Βαγγέλης Μαρινάκης: Τα 13 χρόνια που άλλαξαν την Ιστορία του Ολυμπιακού

Βαγγέλης Μαρινάκης: Τα 13 χρόνια που άλλαξαν την Ιστορία του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την κατάκτηση του 300ου τίτλου στην ιστορία του σε ΠΑΕ και Ερασιτέχνη, με τους 121 από αυτούς να έχουν κερδηθεί στην πιο λαμπρή περίοδο του συλλόγου, τα 13 χρόνια που... φέρουν την υπογραφή του ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η ερυθρόλευκη οικογένεια, γιόρτασε χθες ενωμένη το μυθικό επίτευγμα της κατάκτησης των 300 τίτλων σε όλα τα αθλήματα. Ένα κατόρθωμα ιστορικό, που  προκάλεσε σοκ στους «πράσινους»… ιστορικούς της πλάκας, που εξαιτίας αυτής της ηγεμονίας του Ολυμπιακού έφτασαν στο σημείο να ανακαλύψουν μια δική τους… ανεκδιήγητη μονάδα μέτρησης τίτλων, βάζοντας στην εξίσωση τίτλους από τουρνουά ακαδημιών, e-sports και πάει λέγοντας.

Αν κάποιος κάνει μια αναλυτική παρουσίαση των ερυθρόλευκων τίτλων, θα γίνει έκδηλη η ένδεια τίτλων του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό. Μια άλλη παράμετρος, άξια αναφοράς είναι η συνειδητοποίηση του πόσο άλλαξε η ιστορία την περίοδο των τελευταίων 13 ετών, η οποία έχει ονοματεπώνυμο.

Διαβάστε επίσης: Τελικός με άδειες εξέδρες μετά το «όχι» της ΕΛ.ΑΣ. και 20 διαπιστεύσεις σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Η αλλαγή αυτή είναι συνυφασμένη με έναν άνθρωπο οποίος την έχει βάλει φαρδιά πλατιά και ανεξίτηλη την… υπογραφή του, τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο διοικητικός ηγέτης του συλλόγου, έχει καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση των 121 τίτλων από τους 300 που γιόρτασε χθες η οικογένεια του Ολυμπιακού.

Στο αθλητισμό η επιτυχία μετριέται και καθορίζεται από τους τίτλους που κατακτάς. Και η ιστορία έχει γράψει και δεν… ξεγράφει. Ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη σε Ποδόσφαιρο και Ερασιτέχνη μετράει 121 τίτλους.
Οι 14 του ποδοσφαίρου (10 πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα) και οι 107 (10 ευρωπαϊκά) που έφτασε χθες (16/5) ο Ερασιτέχνης, από το καλοκαίρι του 2010, όταν ανέλαβε ο Βαγγέλης Μαρινάκης τις τύχες της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αναλαμβάνοντας παράλληλα δεκάδες εκατομμύρια χρέη και υποχρεώσεις.

Εννοείται πως οι απανταχού Παναθηναϊκοί και που έγραφαν πριν 13 χρόνια ότι «τώρα τρέμει όλος ο Παναθηναϊκός» και ότι «θα γελάσουμε τα επόμενα χρόνια με τον Μαρινάκη», εκτέθηκαν και γελοιοποιήθηκαν από την ίδια την πραγματικότητα. Την ίδια περίοδο που ο Παναθηναϊκός, βούλιαζε στην ανυποληψία, ο Ολυμπιακός της εποχής Μαρινάκη και της διοίκησης Κουντούρη, άλλαξε τον ρου της ιστορίας. Γιγαντώθηκε και έγινε ένας από τους κορυφαίους, αν όχι κορυφαίος, πολυαθλητικός συλλόγους στον κόσμου.

Η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη χωρίς αμφισβήτηση εκτόξευσε τον σύλλογο, ο οποίος από το 2012 και μετά, συμμετέχει κάθε χρονιά σε έναν τουλάχιστον ευρωπαϊκό τελικό στα ομαδικά σπορ. Οι 121 τίτλοι σε ποδόσφαιρο και στα ομαδικά αθλήματα του ερασιτέχνη αποτελεί μια εντυπωσιακή όσο και πρωτοφανής επίδοση, που καθιστά την περίοδο των 13 χρόνων, ως την λαμπρότερη της ιστορίας του Ολυμπιακού, ως αθλητικού οργανισμού.

Αυτοί είναι οι 121 τίτλοι της εποχής του Βαγγέλη Μαρινάκη από τη σεζόν 2010/11 έως σήμερα:

Ποδόσφαιρο: 14/80
Μπάσκετ γυναικών: 12/12
Χάντμπολ ανδρών: 7/7
Βόλεϊ γυναικών: 18/18
Βόλεϊ ανδρών: 20/59
Πόλο ανδρών: 27/69
Πόλο γυναικών: 23/26

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ