Το «χρυσό» άλμα του Τεντόγλου στο Παγκόσμιο (vid)

Το «χρυσό» άλμα του Τεντόγλου στο Παγκόσμιο (vid)

Με άλμα στα 8,52μ. στην τελευταία του προσπάθεια ο Μίλτος Τεντόγλου άφησε πίσω τον Γουέινι Πίνοκ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη Βουδαπέστη.

Σε έναν τελικό για γερά νεύρα και υψηλό θέαμα, ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με άλμα στα 8,52 μ. στο έκτο και τελευταίο του άλμα.

Ο αγώνας θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερος όλων των εποχών και μαζί του ο Τεντόγλου ως ο αθλητής που στα 25 χρόνια του κατάφερε να γίνει μύθος στο αγώνισμα.

Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις στην Ισπανία – Ο Μιρ, ο Παυλίδης, ο Μπογέ και ο… Ολυμπιακός!

Τεντόγλου και Πινόκ ήταν από την αρχή τα δύο βασικά φαβορί για το χρυσό και το επιβεβαίωσαν με τις πρώτες τους προσπάθειες. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε με 8,50 μ. βάζοντας υποψηφιότητα για το χρυσό και λίγο αργότερα ο Τζαμαϊκανός πέτυχε 8,40 μ.

Ο Πινόκ στη δεύτερη προσπάθεια έκανε 8,50 μ. ισοφάρισε την επίδοση του Έλληνα και μπήκε επικεφαλής. Ο Τεντόγλου στη συνέχεια προσπάθησε να κυνηγήσει το μεγάλο άλμα, και είδε στην τρίτη του προσπάθεια τον πίνακα να γράφει 8,39 μέτρα.

Ο 25χρονος όπως και στο Τόκιο το 2021 έτσι και στη Βουδαπέστη είχε το σθένος να απαντήσει στο έκτο του άλμα και να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο με αυτό που του άξιζε: το χρυσό μετάλλιο.

Δείτε το χρυσό άλμα του Τεντόγλου:

Δεν τον πέρασε στο τελευταίο άλμα ο Πίνοκ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ