Σαν σήμερα : Οταν ο Έκι Γκονζάλες «μάγεψε» την Ευρώπη (vid)

Σαν σήμερα : Οταν ο Έκι Γκονζάλες «μάγεψε» την Ευρώπη (vid)

Σαν σήμερα, πριν 16 χρόνια, ο Έκι Γκονζάλες πετυχαίνει ένα απίθανο γκολ κόντρα στην Άρσεναλ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Ήταν 20 Οκτωβρίου του 2004. Ο Παναθηναϊκός υποδεχόταν την Άρσεναλ των Βενγκέρ και Ανρί, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Ο αγγλικός σύλλογος ήταν μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης σε εκείνη την περίοδο, αφού μετρούσε 49 παιχνίδια αήττητη (!).

Το «τριφύλλι» από την άλλη, έδειξε ότι δεν ακούει σε αριθμούς και κόντραρε στα ίσια τους «κανονιέρηδες». Αν και οι λονδρέζοι προηγήθηκαν στο 18ο λεπτό με τον Λιούνμπεργκ, οι «πράσινοι», με την βοήθεια του κόσμου, δεν φάνηκαν να τρομάζουν.

Η δικαίωση για την καλή εμφάνιση, ήρθε, με τον καλύτερο τρόπο, στο 65ο λεπτό. Ο Σκάτσελ έκανε την ψιλοκρεμαστή μπαλιά, με τον Λέμαν να βγαίνει και να διώχνει λανθασμένα με το κεφάλι. Εκεί ήταν η στιγμή, που η Ευρώπη παρακολούθησε ένα από τα ωραιότερα τέρματα της διοργάνωσης. Ο Έκι Γκονζάλες δεν έκανε δεύτερες σκέψεις και με δυνατό ψιλοκρεμαστό σουτ από τα 25 μέτρα, ισοφάρισε για τον ελληνικό σύλλογο.

Η χαρά του Παναθηναϊκού δεν κράτησε για πολύ, αφού ο Τιερί Ανρί έβαλε ξανά μπροστά τους «κανονιέρηδες», εννιά λεπτά μετά το απίθανο γκολ του Αργεντινού. Τελικά, οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό που άξιζαν, με τον Ολισαντέμπε να σημειώνει το τελικό 2-2, στο 82ο λεπτό.

Παναθηναϊκός (Z.Σκάζνι): Χαλκιάς, Βύντρα, Κωνσταντινίδης, Μόρις, Κυργιάκος, Γκούμας, Σκάτσελ, Μπασινάς, Κωνσταντίνου (64′ Ολισαντέμπε), Γκονζάλες (90′ Σαπάνης), Μίτου (75′ Επαλέ).

Άρσεναλ (Α.Βενγκέρ): Λέμαν, Λαουρέν, Κόουλ, Κάμπελ, Τουρέ, Φάμπρεγκας, Λιούνμπεργκ, Εντού, Ανρί, Πιρές, Ρέγες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ