Πυρετός διαβουλεύσεων στη Λιβύη: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ακάρ, ενώ ο Σαλέχ βρίσκεται στη Μόσχα

Πυρετός διαβουλεύσεων στη Λιβύη: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ακάρ, ενώ ο Σαλέχ βρίσκεται στη Μόσχα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών στη Λιβύη με τον τούρκο υπουγό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ να μεταβαίνει εκτάκτως στη χώρα, μαζί με τον αρχηγό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Γιασάρ Γκιουλέρ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών στη Λιβύη με τον τούρκο υπουγό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ να μεταβαίνει εκτάκτως στη χώρα, μαζί με τον αρχηγό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Γιασάρ Γκιουλέρ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το τουρκικό κλιμάκιο μετέβη στη Λιβύη προκειμένου να εξετάσουν την εξέλιξη των κοινών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Ο Χουλουσί Ακάρ και ο αρχηγός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, μετά την τελετή υποδοχής, μετέβησαν στο αρχηγείο της Συμβουλευτικής Διοίκησης Συνεργασίας Άμυνας, Βοήθειας και Κατάρτισης, η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης.

Στη Μόσχα για συνομιλίες ο Ακίλα Σαλέχ
Η εν λόγω επίσκεψη έρχεται μια μέρα μετά την επίσκεψη του προέδρου της Βουλής των αντιπροσώπων της Λιβύης, Ακίλα Σαλέχ, ο οποίος χθες και σήμερα θα έχει συναντήσεις στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

«Ο Ακίλα Σάλεχ έφθασε στη Μόσχα. Προγραμματίζονται συναντήσεις στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας» δήλωσε πηγή στο ρωσικό πρακτορείο.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο πρόεδρος του λιβυκού κοινοβουλίου, που στηρίζει τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ, εμφανίζεται τώρα ως πρόσωπο το οποίο μπορεί να συνομιλήσει και με την αντίπαλη πλευρά στη Λιβύη, γιατί αυτό είναι που επιθυμεί και ο διεθνής παράγοντας στο πλαίσιο του σχεδίου ειρήνευσης στην περιοχή. Ο Σαλέχ θεωρείται, λοιπόν, «συμβιβαστική λύση» για την επόμενη ημέρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ