Τζόρτζ Μπεστ –  Τα καλύτερα γκολ ενός μύθου (vids)

Τζόρτζ Μπεστ – Τα καλύτερα γκολ ενός μύθου (vids)

Με αφορμή την συμπλήρωση 16 χρόνων από τον θάνατο του Τζόρτζ Μπεστ to10.gr θυμάται πέντε από τα καλύτερα τέρματα του Ιρλανδού παιχταρά τα οποία μνημονεύονται μέχρι και σήμερα.

Ο Τζόρτζ Μπέστ υπήρξε ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που έβγαλε ποτέ το «Νησί» και έμελλε να γράψει την δική του ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με τα κατορθώματα του τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο και εκτός.  

Ο Ιρλανδός κατείχε για την εποχή μια αδιανόητη τεχνική κατάρτιση, και ταχύτητα με την φήμη του να εξαπλώνεται όταν σε ηλικία 19 χρόνων στις 9 Μαρτίου του 1969 πετυχαίνει δύο τέρματα στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου απέναντι στην Μπενφίκα, ενώ την ίδια χρονιά κατακτά την Χρυσή Μπάλα και για τα επόμενα τέσσερα χρόνο αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

 Ωστόσο εκτός από την αγάπη του για την στρογγυλή θεά, δεν έκρυψε ποτέ και την αγάπη του για το αλκοόλ από το οποίο και τελικά νικήθηκε στις 25 Νοεμβρίου του 2005 σε ηλικία 59 ετών.

Με αφορμή την συμπλήρωση 16 χρόνων από την ημέρα που έφυγε ένας από τα σπουδαιότερα «7αρια» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου to10.gr θυμάται πέντε από τα καλύτερα τέρματα του George… Best  

1) Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς – Φορτ Λόντερντεϊλ Στράικερς 1981  

Ένα από τα καλύτερα γκολ που σημείωσε ο Τζόρτζ Μπεστ στην καριέρα του. Αγωνιζόμενος με την φανέλα της Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς απέναντι στους Λόντερντεϊλ Στράικερς ο Ιρλανδός ελίχθηκε ανάμεσα σε πέντε αντιπάλους για να τελειώσει ιδανικά την φάση σημειώνοντας ένα από τα πιο όμορφα τέρματα στην ιστορία του Αμερικάνικου ποδοσφαίρου.  

2) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπενφίκα 1968  

Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου το 1968 ο οποίος έλαβε χώρα στο Γουέμπλεϊ η Γιουνάιτεντ κατάφερνε με τριά γκολ στις καθυστερήσεις να κάμψει την αντίσταση της Μπενφίκα και να κατακτά την κορυφή της Ευρώπης.  

Σε έναν τελικό στον οποίο ο Μπέστ κατάφερε να προσθέσει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων βγήκε απέναντι στον τερματοφύλακα των «Αετών» Χοσέ Ενρίκε τον οποίο και ξάπλωσε στο χορτάρι, για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Μετά τα δύο γκολ του στον προημιτελικό του 1966 ο Ιρλανδός πλήγωνε ξανά την ομάδα της Λισαβόνας.  

3) Νορθάμπτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1970 

7 Φεβρουαρίου του 1970, η Νορθαμπτον υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το κύπελλο Αγγλίας, σ’ έναν αγωνιστικό χώρο βγαλμένο από μετάδοση αγώνα ελληνικής δεύτερης εθνικής που διεξάγεται μετά από τριήμερο ασταμάτητης βροχής.  

Το παιχνίδι λήγει 2-8. Ο Τζορτζ Μπεστ πετυχαίνει 6 γκολ. Στα δυο εξ αυτών προσπερνάει και τον τερματοφύλακα. Μετά το παιχνίδι ο αμυντικός της Νόρθαμπτιν Ρόι Φέρφαξ δηλώνει στους δημοσιογράφους: «Η μόνη φορά που κατάφερα να βρεθώ πολύ κοντά του ήταν όταν χαιρετηθήκαμε στο τέλος του αγώνα».   

4) Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1971  

Σε μια επίδειξη φυσικής και μαθηματικής ακρίβειας του ποδοσφαίρου, η προσπάθεια του Best up-and-down ανταμείφθηκε με ένα από τα πιο υπέροχα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.  

Ο Μπέστ εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη απομάκρυνση του τερματοφύλακα των «σπιρουνιών» πέρασε προσεκτικά την μπάλα πάνω από τέσσερις αμυντικούς και τον γκολκίπερ για να αφήσει την μπάλα να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας.  

5) Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 1965  

Στις 13 Μαρτίου του 1965 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδεχόταν την Τσέλσι στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Oι «κόκκινοι διάβολοι» θα σκορπίσουν με το ευρύ 4-0 τους μπλε όμως το γκολ του Τζόρτζ Μπέστ είναι αυτό που θα ξεχωρίσει από την νίκη των «μπέμπηδων». 

Το αστέρι της Γιουνάιτεντ θα κλέψει την μπάλα έπειτα από το λάθος του αμυντικού και από τρομερά δύσκολη γωνία θα πετύχει ένα γκολ… ποίημα για το 1-0 των γηπεδούχων.  

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ