Το ξεχωριστό παραμύθι του Μαρτινέλι (vids)

Το ξεχωριστό παραμύθι του Μαρτινέλι (vids)

Από τα τοπικά πρωταθλήματα, στην μεγάλη γιορτή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και στην ύψιστη τιμή να εκπροσωπεί την χώρα του. Ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι βρίσκεται στην 25αδα της εθνικής Βραζιλίας με την ιστορία του να συγκινεί.

«Εδωσα τα πάντα για να είμαι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Όταν ήμουν επτά ο πατέρας μου πίστευε ότι στα 21 μου θα παίξω στο Μουντιάλ. Ο πατέρας μου πάντα μου μιλούσε γι’ αυτό και δεν ήξερε ακόμα οτι θα γίνω ποδοσφαιριστής. Ήμουν μόνο επτά…»

Σαν να το ήξερε. Σαν να το είχε δει να έρχεται και απλώς προέβλεψε το μέλλον για το μικρό του «αστέρι». Ο πατέρας του Γκάμπριελ Μαρτινέλι έκανε την… μαντεψιά και δικαιώθηκε.

14 ολόκληρα χρόνια μετά ο γιος του θα βρεθεί να αγωνίζεται σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, απολαμβάνοντας την καλύτερη περίοδο όχι μόνο της καριέρας του αλλά και της ζωής του.

Διαβάστε επίσης: Η χειμερινή προετοιμασία του Ολυμπιακού στη Μαρμπέγια – Οι ημερομηνίες, τα 3 φιλικά και το «νέο» ρόστερ που ετοιμάζει ο Μίτσελ

Και όμως λίγα χρόνια πριν ο νεαρός άσος της Άρσεναλ ήταν ένας άγνωστος μεταξύ αγνώστων, αγωνιζόμενος στην τέταρτη κατηγορία της Βραζιλίας, με στόχο να βρει το εισιτήριο για την… ελίτ.

Ο Μαρτινέλι χάρη (και) στις φετινές εμφανίσεις του, κατάφερε αυτό που μέχρι πριν μερικά χρόνια έμοιαζε με όνειρο θερινής νυκτός: να εξασφαλίσει μία θέση στην αποστολή της «σελεσάο» για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κάτι που πριν μερικά χρόνια ήταν αδύνατον να το φανταστεί. Πλέον είναι πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα που θα μπορούσε να παραπέμπει σε ταινία του Χόλιγουντ!

Ο νεαρός Βραζιλιάνος κάνει… όργια με την φανέλα της Άρσεναλ την φετινή σεζόν, όντας ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής στην Premier League.

Με πέντε γκολ και δύο ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ο Μαρτινέλι δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται στις τελικές επιλογές του Τίτε για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, καταφέρνοντας να ζήσει το παιδικό του όνειρο, αλλά και να γεμίσει με υπερηφάνεια τον πατέρα του.

Πλέον ετοιμάζει βαλίτσες για το Κατάρ, θέλοντας να πιστεύει πως στην παρθενική του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση θα φέρει… γούρι στην «Σελεσάο» στον δρόμο προς το 6ο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ