Τα «όπλα» των Γερμανών: Αυτούς πρέπει να προσέξει η Ελλάδα (vids)

Τα «όπλα» των Γερμανών: Αυτούς πρέπει να προσέξει η Ελλάδα (vids)

Η Εθνική ομάδα κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά του Eurobasket όπου θα βρει τη σκληροτράχηλη Γερμανία των Σρέντερ, Τάις και Βάγκνερ.

Δυσκολεύτηκε, βρήκε απέναντι της μια πάρα πολύ σκληρή ομάδα, ωστόσο η Ελλάδα τα κατάφερε. Σε ένα ματς «θρίλερ» με τους Τσέχους, η «γαλανόλευκη» τα κατάφερε, έχοντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για άλλη μια φορά σε «εκρηκτική» βραδιά.

Ο Greek Freak σταμάτησε στους 27 πόντους (οι 23 εξ αυτών στο δεύτερο ημίχρονο), κατέβασε 10 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ. Άξιοι συμπαραστάτες του ο Καλάθης (14 πόντοι, 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ), ο Παπαπέτρου (13 πόντοι), ο Παπανικολάου (8 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και ο παθιασμένος Λαρεντζάκης, με τον Παπαπέτρου να δίνει επίσης πολύτιμες λύσεις και να προσθέτει 13 πόντους.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη: Συζητήσεις για επιστροφή Κασάμι στον Ολυμπιακό – Στο Γεώργιος Καραϊσκάκης ο Ελβετός

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έκανε το πρώτο βήμα προς τον τελικό της 18ης του Σεπτέμβρη. Πλέον ωστόσο είναι ήδη στραμμένη στους Γερμανούς. Η Εθνική θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Τρίτης (13/9, 21:00) την οικοδέσποινα Γερμανία για την προημιτελική φάση του Eurobasket.

Μια αναμέτρηση με… άρωμα τελικού 2005, όταν η Ελλάδα είχε σκαρφαλώσει στην κορυφή του Έβερεστ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αυτή τη φορά ο νικητής παίρνει το εισιτήριο για τους «4».

Οι Γερμανοί δεν είναι εύκολη ομάδα. Ίσα, ίσα. Η σκληράδα που βγάζουν στο παρκέ, σε συνδυασμό με το μέγεθος που έχουν, δίνουν στην ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ πολλές λύσεις.

Πέρα από το ματς απέναντι στο Μαυροβούνιο, κόντρα στο οποίο τα… χρειάστηκαν, οι Γερμανοί κατάφεραν να κάνουν το 4-1 στον όμιλο του «θανάτου» και να προκριθούν ως δεύτεροι στα νοκ άουτ, πίσω από τη Σλοβενία που υπερτερούσε στην ισοβαθμία λόγω του μεταξύ τους αγώνα.

Και μπορεί όλοι να περίμεναν πως τα πάντα θα περνούσαν από τα χέρια του Ντένις Σρέντερ, ωστόσο η Γερμανία βγάζει συνεχώς νέους πρωταγωνιστές.

Ο έμπειρος γκαρντ ωστόσο όπως και να έχει, είναι αυτός που κάνει τη διαφορά, έχοντας πάρει από το χέρι τα «πάντσερ». Ο 28χρονος είναι ο απόλυτος ηγέτης, μετρώντας 19 πόντους, 7 ασίστ και 2.4 ριμπάουντ, έχοντας δικαίως τον τίτλο του «σταρ» της ομάδας.

Σε παρόμοια επίπεδα κινείται πάντως και ο Φραντς Βάγκνερ. Ο φόργουορντ των Ορλάντο Μάτζικ δείχνει πιο ώριμος από ποτέ, έχοντας καταλυτικό ρόλο στη μέχρι τώρα πορεία των Γερμανών στο Eurobasket.

Ο 21χρονος μετράει 15,8 πόντους, 4,2 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ σε 25,3 λεπτά κατά μέσο όρο, με την παρουσία του να κάνει τη διαφορά. Για αυτόν τον λόγο στο στρατόπεδο της Γερμανίας επικρατεί μεγάλη αγωνία με την κατάσταση του, καθώς στο τελευταίο παιχνίδι με το Μαυροβούνιο, ο Βάγκνερ τραυματίστηκε στον αστράγαλο και η συμμετοχή του στην αναμέτρηση με την Ελλάδα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.

Σε πιο ρηχά νερά κινείται ο τρίτος NBAer των Γερμανών, Ντάνιελ Τάις. Ο 30χρονος φόργουορντ/σέντερ μετράει μέχρι στιγμής 7.6 πόντους με 4.8 ριμπάουντ, έχοντας ως αποκορύφωμα στη διοργάνωση την τρομερή του εμφάνιση απέναντι στους Λιθουανός για τη φάση των ομίλων.

Η περιφέρεια πάντως δείχνει μέχρι στιγμής πως είναι το δυνατό «χαρτί» των Γερμανών. Τίμαν, Λο και Ομπστ δίνουν τρομερές λύσεις, με τον γκαρντ της Άλμπα να μετράει 14.3 πόντους στη διοργάνωση, έχοντας «ρίξει» δύο 20αρες απέναντι σε Λιθουανία και Ουγγαρία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ