντίον της Ιωάννας, γίνεται σε άτομα που ανήκουν στο στενό περιβάλλον του θύματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, η γυναίκα που έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη ήταν έτοιμη για όλα. «Είχε αποφασίσει να κάνει ζημιά στην 34χρονη, έκανε πολύ προσεκτικές κινήσεις και γι’ αυτό και διέφυγε» πρόσθεσε ο κ. Καλλιακμάνης.

 

Μαρτυρία – κλειδί για την υπόθεση

Η ΕΛ.ΑΣ εστίασε αρχικά το ενδιαφέρον της στη μαρτυρία του 30χρονου πρώην συντρόφου της 34χρονης, με τον οποίο χώρισε πέντε μέρες πριν από την επίθεση με το βιτριόλι, και μάλιστα είχαν καβγαδίσει.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο 30χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι η προστριβή τους ξεκίνησε, διότι ανακάλυψε ένα ηλεκτρονικό αρχείο, το οποίο αποκάλυπτε, κατά τη γνώμη του, μία άλλη επαφή που είχε η 34χρονη με άτομο που εργαζόταν σε ιδιωτικό κατάστημα και ήταν σύζυγος γυναίκας από το στενό πριβάλλον της.

Η ΕΛ.ΑΣ εστίασε το ενδιαφέρον της σε αυτή τη διένεξη και στα 3-4 πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται σε αυτή, τα οποία όμως παρουσίασαν άλλοθι. Και το ίδιο το θύμα, όμως ανέφερε ότι «σε καμία περίπτωση η επίθεση εναντίον της δεν οφείλεται σε αυτή τη διαμάχη». Στην αναφερόμενη, δε, επαφή της με τον ιδιωτικό υπάλληλο μίλησε για «ανύπαρκτη υπόθεση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ