Γουόκαπ: Ο γκαρντ που μπορεί να… λύσει τα χέρια του Μπαρτζώκα (pics, vids)

Γουόκαπ: Ο γκαρντ που μπορεί να… λύσει τα χέρια του Μπαρτζώκα (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός έχει μπει δυναμικά στο κόλπο της απόκτησης του Τόμας Γουόκαπ, ενός γκαρντ που μπορεί να... λύσει για τα καλά τα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός έχει βγει στην αγορά με σκοπό να προσθέσει στο ρόστερ του έναν γκαρντ ο οποίος θα δώσει πολύτιμες λύσεις στην περιφέρεια και θα πλαισιώσει τον Κώστα Σλούκα στη θέση «1» ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Οι Ερυθρόλευκοι εξετάζουν ενδελεχώς τις περιπτώσεις παικτών που μπορούν να βοηθήσουν, με ένα από τα ονόματα να είναι αυτό του Τόμας Γουόκαπ, για τον οποίο μάλιστα έχουν μπει δυναμικά στο κόλπο της απόκτησης του καταθέτοντας μια πολύ καλή πρόταση.

Thomas Walkup - Zalgiris Kaunas - EB20

Ο γκαρντ της Ζάλγκιρις Κάουνας βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του Γιώργου Μπαρτζώκα καθώς πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να… λύσει στα χέρια του Έλληνα τεχνικού στην περιφέρεια, δίνοντας πολύτιμες λύσεις τόσο στη δημιουργία, όσο και στο σκοράρισμα.

Φέτος έχει πραγματοποιήσει μια πολύ γεμάτη χρονιά με τη φανέλα του Λιθουανικού συλλόγου, όντας ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες της και ένα από τα καλύτερα γκαρντ της σεζόν που ολοκληρώθηκε στη Euroleague. Καταγράφοντας 34 συμμετοχές (όλες ως βασικός) με 8,2 πόντους (46,9% στο δίποντο, 37,1% στο τρίποντο, 90,6% στις βολές), 3 ριμπάουντ, 4,5 ασίστ, 1,1 κλέψιμο σε 24 λεπτά συμμετοχής.

Thomas Walkup - Zalgiris Kaunas - EB20

Πρόκειται για έναν combo γκαρντ ύψους 1,93μ. που μπορεί να βοηθήσει πρωτίστως δημιουργικά στο επιθετικό κομμάτι, να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και να διαβάσει την αντίπαλη άμυνα. Όμως υπάρχουν και παιχνίδια που μπορεί να βγει μπροστά και στο σκοράρισμα σουτάροντας μάλιστα με ικανοποιητικά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα, ενώ είναι σουτέρ βολών της τάξεως του 90%.

Αμυντικά ο Γουόκαπ, είναι πολύ σταθερός, βάζει σωστά τα χέρια του πάνω στη μπάλα πιέζοντας τον αντίπαλο, αποτελώντας τον βασικό πυλώνα, σε αυτό το κομμάτι, στην περιφέρεια της Ζάλγκιρις από το 2018 που βρίσκεται στον σύλλογο. Μάλιστα έχει αναδειχθεί δύο φορές (2019 και 2021) ως ο κορυφαίος αμυντικός του Λιθουανικού πρωταθλήματος. Επιπλέον είναι ικανότατος ριμπάουντερ, κάτι που δεν περνά απαρατήρητο.

Georgios Printezis - Olympiacos Piraeus - EB20

Με λίγα λόγια πρόκειται για μια αναβάθμιση του Τσαρλς Τζένκινς, που είχε πέρυσι αυτόν τον ρόλο. Καθώς μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα μέσα στο παρκέ, είναι σε μικρότερη ηλικία (28 ετών) και αναμφίβολα θα ταιριάξει τόσο με τον Κώστα Σλούκα, όσο και με το «2άρι» που θα αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό.

Δίνοντας παράλληλα τη λύση στον Γιώργο Μπαρτζώκα στο περσινό πρόβλημα που αντιμετώπισε στην περιφέρεια των Ερυθρόλευκων, κυρίως όσον αφορά τον τομέα της δημιουργίας, ειδικά όταν ο Σλούκας έπρεπε να βγει εκτός γηπέδου για να πάρει ανάσες.

Η περίπτωση του δεν είναι εύκολη, μιας και υπάρχουν κι άλλες ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον Αμερικανό γκαρντ. Όμως αν οι Πειραιώτες καταφέρουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, θα έχουν στη «φαρέτρα» τους έναν παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά με το παιχνίδι του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ