Το 2022 για τον Ρονάλντο ήταν μια χρονιά «εφιάλτης»

Το 2022 για τον Ρονάλντο ήταν μια χρονιά «εφιάλτης»

Το 2022 θα μείνει για πάντα «χαραγμένο» στην μνήμη του Κριστιάνο Ρονάλντο για τους λάθους λόγους.

Το 2022 έδωσε εδώ και λίγες ώρες την «σκυτάλη» στο 2023 με ένα από τα ποδοσφαιρικά πρόσωπα της χρονιάς που μας πέρασε να ακούει στο όνομα, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Βαδίζοντας πλέον στα 37 του ο Πορτογάλος σούπερ σταρ βρέθηκε στο επίκεντρο των ποικίλων σχολίων για τα όσα έκανε στους αγωνιστικούς χώρους, ή μάλλον για τα όσα έκανε έξω από αυτούς.

Διαβάστε επίσης: Χουάνγκ στο «10»: «Χαίρομαι να βοηθάω τους συμπαίκτες μου να σκοράρουν»

Από τον χαμό του μωρού του μέχρι το σήριαλ για το που θα συνεχίσει την καριέρα του, το 2022 ήταν μια χρονιά την οποία ο Ρονάλντο θέλει να διαγράψει οριστικά από την μνήμη του.

Το comeback στην Γιουνάιτεντ στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία.

Το ημερολόγιο έδειχνε 27 Αυγούστου του 2022 όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωνε και με τη… βούλα την επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο μετά από 12 ολόκληρα χρόνια.

Μια επιστροφή η οποία ωστόσο εξελίχθηκε σε… κάζο.

Ο αποκλεισμός από το Champions League στα τέλη του Μάρτη από την Ατλέτικο Μαδρίτης και η έκτη θέση στη βαθμολογία της Premier League, οριστικοποιούσε μια καταστροφική σεζόν για την Γιουνάιτεντ.

Και σήμαινε ότι την επόμενη χρονιά (η φετινή), η ομάδα του Μάντσεστερ θα αναγκαζόταν να παίξει στο Europa League. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ήταν ενώπιον μιας δοκιμασίας που δεν του άρεσε καθόλου. Μιας και το Champions League αποτελούσε ανέκαθεν πηγή έμπνευσης για τον Πορτογάλο άσο.

Η ρήξη με τον Τεν Χανγκ και η συνέντευξη κόλαφος

Η αποτυχία της Γιουνάιτεντ ανάγκασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ψάξει αλλού το μέλλον του, με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να εκφράζει την επιθυμία να αποχωρήσει από το «Ολντ Τραφορντ».

Έπειτα από απέλπιδες προσπάθειες ο 37χρονος σούπερ σταρ δεν κατάφερε να βρει ομάδα το καλοκαίρι, ξεμένοντας επί της ουσίας στην Μάντσεστερ.

Αρκέστηκε στο Europa και είπε να το δοκιμάσει. Δυο γκολ σε έξι παιχνίδια ομίλων, για να προκριθεί η ομάδα του στα μπαράζ των «16».

Ωστόσο την ίδια ώρα ήρθε και η πρώτη ρήξη με τον προπονητή του, Έρικ Τεν Χανγκ. Ο Ολλανδός τεχνικός δεν συμβιβάστηκε ποτέ με την στάση του Ρονάλντο να βάζει το εγώ του πάνω από την ομάδα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο παραγκωνισμός του Πορτογάλου.

Με τον Ρονάλντο να μην μπορεί πλέον να προσφέρει αγωνιστικά στους «κόκκινους διάβολους», ακολούθησε και το περιστατικό που ξεχείλισε το ποτήρι.

Λίγο πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ ο Κριστιάνο έδωσε μια συνέντευξη στον καλό του φίλο Πιρς Μόργκαν η οποία ουσιαστικά ήταν καταδικαστική για την θητεία του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σε αυτήν ο Ρονάλντο έβγαλε στην… σέντρα άπαντες θέτοντας έτσι τον εαυτό του εκτός ομάδας.

Σάντος όπως λέμε Τεν Χάγκ

Η ώρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είχε φτάσει. Το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από την τροπαιοθήκη του Ρονάλντο.

Η Πορτογαλία έκανε το καθήκον της στους ομίλους περνώντας ως πρώτη. Με τον Κριστιάνο να σκοράρει μονάχα μια φορά πάντως, με πέναλτι έναντι της Γκάνας στο εναρκτήριο παιχνίδι των Ίβηρων.

Ωστόσο ο Φερνάντος Σάντος φαίνεται πως επικοινώνησε με τον Τεν Χαγκ ή για να το θέσουμε καλύτερα είδε πως το παιχνίδι των Πορτογάλων είναι καλύτερο χωρίς τον Ρονάλντο στο αρχικό σχήμα.

Μόλις λοιπόν αποφάσισε να τον αφήσει στον πάγκο, οι Πορτογάλοι έπαιξαν τέτοια μπάλα που άπαντες στάθηκαν στο πλευρό του Σάντος δίνοντας του ψήφο εμπιστοσύνης για την συγκεκριμένη επιλογή, βλέποντας μάλιστα και το εμφατικό 6-1 στη φάση των «16» με την Ελβετία.

Φυσικά η μεγάλη σε έκταση νίκη για την ομάδα του δεν συγκίνησε και πολύ τον… νάρκισσο Ρονάλντο με τον ίδιο να περνά στην αντεπίθεση, απειλώντας μάλιστα τον Σάντος πως θα αποχωρήσει από την αποστολή της Πορτογαλίας, αν αυτός επέμενε να μην το ξεκινά βασικό.

Μάλιστα οι φήμες λένε πως το αρνητικό κλίμα προς το πρόσωπο του Ρονάλντο είχε δημιουργηθεί πριν την έναρξη του Μουντιάλ με το περιστατικό ανάμεσα στον ίδιο και τον Μπρούνο Φερνάντες στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας να είναι χαρακτηριστικό.

Το κύκνειο άσμα του Κριστιάνο σε Παγκόσμια Κύπελλα ήρθε με κλάματα. Το Μαρόκο απέκλεισε τους Πορτογάλους στα προημιτελικά και έστειλε τον Ρονάλντο σπίτι του. Αμέσως μετά ήρθε η απομάκρυνση του Σάντος από τον πορτογαλικό πάγκο, αλλά το κακό είχε γίνει…

Η παράξενη επιλογή της Αλ Νασρ

Και φτάνουμε στα φετινά Χριστούγεννα, εκεί όπου ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέλεξε να αγωνίζεται με τα χρώματα της Αλ Νασρ μέχρι το 2025.

Μια απόφαση η οποία αντικρούει την άποψη του Ρονάλντο, ο οποίος το 2015 είχε δηλώσει πως δεν θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του σε μια ομάδα των ΗΠΑ ή της Ασίας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να αγωνίζεται σε ένα πρωτάθλημα αρκετά κατώτερο απο αυτά που έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα, έχοντας αφήσει πίσω την πιο δύσκολη χρονιά όχι μόνο της ποδοσφαρικής του καριέρας αλλά και της ζωής του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ