Πώς η 35χρονη έκανε κόλαση τη ζωή της Ιωάννας – Το μήνυμα από όπου ξεκίνησαν όλα

Πώς η 35χρονη έκανε κόλαση τη ζωή της Ιωάννας – Το μήνυμα από όπου ξεκίνησαν όλα

Η αντίδραση της 34χρονης όταν έμαθε το όνομα της γυναίκας που της έκανε κακό και το μοιραίο σφάλμα της 35χρονης.

Σοκ προκαλούν οι  αποκαλύψεις για τους λόγους τους οποίους οδήγησαν την 35χρονη δράστιδα να επιτεθεί με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα την ώρα που εκείνη έμπαινε στο γραφείο της.

Από την πρώτη στιγμή, οι ειδικοί ερευνητές είχαν τονίσει πως τέτοιες επιθέσεις κρύβουν από πίσω τους ερωτική αντιζηλία, ωστόσο απ΄ότι φαίνεται από τις μέχρι τώρα καταθέσεις και πληροφορίες, η 35χρονη κατηγορούμενη ήταν εκείνη που είχε μεγάλο πρόβλημα με το θύμα της επίθεσης.

Η συγχωριανή της άτυχης Ιωάννας όχι μόνο κατάφερε να της επιτεθεί με τον χειρότερο τρόπο, προκαλώντας της εγκαύματα σε πρόσωπο και σώμα, αλλά και να εξαφανιστεί για μέρες από τις αρχές, παρ΄όλο που το σπίτι της βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας.

Φαινόταν μάλιστα τόσο σίγουρη ότι έχει κάνει το τέλειο έγκλημα, με αποτέλεσμα να μην θελήσει να ξεφορτωθεί ούτε την περούκα, αλλά ούτε την τηλεκάρτα με την οποία είχε καλέσει ταξί για να φτάσει στο σημείο όπου και έριξε χωρίς κανέναν δισταγμό το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα.

Όλες αυτές τις μέρες, πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ ανέφεραν πως η δράστις όχι μόνο είχε φροντίσει κάθε λεπτομέρεια για το πώς θα κάνει κακό στην Ιωάννα, αλλά είχε σχεδιάσει από το τι ρούχα θα φορούσε την συγκεκριμένη μέρα ώστε να μην γίνει αντιληπτή, μέχρι το πώς θα φτάσει στο σημείο χωρίς όμως να την «πιάσουν» οι κάμερες.

Το γεγονός ότι είχε προετοιμαστεί τόσο καλά και είχε μελετήσει τα πάντα τόσο διεξοδικά αποδεικνύει πόσο πολύ κακό ήθελε να κάνει στο θύμα.

Ωστόσο όσο λεπτομερώς κατάφερε και σχεδίασε την επίθεσή της, τόσο ένα στιγμιαίο αλλά και ταυτόχρονα μοιραίο σφάλμα έκανε της αρχές να κινηθούν γρήγορα, σιωπηρά και με μεθόδους FBI

Η κλίση λοιπόν σε ένα κηπουρό από την τηλεκάρτα με την οποία είχε καλέσει ταξί και το γεγονός πως στη συνομιλία που είχε φρόντισε να δώσει τα στοιχεία της, είχε ως αποτέλεσμα οι αρχές να φτάσουν με σχετική ευκολία στον εντοπισμό της.

Ωστόσο παρ΄όλο που η 35χρονη κατηγορούμενη φανερώθηκε εξαιτίας ενός χαζού αλλά μοιραίου λάθους της ήταν απλά η αρχή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της υπόθεσης, η οποία μετρά αρκετά χρόνια και μόνο πολύ λίγες συναντήσεις.

Πώς η 35χρονη έκανε τη ζωή κόλαση στην Ιωάννα

Έφτανε μόνο και μία συνάντησή της με την 35χρονη δράστιδα, ώστε τα πράγματα από εκεί και πέρα να πάρουν εντελώς διαφορετική πλοκή για τη ζωή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι, είχε συναντήσει την δράστιδα σε έναν γάμο το 2019.

Τότε η δράστιδα είχε παρουσιαστεί μαζί με τον σύντροφό της, ο οποίος φέρεται να είναι αθλητικογράφος,  και συστήθηκε με την 34χρονη.

Λίγες ημέρες μετά ο σύντροφός της έκανε αίτημα φιλίας στο Facebook στην Ιωάννα, το οποίο εκείνη αποδέχτηκε.

Ήταν το μοιραίο λάθος της, το οποίο θα έκανε την 35χρονη να ζηλέψει αδικαιολόγητα πολύ και να θέλει να την εκδικηθεί με τον χειρότερο τρόπο.

Η 35χρονη όχι μόνο έστελνε μηνύματα στην 34χρονη Ιωάννα μέσω facebook, αλλά και να γίνει ο «Μεγάλος Αδελφός» στα social media, παρακολουθώντας σαν stacker κάθε κίνησή της.

Αποδεικτικό στοιχείο μάλιστα για το πόσο επικίνδυνα ζηλιάρα ήταν είναι η κατάθεση του συντρόφου της στις αρχές.

Όπως υποστήριξε στην κατάθεσή του, «Της είχα εξηγήσει ότι δεν βλέπω την σχέση μας σοβαρά. Εκείνη ονειροπολούσε και νόμιζε ότι θα παντρευτούμε. Όταν έκανα αίτημα φιλίας στην Ιωάννα, εξοργίστηκε. Ζήλευε και νόμιζε ότι λόγω της Ιωάννας δεν προχωρούσε η σχέση μας. Όλα όμως ήταν στο μυαλό της, δεν είχα κάνει κάτι με την Ιωάννα».

Δικηγόρος Ιωάννας: Πώς αντέδρασε η 34χρονη όταν της είπαν ποια είναι η δράστις

Απόδειξη πως η 34χρονη Ιωάννα ούτε που είχε στο μυαλό της ότι κάποια που είχε δει μόνο πέντε φορές στη ζωή της θα μπορούσε να της κάνει τόσο κακό είναι και ο τρόπος που αντέδρασε.

Όπως τόνισε ο κ. Λύτρας μιλώντας στο MEGA, η Ιωάννα ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στην υπόθεση από τον ίδιο και «πάγωσε» όταν άκουσε το όνομα της φερόμενης δράστιδος.

«Έπρεπε να την ενημερώσω, από τη στιγμή που έγινε σύλληψη, ενώ και η ίδια ρωτούσε επίμονα για την εξέλιξη των ερευνών» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, τη συγκεκριμένη κοπέλα την είχε δει το πολύ 5-6 φορές σε κάποιες εκδηλώσεις και γιορτές, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορούσε να φανταστεί πως το συγκεκριμένο άτομο θα ήταν πίσω από την επίθεση εναντίον της.

Παράλληλα, όπως σημείωσε ο κ. Λύτρας, η Ιωάννα δεν μπόρεσε να την αναγνωρίσει στα λίγα δευτερόλεπτα που συναντήθηκαν τα βλέμματά τους στην είσοδο των γραφείων της ασφαλιστικής εταιρείας που εργάζεται.

«Υπήρχε μια επαφή με τον άνδρα που είχε σχέση η φερόμενη δράστις. Ένα αίτημα φιλίας σε κοινωνικό δίκτυο, το οποίο απλά το αποδέχθηκε η Ιωάννα» συμπλήρωσε ο κ. Λύτρας.

Ο κ. Λύτρας υποστήριξε ότι οι δύο οικογένειες δεν γνωρίζονταν, παρότι βρίσκονται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων.

«Η Ιωάννα δεν είχε να κρύψει κάτι, συνεργαζόταν από την πρώτη στιγμή. Πολλοί είχαν βγει να πουν ότι κάτι κρύβει, αλλά δεν ίσχυε τίποτα. Όμως όλα αυτά δημιούργησαν πρόβλημα και στις Αρχές και στην οικογένειά της» κατέληξε ο Απόστολος Λύτρας.

Τι έγραφε το μήνυμα που έστειλε η 35χρονη στην Ιωάννα

Ο κ. Λύτρας μιλώντας επίσης στο ΣΚΑΪ τόνισε ότι όντως πριν από δυο χρόνια η Ιωάννα είχε δεχθεί μήνυμα από την 35χρονη αλλά δεν ήταν απειλητικό αλλά μάλλον ήπιο. «Το μήνυμα το οποίο δέχθηκε ήταν άνευ σημασίας για να φτάσουμε στο σημείο να το πει στην αστυνομία. Και ακούστε και το πιο σημαντικό, αυτή η διαδικασία έγινε πριν από δύο χρόνια». «Δεν είναι κάτι περίπλοκο. Της έστειλε ένα μήνυμα ‘’αν γνωρίζεις τον τάδε, η Ιωάννα απάντησε όχι απλά μου έστειλε αίτημα φιλίας’’ αυτός ήταν ο διάλογος», τόνισε ο δικηγόρος του θύματος.

Ήταν παθολογική ζήλια διαρκείας;

Την ίδια ώρα δεν αποκλείεται μάλιστα το ενδεχόμενο να ξεκίνησε η αντιζηλία μεταξύ δράστιδος και θύματος από τα σχολικά τους χρόνια,, έπειτα από την αποκάλυψη ότι και οι δύο γυναίκες κατάγονται από την Αιτωλοακαρνανία.

Οι αστυνομικοί που εξετάζουν την υπόθεση μελετούν στοιχεία για το παρελθόν των δύο γυναικών, καθώς η κοντινή απόσταση των χωριών των δύο γυναικών -μόλις 22 χιλιόμετρα- ίσως εξηγεί σε κάποιο βαθμό την αντιζηλία της δράστιδος προς το θύμα.

Την ίδια ώρα, στην Αιτωλοακαρνανία κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η 35χρονη φέρεται να έχει κάνει αυτή τη φριχτή πράξη.

Η παράλληλη πορεία των δύο γυναικών

Ειδικότερα η 35χρονη γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, πολύ κοντά στο χωριό όπου μετακόμισε η οικογένεια της Ιωάννας όταν εκείνη ήταν μικρή. Οι δύο γυναίκες μεγάλωσαν σε γειτονικά χωριά και κατά πληροφορίες πήγαιναν και στο ίδιο σχολείο στην Αμφιλοχία. Στα 18 τους πέρασαν στο πανεπιστήμιο -στη Νομική η 35χρονη και στο Οικονομικό η 34χρονη- και έτσι και οι δύο, περίπου την ίδια περίοδο, μετακόμισαν και ξαναβρέθηκαν στην Αθήνα.

Λόγω μάλιστα της κοινής καταγωγής τους, οι δυο τους βρίσκονταν κάθε φορά που πήγαιναν στο χωριό τους, είτε σε εκδηλώσεις, είτε σε άλλες εξόδους.

Κανείς μάλιστα δεν περίμενε πως οι σχέσεις τους θα διαταραχθούν μόνο και μόνο από ένα τρίτο πρόσωπο.

Πώς έγινε η προσαγωγή

Το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε το πρωί της Πέμπτης, όταν η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή της 35χρονης, κάτοικο Ζωγράφου, την οποία θεωρούσε ως τη βασική ύποπτη για την επίθεση με το βιτριόλι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «Μετά από ενδελεχή έρευνα προσήχθη σήμερα το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών 35χρονη ημεδαπή η οποία εξετάζεται ως ύποπτη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος ημεδαπής στην Καλλιθέα την 20/05/2020».

Το μοιραίο σφάλμα της ξανθιάς stacker

Την ίδια ώρα απορία προκαλεί πως η 35χρονη έκανε ένα τόσο κραυγαλέο λάθος οδηγώντας την ΕΛ.ΑΣ κατευθείαν σε εκείνη.
Ειδικότερα μία κλήση που έκανε η 35χρονη φερόμενη ως δράστις της επίθεσης με το βιτριόλι σε Ασιάτη κηπουρό για ένα θέμα ανθοκομικής, με την τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να καλέσει το ραδιοταξί (σ.σ. για να μεταβεί στο σημείο της επίθεσης στην Καλλιθέα), ήταν αυτή που έλυσε για τους αστυνομικούς τον γρίφο με τον σοβαρό τραυματισμό της 34χρονης λογίστριας από ρίψη καυστικού υγρού το πρωί της 20ης Μαΐου στη λεωφόρο Θησέως.

Το μοιραίο αυτό σφάλμα οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ. στην ταυτότητα της 35χρονης, αφού οι αστυνομικοί που ανέλυσαν την τηλεκάρτα του ΟΤΕ  εντόπισαν τον αλλοδαπό -κατάγεται από το Μπαγκλαντές- αποδέκτη του τηλεφώνου της.

Το έργο της  ΕΛΑΣ διευκολύνθηκε περαιτέρω από το γεγονός ότι η 35χρονη κάλεσε εκ νέου τον αλλοδαπό τεχνικό -αφού αρχικά δεν είχε βρει τον ίδιο στο τηλέφωνο αλλά  κάποιον ομοεθνή φίλο του- από το ίδιο το κινητό της τηλέφωνο. Έδωσε έτσι στους αστυνομικούς την δυνατότητα να πληροφορηθούν τα στοιχεία της, το προφίλ της στο Facebook, το στίγμα του κινητού της, το κρίσιμο διήμερο που προχώρησε στην επίθεση στην Καλλιθέα κλπ.

Παρέχοντας πλήθος στοιχείων… μέσω του Ασιάτη κηπουρού για τη λύση του πολυσυζητημένου γρίφου. Αποκαλύπτοντας ότι η νεαρή φερόμενη ως δράστις αντιθέτως με την εικόνα που είχε δημιουργηθεί, προχώρησε σε σωρεία σφαλμάτων στον σχεδιασμό της επίθεσης της.

Σύμφωνα με περαιτέρω πληροφορίες ο 40χρονος άντρας που αποτέλεσε σημείο τριβής  -λόγω αναρτήσεων στο Facebook- για την 35χρονη γυναίκα με  το βιτριόλι και της άτυχης, ανυποψίαστης 34χρονης φέρεται να εργάζεται σε αθλητικό διαδικτυακό τόπο και να μην είχε επαφή με τον νομικό χώρο όπως εκτιμήθηκε αρχικά.

Πώς είναι η 34χρονη μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η διευθύντρια του Τμήματος Πλαστικής χειρουργικής του Λάτσειου Κέντρου στο «Θριάσιον» Νοσοκομείο, Μαρία Καλόφωνου για την κατάσταση της υγείας της 34χρονης Ιωάννας, που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι.

Η άτυχη γυναίκα έχει υποβληθεί ήδη σε τρία χειρουργεία με τελευταίο αυτό του Σαββάτου, ενώ τα επόμενα αναμένονται να πραγματοποιηθούν σε δέκα μέρες. «Είναι αγωνίστρια», υποστήριξε η κυρία Καλόφωνου.

Την ψυχολογική της κατάσταση διαχειρίζεται ομάδα ψυχολόγων του νοσοκομείου, η οποία είναι της άποψης πως πρέπει να δίνονται όλες οι πληροφορίες στο θύμα, αλλά με το σωστό τρόπο.

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας της, οι βλάβες στο πρόσωπο είναι βαθιές κι έχουν χαθεί στοιχεία του δέρματος που δεν αναπληρώνονται. «Θα προσπαθήσουμε να αναπληρώσουμε με αυτά που έχουμε, συστηματικά χωρίς βιασύνη», σημείωσε η κυρία Καλόφωνου και πρόσθεσε πως κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί και αν θα επανέλθει πλήρως.

Το ιδιαίτερο σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με την γιατρό, είναι τα αίτια της επίθεσης, ο δόλος, η διάθεση, αλλά και το μέσο.

Οι αιτίες της επίθεσης με βιτριόλι και το ψυχολογικό προφίλ της δράστιδος

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η δικηγόρος και εγκληματολόγος, Μαρία Τσιλιάκου για τις αιτίες που οδήγησαν στην επίθεση με βιτριόλι, αλλά και το ψυχολογικό προφίλ της δράστριας.

Μίλησε για τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πώς ένα απλό αίτημα φιλίας μπορεί να πυροδοτήσει μια ολόκληρη αντιζηλία και να οδηγήσει στο έγκλημα.

«Οπωσδήποτε σε τέτοιου είδους εγκλήματα δεν μπορούμε να αποκλείουμε μια ψυχιατρική γνωμάτευση για να δούμε το υπόβαθρο του δράστη», υποστήριξε η κυρία Τσιλιάκου, ωστόσο εξήγησε πως τα βαριά ψυχιατρικά περιστατικά δεν είναι σε θέση να οργανώσουν ένα τέτοιο έγκλημα, το οποίο δεν έγινε εν βρασμώ, αλλά ήταν καλά οργανωμένο και όλα έγινα βάσει σχεδίου.

Το συγκεκριμένο έγκλημα κρύβει μένος, εμπάθεια και εμμονή, σύμφωνα με την κυρία Τσιλιάκου, ενώ μάλιστα σημείωσε πως τα εγκλήματα τελούνται από ανθρώπους με διαταραχή προσωπικότητας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ