Το «κλειστό κλαμπ» των ποδοσφαιριστών που είναι καλύτεροι απο τους μπαμπάδες τους (pics, vids)

Το «κλειστό κλαμπ» των ποδοσφαιριστών που είναι καλύτεροι απο τους μπαμπάδες τους (pics, vids)

Με αφορμή την συμμετοχή του Τσάρλι Σάβατζ στο φιλικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ ψάξαμε για παιδιά που είναι καλύτερα απο τους γονείς

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε σε φιλικό της Λίβερπουλ με 4-0, στο ντεμπούτο του Έρικ Τεν Χαγκ στους «κόκκινους διαβόλους, και μια επιλογή του Ολλανδού προπονητή στάθηκε αφορμή για αυτές τις γραμμές.

Συγκεκριμένα ο έμπειρος τεχνικός έδωσε χρόνο συμμετοχής στον 19χρονο Τσάρλι Σάβατζ, γιο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του συλλόγου, Ρόμπι Σάβατζ.

Έχει τύχει πολλές φορές να δούμε γιο γνωστού ποδοσφαιριστή να ακολουθεί τα βήματα που χάραξε ο πατέρας του. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, οι διάδοχοι τα πήγαν… καλύτερα.

Διαβάστε επίσης: Η κατάσταση Ζινκερνάγκελ, Βρσάλικο, το πλάνο του Μαρτίνς και οι τραυματίες που επέστρεψαν

Αρχικά είναι νωρίς να συμπεριληφθεί ο νεαρός Σάβατζ στην λίστα αυτή αλλά για να τον εμπιστεύθηκε ο Τεν Χαγκ για ένα ολόκληρο ημίχρονο κάτι θα βλέπει. Άλλωστε από αυτόν ξεκίνησε η ιδέα, δεν μπορεί να λείπει έστω και ως απλή αναφορά.

 

5. Τιάγκο Αλκάνταρα

Ο 31 χρονος μέσος της Λίβερπουλ έχει διανύσει ήδη μια λαμπρή καριέρα καθώς έχει κερδίσει 26 τρόπαια .

Μεταξύ αυτών βρίσκονται δύο Champions League, τέσσερις τίτλοι στη La Liga και επτά στην Bundesliga. Πλέον βρίσκεται υπό τις οδηγίες του Κλοπ σην Λίβερπουλ και αποτελεί άξιο μέλος ακόμα μιας κορυφαίας ομάδας.

Τον Τιάγκο λίγο πολύ τον ξέρουν σχεδόν όλοι όσοι παρακολουθούν ποδόσφαιρο, πόσοι όμως γνωρίζουν τον  Μαζίνιο; Δεν πρόειται για κάποιον άλλον από τον πατέρα του μέσου της Λίβερπουλ ο οποίος ήταν επίσης ποδοσφαιριστής. Έπαιξε στη Βραζιλία από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 έως τις αρχές της δεκαετίας του ’90.

4. Σέρχιο Μπουσκέτς

Ο Σέρχιο Μπουσκέτς αγωνίζεται όλη του τη καριέρα στην Μπαρτσελόνα και αποτελεί παίκτη – σήμα κατατεθέν για τους «μπλαουγκράνα» Μάλιστα, έχει στο…«συρτάρι» του και ένα τρεμπλ μες τους Καταλονούς, το 2009.

Ο Ισπανός έχει κατακτήσει 25 τίτλους στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τρία Champions League και επτά πρωταθλήματα Ισπανίας. Θα μπορούσαμε να πούμε πως είχε να μοιάσει στον επίσης ποδοσφαιριστή πατέρα του, αλλά αυτός ήταν τερματοφύλακας.

Μάλιστα έπαιξε και αυτός στην Μπαρτσελόνα και είχε συμμετοχές και στο Champions League.

3. Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ

Ο Ομπαμεγιάνγκ αποτελεί από πέρσι κομμάτι της νέας Μπαρτσελόνα του Τσάβι, μετά την αποχώρηση του από την Άρσεναλ. Έχει να επιδείξει μεταξύ άλλων 92 γκολ και 61 ασίστ σε 163 παιχνίδια με τους «κανονιέρηδες».

Ακόμα κατέκτησε ένα Κύπελλο Αγγλίας και ένα Κομιούνιτι Σιλντ, ενώ έφτασε σε τελικό Λιγκ Καπ Αγγλίας και Γιουρόπα Λιγκ.

Όπως πολύ σωστά έχετε ήδη καταλάβει και αυτός έχει ποδοσφαιριστή πατέρα, τον Ierre-François Aubameyang ο οποίος αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα του  Γκαμπόν αλλά και στις γαλλικές ομάδες Stade Lavallois και Le Havre.

2.Φρανκ Λάμπαρντ 

Ο άλλοτε παίκτης και προπονητής της Τσέλσι και νυν τεχνικός της Έβερτον είναι ένας ζωντανός θρύλος για τους «Μπλε» του Λονδίνου. Με τους «συνταξιούχους» αγωνίστηκε σε πάνω απο 700 παιχνίδια και σημείωσε  σχεδόν 200 γκολ.

Κατέκτησε μεταξύ άλλων τρεις Premier League και ένα Champions League.

Είχε και αυτός ποδοσφαιρικό dna καθώς ο πατέρας του ξεκίνησε και αυτός από την Γουέστ Χαμ όπως θα έκανε λίγα χρόνια αργότερα ο γιος του. Αγωνίστηκε ως αριστερό Μπακ, και κατέκτησε δύο FA Cups.


1. Έρλινγκ Χάαλαντ

Δεν θα μπορούσε να μην είναι στην θέση νούμερο ένα το δίδυμο Άλφι-Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο 22χρονος παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, έχει πραγματοποιήσει ήδη σπουδαία πράγματα στην καριέρα του με τα 95 γκολ σε 93 εμφανίσεις με την Ντόρτμουντ να είναι ίσως το κορυφαίο του επίτευγμα.

Πλέον είναι «πολίτης» όπως και ο πατέρας του τον οποίο γνωρίζουν αρκετοί από το «δολοφονικό» μαρκάρισμα που είχε δεχθεί από τον Ρόι Κιν. Μάλιστα είχε γίνει για εκδίκηση σε ένα περιστατικό που είχε συμβεί… πέντε χρόνια πριν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ