Euroleague – Το «ταμείο» της έκτης μέρας – Η συλλογική προσπάθεια του Ολυμπιακού, ο λιθουανικός… κατήφορος και ο Γιαμπουσέλε (pics)

Euroleague – Το «ταμείο» της έκτης μέρας – Η συλλογική προσπάθεια του Ολυμπιακού, ο λιθουανικός… κατήφορος και ο Γιαμπουσέλε (pics)

H τρίτη αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε χθες, με τον Ολυμπιακό να κρατά την εμφάνιση, τη Ζαλγκίρις να προσπαθεί να ορθοποδήσει και τη Ρεάλ να χρειάζεται μόνο το ξεκίνημα κόντρα στη Μονακό. To10.gr σας παρουσιάζει τα στοιχεία που ξεχώρισαν.

Η τρίτη αγωνιστική δεν είχε πολλά ματς στο τελευταίο της κομμάτι, όμως ακόμα και με μόλις 3 αναμετρήσεις συνέβησαν πράγματα στα οποία αξίζει να σταθεί κανείς, σε άλλα λιγότερο, άλλα περισσότερο, με το παιχνίδι του Ολυμπιακού προφανώς να ξεχωρίζει.

Ήττα μεν, πλουραλισμός δε

Η κόντρα του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία εξελίχθηκε σε μια τρομερά αμφίρροπη αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να παίρνουν το ματς στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης, σίγουρα όμως υπάρχουν σημεία τα οποία αξίζει να κρατήσει η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα από χθες.

Ντόρσεϊ, Φαλ, Σλουκας, Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ είχαν όλοι από 10 πόντους και πάνω, συνθήκη η οποία είναι απαραίτητη ειδικά σε εκτός έδρας ματς και με αντιπάλους όπως οι Καταλανοί.

Καλά πήγε και το κομμάτι των ριμπάουντ, όσον αφορά τους αριθμούς, με σχεδόν απόλυτη ομοιότητα ανάμεσα στους δύο αντιπάλους, ενώ και στις βολές το 22/26 αν αναλογιστεί κανείς το πρόβλημα που υπάρχει τα τελευταία πολλά χρόνια είναι μια χαρά.

Αυτό που θα μπορούσε να πάει καλύτερα, ώστε να εκμεταλλευτούν οι ερυθρόλευκοι, την επίσης δύσκολη βραδιά της Μπάρτσα, ήταν τα τρίποντα. Σε παιχνίδι στο οποίο η γηπεδούχους έχει μόλις 5/24 πίσω από τα 6.75, χρειαζόταν κάτι καλύτερο από το 6/26 από πλευράς του. Τα σουτ όμως είναι θέμα μέρας, ενώ χθες δεν βρέθηκαν και πολλά ελεύθερα.

Μεγάλο ρόλο έπαιξε και η τρίτη περίοδος, η μόνη κατά την οποία ο Ολυμπιακός πιέστηκε τόσο σε άμυνα και επίθεση, με το σύνολο του Γιασικεβίτσιους να βάζει 28 πόντους, δεχόμενο 15

Από εκεί και πέρα ο Μίροτιτς είναι Μίροτιτς, βάζοντας 22 πόντους σε μια μέτρια προς κακή εμφάνιση όσον αφορά τα σουτ (5/11, 1/4 τρίποντα), όντας όμως σχεδόν αλάνθαστος από τη γραμμή (9/10 ελεύθερες βολές, ενώ ο Καλάθης σε μια επίσης μέτρια βραδιά επιθετικά «άγγιξε» το triple-double με 9 πόντους, 13 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Ξεκίνημα με το «αριστερό» για Ζντοβτς

Ο Γιούρε Ζντοβτς έιναι ο εκλεκτός της Ζαλγκίρις για τη θέση του προπονητή μετά από 2 συνεχόμενες ήττες, όμως δεν απέφυγε να «τριτώσει το κακό» γνωρίζοντας την ήττα στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα.

Τρεις παίκτες προσπάθησαν να ανατρέψουν τα δεδομένα αλλά δεν μπόρεσαν, αφού όλη σχεδόν η ομάδα ήταν κακή στο κομμάτι της ευστοχίας, με μόνο τον Νέμπο να έχει αξιοπρεπή εμφάνιση με 14 πόντους και 6/8 σουτ.

Καθοριστικό κομμάτι ήταν όμως και οι βολές με τους Σέρβους να έχουν 14/19, και τους Λιθουανούς να έχουν μεν το απόλυτο, αλλά λίγες προσπάθειες, μετρώντας 6/6.

Τρομερός Γιαμπουσέλε στην παραλίγο «αυτοκτονία» της Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε τις 2 νλικες σε 3 αγώνες επικρατώντας της Μονακό σε απροσδόκητο θρίλερ.

Ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε ήταν σε τρομερό βράδυ με 18 πόντους κι εξαιρετικά νούμερα (2/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 8/9 ελεύθερες βολές). Έτσι δε φάνηκε το κακό βράδυ του Γιουλ, στον λίγο χρόνο που έπαιξε, αλλά πέρα από τον Γάλλο ως μονάδα, υπήρχε και κάτι άλλο που έκανε τη διαφορά.

Με τρομερά ομαδικά ποσοτά σε δίποντα τρίποντα και βολές (57.1%, 50% και 80.8%) αντίστοιχα δύσκολα χάνει κανείς, ειδικά αν ξεκινήσει τόσο καλά όπως οι Μαδριλένοι, με το σκορ της εναρκτήριας περιόδου να λήγει 30-12 υπέρ τους.

Βέβαια πήγαν να τους «χαλάσουν το πάρτι» οι Γάλλοι προηγούμενοι με 83-81, 3 λεπτά πριν την λήξη του ματς κι ενώ βρέθηκαν πίσω μέχρι και με 25 (44-19) πριν το ημίχρονο, αλλά τελικά η ανατροπή δεν ήρθε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ