Όλα όσα μάθαμε από την αγωνιστική που μας πέρασε στην Premier League (pics)

Όλα όσα μάθαμε από την αγωνιστική που μας πέρασε στην Premier League (pics)

Ο Φαν Ντε Μπεεκ ο οποίος εξέθεσε τον Όλε Σόλσκιερ, η Άρσεναλ που για ακόμη μια φορά έφυγε με σκυφτό από το Άνφιλντ, αλλά και ο Στίβεν Τζέραρντ που στο ντεμπούτο έδειξε πόσο εκρηκτικός προπονητής είναι.

Βρισκόμαστε στο ένα τρίτο της σεζόν και ήδη έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν τα γκρουπ δυναμικότητας ανάμεσα στις 20 ομάδες της Premier League. Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ πέρασαν εύκολα τα εμπόδια των Λέστερ, Έβερτον και Άρσεναλ και έδειξαν για ακόμη ένα Σαββατοκύριακο πως θα είναι τα τρία… άλογα της κούρσας του τίτλου.  

Έπειτα είχαμε την απομάκρυνση του Όλε Σόλσκιερ από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά το νέο χαστούκι από την Γουότφορντ, ενώ Άρσεναλ και Γουέστ Χαμ είπαν αντίο στα νικηφόρα σερί τους, την ώρα που η Τότεναμ πανηγύριζε με ανατροπή επί της Λίντς το πρώτο τρίποντο στην Αντόνιο Κόντε εποχή.  

 Φάντ Ντε Μπεεκ φώναξε παρών  

 

Δεν υπήρχαν και πολλά θετικά στοιχεία για να σταθούν στο στρατόπεδο της Γιουνάιτεντ μετά την συντριβή της ομάδας στην έδρα της Γουότφορντ, μια συντριβή που έφερε την απόλυση του Όλε Σόλσκιερ από τον πάγκο της ομάδας 12 ώρες μετά το τελευταίο σφύριγμα.  

Ωστόσο μια αφορμή για χαμόγελα στους «κόκκινους διάβολους» ήταν η απόδοση του Ολλανδού μέσου Φαν Ντε Μπεεκ, ο οποίος πέρασε στο αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να σκοράρει για την ομάδα του. Ξέχωρα όμως από το γκολ ο 24χρονος μέσος ξεχώρισε για το πάθος του την θέληση αλλά και για τα στοιχεία που πρόσθεσε στο παιχνίδι των «μπέμπηδων», κάνοντας όλους να απορούν με την μη χρησιμοποίηση του από τον Νορβηγό τεχνικό όλο αυτό τον καιρό.

Ο Αρτέτα πρέπει να ξαναβρεί την χαμένη αύρα του στα μεγάλα παιχνίδια  

Η Άρσεναλ παρατάχθηκε στο χορτάρι του Άνφιλντ το απόγευμα το Σαββάτου κουβαλώντας μια αρνητική παράδοση που την ήθελε να φεύγει χωρίς του τρεις βαθμούς της νίκης στις τελευταίες οκτώ επισκέψεις της στην έδρα των «Reds», κάτι που συνέβη για ακόμη μια φορά. 

Μπορεί οι παίκτες του Αρτέτα να παρουσίασαν μια αμυντική σταθερότητα στα πρώτα 40 λεπτά της αναμέτρησης, ωστόσο η κεφαλιά του Σάντιο Μανέ ήταν αρκετή για να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των «κανονιέριδων», για να ακολουθήσει η κατάρρευση στο δεύτερο μέρος με την Άρσεναλ να παραδίνεται στις ορέξεις των παικτών του Κλόπ.  

Και όμως στις αρχές της θητείας του Άρτετα η εικόνα της Άρσεναλ στα ντέρμπι δεν ήταν η ίδια. Στους πρώτους 12 μήνες του Ισπανού στον πάγκο της ομάδας οι Λονδρέζοι επικράτησαν της Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ, της Σίτι του Γκουαρδιόλα, της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και της Τσέλσι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.  

Ο Αρτέτα φαίνεται πως έχει χάσει την αύρα του στα μεγάλα παιχνίδια, με την Άρσεναλ να καλείται να αλλάξει το συγκεκριμένο μομέντουμ απέναντι σε  Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουέστ Χαμ και Μάντσεστερ Σίτι μέχρι το τέλος του έτους.  

Ο Στίβεν Τζέραρντ είναι ένας εκρηκτικός προπονητής  

Όπως είναι λογικό κάθε αλλαγή προπονητή φέρνει αλλαγές σε μια ομάδα, όπως είναι και σαφές πως χρειάζεται υπομονή και πίστωση χρόνου στο πρόσωπο ενός νέου προπονητή ώστε να μεταδώσει την φιλοσοφία του. Αυτό το είδαμε και στο ντεμπούτο του Στίβεν Τζέραρντ στον πάγκο της Άστον Βίλα με αντίπαλο την δυσκολοκατάβλητη Μπράιτον. Οι «χωριάτες» αγνοούσαν την νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, και εμφανίστηκαν ξανά με τα ίδια προβλήματα στην δημιουργία και στην αποτελεσματικότητα στο τελείωμα των φάσεων.  

Όμως το πανέμορφο τέρμα του Γουότκινς στο 84ο λεπτό έβαλε μπροστά την Βίλα για να ακολουθήσει το ξέσπασμα του Στίβεν Τζέραρντ με τις φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται το πάθος του άλλοτε θρύλου της Λίβερπουλ να κάνουν τον γύρο του κόσμου.  

Ο Στίβεν Τζέραρντ ξέρει πολύ καλά τι χρειάζεται μια ομάδα για να αποκτήσει μέταλλο νικητή, ωστόσο στην συνέχεια έχει να ξεπεράσει εμπόδια μεγαλύτερα από αυτό της Μπράιτον καθώς η ομάδα του αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Λίβερπουλ και την Τσέλσι πριν από την Πρωτοχρονιά. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι ο 41χρονος τεχνικός ξεκίνησε θετικά την περιπέτεια του στον πάγκο της Άστον Βίλα θέλοντας να χτίσει μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει την φετινή σεζόν.  

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ