Αμάντ Ντιαλό Τραορέ : Ο νέος «διαβολάκος» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (pics & vids)

Αμάντ Ντιαλό Τραορέ : Ο νέος «διαβολάκος» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (pics & vids)

Το «διαμάντι» της Αφρικής που έκανε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να δαπανήσει 30 εκατ. ευρώ για χάρη του. Ο Αμάντ Ντιαλό Τραορέ έκανε την διαφορά στην τελευταία μέρα των μεταγραφών και το «10» σας συστήνει ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν βγει από τις ακαδημίες της Αταλάντα.

«Είναι φανταστικός. Μοιάζει πολλές φορές με τον Λιονέλ Μέσι. Είναι ένας σταρ του μέλλοντος», είχε αναφέρει ο Αλεχάντρο Γκόμεζ για το νέο αστεράκι που είχαν βγάλει οι ακαδημίες της Αταλάντα. Μία περίπτωση που θύμιζε αρκετά τον Ντέγιαν Κουλουσέφσκι και παραλίγο να ακολουθήσει τα… βήματα του.

Ο Αμάντ Ντιαλό Τραορέ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Αφρικής και δείχνει ότι το μέλλον του ανήκει δικαιωματικά. Μπορεί η μεταγραφή του Έντινσον Καβάνι να επισκίασε την δική του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως είναι από τις λίγες κινήσεις του αγγλικού συλλόγου τα τελευταία χρόνια, που έκαναν την διαφορά. Από τον «έτοιμο» δανεισμό του στη Πάρμα, στις ακριβότερες αγορές των «μπέμπηδων». Αυτό είναι το νέο διαμάντι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η μετανάστευση και η επιρροή του Τζιοβάνι Γκάλι

Ο Τραορέ γεννήθηκε στις 11 Ιουλίου του 2002 στην Ακτή Ελεφαντοστού, ωστόσο μετακόμισε από πολύ μικρή ηλικία στην Ιταλία. Μάλιστα, στη γειτονική χώρα πήγε με τον αδερφό και την μητέρα του αφού ο πατέρας του έμεινε πίσω στην χώρα τους. Αυτό το ταξίδι, ωστόσο, τον έφερε (ακόμα) πιο κοντά στο ποδόσφαιρο.

Ο πρώην τερματοφύλακας της Μίλαν, Τζιοβάνι Γκάλι, είδε τον μικρό Αμάντ αλλά και τον μεγάλο αδερφό του και τους πήρε μαζί του στη Μπόκα Μπάρκο, όπου ήταν προπονητής. Ο παλαίμαχος άσος ήταν τόσο εντυπωσιασμένος με τις ικανότητες του Αφρικανού εξτρέμ, που τον προώθησε σε δοκιμαστικά μεγάλων ομάδων, όπως Γιουβέντους, Μίλαν και Ίντερ. Μέσα από αυτά, όμως, τον πρόσεξε η Αταλάντα.

Η αποδοχή σε μία από τις κορυφαίες ακαδημίες της Ευρώπης

Η ομάδα του Μπέργκαμο προσέγγισε τον 13χρονο ποδοσφαιριστή και τον έπεισε να ενσωματωθεί στις ακαδημίες της. Η εξέλιξή του, εντυπωσίασε τους ανθρώπους της ιταλικής ομάδας, οι οποίοι δεν άργησαν να του δώσουν μία θέση στη Κ17, όταν ήταν μόλις 15 ετών. Μέσα σε ένα χρόνο βρέθηκε στη Πριμαβέρα του συλλόγου και είχε γίνει μία από τις βασικές μονάδες στα πλάνα του προπονητή.

Στην πρώτη του χρόνια, κατέκτησε το πρωτάθλημα στο συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ, ενώ πέρσι πανηγύρισε το νταμπλ. Ο Τραορέ αποτελούσε έναν από τους πρωταγωνιστές αυτών των επιτυχιών, αφού μέτρησε 13 τέρματα και 15 ασίστ σε διάστημα 46 συμμετοχών, παρόλο που δεν είχε κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Όλα αυτά, ήταν αρκετά για τον Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, ώστε να τον υπολογίζει στην πρώτη ομάδα, παρότι στην θέση του υπήρχαν ήδη μεγάλα ονόματα, όπως αυτό του Αλεχάντρο Γκόμεζ.

Ντεμπούτο με… γκολ

Στις 27 Οκτωβρίου του 2019, ο Ιταλός προπονητής αποφασίζει να τον συμπεριλάβει στην αποστολή της πρώτης ομάδας για το παιχνίδι με την Ουντινέζε, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής στη Serie A. Με το σκορ στο 6-1 υπέρ της Αταλάντα, ο μικρός Τραορέ κάνει το επίσημο ντεμπούτο του, στο 77ο λεπτό, παίρνοντας την θέση του Ίλισιτς.

Μόλις έξι λεπτά, αφότου έχει πατήσει στον αγωνιστικό χώρο, ο 17χρονος εξτρέμ καταφέρνει να τρελάνει τους πάντες, καθώς πέτυχε ένα εξαιρετικό τέρμα με αριστερό σουτ, διαμορφώνοντας και το τελικό σκορ (7-1). Μετά από αυτό το παιχνίδι, ο Αφρικανός άσος έδωσε το παρών σε ακόμα δύο ματς και στη συνέχεια επικεντρώθηκε στους Νέους του συλλόγου, όπου ήταν το βασικό «γρανάζι».

Η δρόμος του Κουλουσέφσκι που… «στράβωσε» λόγω Γιουνάιτεντ

Στη θερινή μεταγραφική περίοδο που μας πέρασε, η Αταλάντα τα είχε βρει σε όλα με την Πάρμα για τον δανεισμό του υπερταλαντούχου ποδοσφαιριστή. Η ομάδα του Μπέργκαμο ήθελε να δώσει λεπτά συμμετοχής στον νεαρό σε επαγγελματικό επίπεδο και θεώρησε την Πάρμα ως την κατάλληλη επιλογή.

Αξιοσημείωτο δε, πως η Αταλάντα ήθελε να επαναλάβει την (επιτυχημένη) συνταγή του Ντέγιαν Κουλουσέφσκι, ο οποίος πήγε για ένα χρόνο δανεικός στη Πάρμα και το Γενάρη της ίδιας σεζόν, πουλήθηκε έναντι 35 εκατ. ευρώ στη Γιουβέντους. Αν και η συμφωνία των δύο ομάδων είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφασίζει να μπει… «σφήνα» και να τον κάνει δικό της.

Συγκεκριμένα, οι «κόκκινοι διάβολοι» παρακολουθούσαν την περίπτωση του νεαρού από το 2016 και μόλις είδαν ότι ο νεαρός πάει να ακολουθήσει τον… δρόμο του Σουηδού άσου της Γιουβέντους, κινήθηκαν άμεσα για να τον αποκτήσουν. Μάλιστα, ο Τραορέ θα ενσωματωθεί στον αγγλικό σύλλογο, τον ερχόμενο Γενάρη, ώστε να πάρει παιχνίδια στην… Αταλάντα, ενώ το ποσό που έβγαλαν από τα ταμεία τους οι «μπέμπηδες», αγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ συν τα μπόνους.

Η «έξυπνη» μεταγραφή και ο Πολ Πογκμπά

Τα τελευταία χρόνια, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει κάνει τις καλύτερες επιλογές στα μεταγραφικά της. Όχι τόσο χρηματικά όσο στους παίκτες που διαλέγει. Η περίπτωση του Αμάντ Τραορέ, όμως, αποτελεί μία διαφορετική υπόθεση. Μπορεί όλοι να περίμεναν τον Τζέιντον Σάντσο ή τον Ουσμάν Ντεμπελέ, όμως η μεταγραφή του Αφρικανού ανεβάζει πραγματικά επίπεδο τους «μπέμπηδες».

Φυσικά, δεν μπορεί να συγκριθεί με τους ποδοσφαιριστές των Ντόρτμουντ και Μπαρτσελόνα, για αυτό και η τιμή του, απέχει πολύ από αυτούς. Όμως, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξέρει πώς να μετατρέπει νεαρούς παίκτες στους «αστέρες» της επόμενης μέρας (βλέπε Μάρκους Ράσφορντ και Μέισον Γκρίνγουντ). Έτσι, η κίνηση να κλείσει το κορυφαίο ταλέντο της Αταλάντα, είναι μία από τις πιο «έξυπνες» κινήσεις του αγγλικού συλλόγου, τουλάχιστον την τελευταία πενταετία.

Τέλος, αξιοσημείωτη είναι μία ανάρτηση του νεαρού άσου, λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση της μεταγραφής του. Συγκεκριμένα, ανέβασε μία φωτογραφία στα social media, όπου είναι εκείνος μαζί με τον Πολ Πογκμπά, το 2015. Τότε, ο Γάλλος μέσος φορούσε τα χρώματα της Γιουβέντους και ο μικρός Τραορέ είχε μείνει άναυδος από τη συνάντησή τους, καθώς αποτελεί το προσωπικό του είδωλο. Μετά από πέντε χρόνια, ο ποδοσφαιριστής από την Ακτή Ελεφαντοστού, θα έχει συμπαίκτητου, τον άνθρωπο που θαύμαζε στα παιδικά του χρόνια.

Ο 18χρονος εξτρέμ έχει την «ατυχία», στις δύο μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας του, να επισκιαστεί από κάποιον άλλον. Συγκεκριμένα, στο πρώτο του γκολ, τα επτά τέρματα που πέτυχε η ομάδα του σε συνδυασμό με τον Λουίς Μουριέλ που πέτυχε χατ-τρικ, έκλεψαν την παράσταση. Από την άλλη, στη πρώτη μεταγραφή της καριέρας του, είδε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να υπογράφει την ίδια και τον Έντινσον Καβάνι, με όλα τα «φώτα», να πέφτουν σε εκείνον. Ο Αμάντ Τραορέ, όμως, έχει όλο τον χρόνο να αποδείξει πάνω στο χορτάρι, ότι η αγγλική ομάδα βρήκε τον νέο της… «διαβολάκο».

View this post on Instagram

I sogni si avverano!!!🔴🔴🔴🔴

A post shared by AMAD 🇨🇮 (@amaddiallo79) on

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ