Προσφυγικό : Μεταφορά προσφύγων από την πλατεία Βικτωρίας

Προσφυγικό : Μεταφορά προσφύγων από την πλατεία Βικτωρίας

Με λεωφορεία της Αστυνομίας έχουν μεταφερθεί άτομα σε προσφυγικούς καταυλισμούς, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

Στις δομές φιλοξενίας του Σκαραμαγκά και του Σχιστού μεταφέρονται προσωρινά απόψε περίπου 150 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που παρέμεναν στην πλατεία Βικτωρίας.

Μάλιστα στο σημείο βρέθηκε και ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

«Αποχώρησαν όλοι οι πρόσφυγες από την Πλατεία Βικτώριας σε προσωρινά καταλύματα. Χάρη στις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Και παρά την προσπάθεια αλληλέγγυων, που τώρα ήρθαν στην πλατεία, να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είχαν βρει καταφύγιο στο κέντρο της Αθήνας μετά την αποχώρησή τους από δομές που βρίσκονταν.

ΜΑΤ και βία
Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Βικτωρίας, όπου οικογένειες προσφύγων έχουν βρει προσωρινή «στέγη», με σκοπό την απομάκρυνσή τους από το σημείο.

Οι περισσότεροι από αυτούς πρόκειται για πρόσφυγες που έφτασαν στην Αθήνα από τη Λέσβο, αφού έλαβαν άσυλο, ενώ κάποιοι άλλοι πρόκειται για οικογένειες οι οποίες βρέθηκαν στον δρόμο στο πλαίσιο των εξώσεων λόγω της λήξης προγραμμάτων στέγασης και των διατάξεων που πέρασε η κυβέρνηση.

Η πλατεία Βικτωρίας θεωρείται «σημείο συνάντησης» μεταξύ των προσφύγων, με αποτέλεσμα να καταφτάνουν όλο και περισσότεροι καθημερινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο κατέφτασαν το βράδυ λεωφορεία, στα οποία ωστόσο οι πρόσφυγες αρνήθηκαν να επιβιβαστούν.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης φέρεται να πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές αλληλέγγυων ενώ προσήχθησαν και όσοι επιχείρησαν να καταγράψουν το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η σελίδα «Not Leaving My Home» που ανέβασε βίντεο από τα γεγονότα στην πλατεία Βικτωρίας, καταγγέλλει μάλιστα ότι οι άντρες των ΜΑΤ χτύπησαν και μια έγκυο γυναίκα, ενώ στα βίντεο φαίνονται άντρες της αστυνομίας να έχουν «πιαστεί» στα χέρια με τους πρόσφυγες, ενώ ακούγονται γυναίκες και

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ