Μοχάμεντ Ντρέγκερ : Ένας σύγχρονος φουλ μπακ για τον Θρύλο (pics & vids)

Μοχάμεντ Ντρέγκερ : Ένας σύγχρονος φουλ μπακ για τον Θρύλο (pics & vids)

Ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ είναι ο εκλεκτός του Ολυμπιακού για το μπακ-απ του Ραφίνια και το «10» σας παρουσιάζει την ποδοσφαιρική πορεία του βασικού μπακ της εθνικής Τυνησίας.

«Έχω το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μέσα μου. Έμαθα να σκέφτομαι τι θα κάνω πριν λάβω την μπάλα γιατί αυτό μας έμαθαν στην Φράιμπουργκ». Αυτές ήταν οι δηλώσεις ενός 17χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος λίγες ώρες πριν είχε πετύχει ένα πανέμορφο γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17 με την φανέλα της Τυνησίας, το 2013.

Ο λόγος για τον Μοχάμεντ Ντρέγκερ. Ο 24χρονος διεθνής αμυντικός, που έρχεται στον Ολυμπιακό για να εξελιχθεί και να αποδείξει το ταλέντο του, δίπλα στον πολύπειρο Ραφίνια. Ένας ποδοσφαιριστής, που από τις ακαδημίες της Φράιμπουργκ και την επιλογή να αγωνιστεί εξτρέμ, κατέληξε στην αλλαγή θέσης στη Πάντερμπορν και την φανέλα βασικού στην εθνική Τυνήσιας. Αυτός είναι ο φουλ μπακ που ήθελε ο Μαρτίνς.

Τα πρώτα του βήματα και η θέση του εξτρέμ

Γεννημένος στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας, ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ έδειξε από μικρή ηλικία ότι το ποδόσφαιρο ήταν όλη του η ζωή. Οι γονείς του, τον έγραψαν στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας εκεί όπου άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του. Οι άνθρωποι των ακαδημιών του γερμανικού συλλόγου είχαν καταλάβει ότι στα «σπλάχνα» τους, είχαν ένα πολύ ικανό ποδοσφαιριστή και αρχικά, τοποθετήθηκε στην θέση του εξτρέμ.

Γενικά, έπαιζε τόσο στο δεξί όσο και στο αριστερό άκρο της επίθεσης και το γεγονός, ότι προσαρμοζόταν σε κάθε πιθανό σύστημα, είχε ως αποτέλεσμα να ανεβαίνει ασταμάτητα τα «σκαλιά» των τμημάτων υποδομής. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι μέσα από την ομάδα, που πίστευαν ότι θα καταφέρει να παίζει σύντομα μαζί με τους άνδρες.

Η επιλογή της Τυνήσιας

Παρά την νεαρή ηλικία του, πήρε μόνος του την απόφαση να αγωνιστεί με την εθνική Τυνησίας, καθώς η μητέρα του, καταγόταν από εκεί. Μάλιστα, επειδή ο πατέρας του ήταν Γερμανός, είχε αποκτήσει γερμανικό διαβατήριο. Έτσι, στα 17 του συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο Κ17 του 2013, στα Αραβικά Εμιράτα.

Η περίπτωσή του είχε ξεχωρίσει από νωρίς, καθώς ήταν από τους λίγους διεθνής του τουρνουά, που δεν έπαιζαν σε ομάδα της πατρίδας τους. Γρήγορα, ξεχώρισε και εντός αγωνιστικού χώρου. Αγωνιζόμενος ως δεξί εξτρέμ και μέσος, κατάφερε να κάνει την διαφορά. Το αποκορύφωμα, ωστόσο, ήρθε στην τρίτη αγωνιστική των ομίλων, κόντρα στην Ιαπωνία.

Εκεί, το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, κατάφερε να σκοράρει ένα από τα ωραιότερα γκολ εκείνης της διοργάνωσης, με ένα δεξί σουτ εκτός περιοχής. Μπορεί η ομάδα του να αποκλείστηκε στην φάση των «16» από την Αργεντινή, ωστόσο ο ίδιος είχε ήδη ξεχωρίσει. Το ίδιο καλοκαίρι, μάλιστα, η Φράιμπουργκ αποφασίζει να τον ενσωματώσει στην Κ19 της, παρότι ο Τυνήσιος άσος ήταν μόλις 17 ετών.

Ο δανεισμός σε Πάντερμπορν και η αλλαγή θέσης

Μόλις υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, αποχώρησε με την μορφή δανεισμού στην Πάντερμπορν. Μέχρι τότε, είχε αγωνιστεί σε κάθε σημείο της επιθετικής γραμμής, ωστόσο στον νέο του σύλλογο, αποφασίστηκε να δοκιμαστεί στο δεξί άκρο της άμυνας. Εκεί, έμελλε να είναι και η θέση που ξεχώρισε.

Οι επιθετικές του αρετές και ο ρόλος του μπακ-χαφ ήταν αυτός που άρμοζε στον νεαρό άσο. Βοήθησε στα μέγιστα για την άνοδο της ομάδας στην Bundesliga, πραγματοποιώντας μία γεμάτη χρονιά (32 συμμετοχές), με αποτέλεσμα να παραμείνει για άλλη μία σεζόν.

Παράλληλα, μέσα στη χρονιά, έχει κάνει και το επίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της εθνικής Τυνήσιας. Αν και ήταν μόλις 22 ετών, έπεισε γρήγορα για την αξία του και κατάφερε να μετατραπεί σε ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας για το δεξί άκρο της άμυνας. Στο παιχνίδι του Νοεμβρίου που μας πέρασε, συμπλήρωσε την 13η του συμμετοχή στα χρώματα της χώρας του.

Στα μεγάλα «σαλόνια», ωστόσο, ο γερμανικός σύλλογος τα βρήκε σκούρα. Ο γρήγορος υποβιβασμός στην δεύτερη κατηγορία οδήγησε τον νεαρό στην επιστροφή του στο Φράιμπουργκ. Μπορεί η σεζόν να μην κύλησε ιδανικά, ωστόσο ο 24χρονος μπακ μπόρεσε να γίνει από τους λίγους ποδοσφαιριστές που «έλαμψαν» σε μία κακή σεζόν της ομάδας.

Η ευκαιρία του στον Ολυμπιακό και οι ομοιότητες με τον Ραφίνια

Με το ρόστερ της Φράιμπουργκ να έχει ήδη τους έμπειρους Κέμπλερ και Σμιντ στην θέση του δεξιού μπακ, ο Ντρέγκερ ήθελε να αλλάξει σταθμό στην καριέρα του. Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο και τα περιθώρια εξέλιξής του, μεγάλα.

Οι αριθμοί του δείχνουν την επιθετικότητα που έχει, παρότι είναι μπακ. Σε διάστημα 54 συμμετοχών με την Πάντερμπορν, μέτρησε συνολικά εννέα ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις ενώ σκόραρε και ένα γκολ. Ο τρόπος που ανεβαίνει και παίρνει πάνω του όλη την πλευρά, είναι αυτός που ψάχνει ο Πέδρο Μαρτίνς για τα άκρα των «ερυθρολεύκων».

Η προσαρμογή του σε κάθε θέση, φάνηκε, όταν επί σειρά ετών στα τμήματα υποδομής, έπαιζε ως εξτρέμ και στην Πάντερμπορν, μετατράπηκε σε ένα αξιόπιστο και βασικό δεξί μπακ. Πλέον, έρχεται για να μοιραστεί την θέση του δεξιού μπακ με τον πολύπειρο Ραφινία.

Με τον 35χρονο Βραζιλιάνο δεν είναι λίγα αυτά που τους συνδέουν. Εκτός από την καριέρα τους στα γερμανικά γήπεδα και την Bundesliga, τα χαρακτηριστικά αλλά και ο τρόπος παιχνιδιού του Ντρέγκερ είναι παρόμοια με αυτά του Ραφίνια. Συγκεκριμένα, το γεγονός ότι παίρνουν όλη την πλευρά και μετατρέπονται συχνά σε εξτρέμ, φαίνεται από τα στατιστικά τους.

Ο Βραζιλιάνος μέτρησε συνολικά 54 ασίστ σε Μπάγερν Μονάχου και Σάλκε ενώ με την Φλαμένγκο μοίρασε σε μία σεζόν οκτώ. Αντίστοιχα, από την πλευρά του 24χρονου Τυνήσιου, σε δύο σεζόν είχε συνολικά εννέα ασίστ σε διάστημα 54 συμμετοχών.

Ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ έρχεται στο «λιμάνι» για να προσφέρει στον Πέδρο Μαρτίνς τον μπακ που ζητούσε. Μπορεί μπροστά του να έχει τον Ραφίνια, όμως ο ίδιος έχει δείξει ότι είναι δουλευταράς και προσθέτει στα χέρια του Πορτογάλου προπονητή, μία αξιόπιστη λύση που μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ καλό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ