Κώστας Τσιμίκας – Η σεζόν της ζωής του (vids)

Κώστας Τσιμίκας – Η σεζόν της ζωής του (vids)

Ο Κώστας Τσιμίκας ζει το απόλυτο όνειρο στη Λίβερπουλ και to10.gr παρουσιάζει τη σεζόν της... ζωής του Έλληνα μπακ που αποτελεί πλέον ένα σημαντικό «γρανάζι» στη «μηχανή» του Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Κώστας Τσιμίκας έχει καταφέρει κάτι ανεπανάληπτο εδώ και μερικούς μήνες. Για την ακρίβεια από το περασμένο καλοκαίρι και μετά ο Έλληνας μπακ ζει το όνειρο κάθε παιδιού και κάθε ποδοσφαιριστή (σχεδόν), αφού υπέγραψε σε μια από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες ομάδες του κόσμου. Τη Λίβερπουλ.

Ο «Τσίμι» μετά από μια μαγική σεζόν με τον Ολυμπιακό πήρε τη σπουδαίοτερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή, καθώς οι ερυθρόλευκοι τα βρήκαν σε όλα με την ομάδα του Μέρσεσαϊντ. Η πρώτη χρονιά του Τσιμίκα στην ομάδα που αγαπάει από μικρό παιδί, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος, ήταν δύσκολη. Είχε τραυματισμούς, κορωνοϊό και γενικότερα ελάχιστες εμφανίσεις, όμως από το καλοκαίρι και μετά, κι ενώ βρέθηκε ακόμη και κοντά σε δανεισμό, έχει «ανάψει» και πάλι τον διακόπτη και αποτελεί μια από τις πλέον αξιόπιστες λύσεις για τον Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Τσιμίκας δούλεψε πολύ το διάστημα του καλοκαιριού και έπεισε τον Γερμανό ότι όχι μόνο αξίζει να βρίσκεται στο ρόστερ, αλλά μπορεί να παλέψει ακόμη και για την ενδεκάδα κόντρα σε έναν από τους καλύτερους αριστερούς μπακ στον κόσμο τον Άντριου Ρόμπερτσον. Η αρχή έγινε από το πρώτο ματς της σεζόν, όταν και ο Σκωτσέζος μπακ είχε ενοχλήσεις, με αποτέλεσμα ο Τσιμίκας να πάρει φανέλα βασικού και να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Συγκεκριμένα στην αναμέτρηση με τη Νόριτς (3-0) ξεκίνησε και ήταν εντυπωσιακός, ενώ και στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής της Premier League με την Μπέρνλι (2-0) ήταν ίσως ο καλύτερος του γηπέδου έχοντας και την πρώτη του ασίστ με τη φανέλα των Reds. Αυτά τα δυο παιχνίδια είναι που καθόρισαν και τη θέση του στην καρδιά των οπαδών της ομάδας, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία αποθεώνουν τον Τσιμίκα και του εκδηλώνουν την αγάπη τους.

Η αποθέωση του Κλοπ και του κόσμου

Ο Τσιμίκας απολαμβάνει κάποια πράγματα που δεν έχει ζήσει και δύσκολα θα ζήσει κάποιος άλλος Έλληνας παίκτης στο άμεσο μέλλον. Γνωρίζει την αποθέωση όπου βρεθεί και όπου σταθεί, με τον Γιούργκεν Κλοπ να μιλάει πάντα με κολακευτικά λόγια για τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού.

Συνολικά, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει καταφέρει και με τις εμφανίσεις του και με τον χαρακτήρα του να πείσει τον Γερμανό τεχνικό ότι αξίζει να είναι στο αρχικό σχήμα, την ώρα που έχει τεράστιο δίλημμα ο ίδιος ο Κλοπ. Βλέπετε, ο Κλοπ επιμένει στη χρησιμοποίηση του Ρόμπερτσον στα αριστερά παρότι δεν είναι σε καλή κατάσταση, τονίζοντας ωστόσο πως ο Έλληνας μπακ είναι εξαιρετικός, αλλά ο Σκωτσέζος είναι ο κορυφαίος στον κόσμο.

Ο Τσιμίκας από την πλευρά του έχει αποδεχτεί τον ρόλο του, πολύ απλά γιατί έχει μπροστά του τον Ρόμπερτσον, όμως κατά γενική ομολογία, φαίνεται τη φετινή σεζόν συνολικά να τα πηγαίνει καλύτερα από τον ανταγωνιστή του στην αριστερή πλευρά.

Συγκεκριμένα, ο Τσιμίκας έχει 11 παιχνίδια με τη φανέλα της Λίβερπουλ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις και 2 ασίστ, ενώ μέχρι το ματς με τη Μίλαν δεν είχε δεχτεί καν γκολ η ομάδα του όσο αγωνιζόταν. Ακόμη, με τον Έλληνα αμυντικό η Λίβερπουλ είναι ανίκητη έχοντας το απόλυτο στις 11 αναμετρήσεις του, με εξαίρεση το ματς με την Τσέλσι (1-1), όπου μπήκε αλλαγή στο 86ο λεπτό.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν τον έχουν φέρει σε ένα σημείο όπου άπαντες μιλούν με κολακευτικά λόγια. Όπως έχετε διαβάσει από to10.gr, ο κόσμος της ομάδας τον θέλει βασικό, ενώ ακόμη και ο ίδιος ο τεχνικός διευθυντής των Reds και άνθρωπος που τον πήρε στην ομάδα, Μάικλ Εντουαρντς έχει υπογραμμίσει ότι είναι από τις πιο καλές κινήσεις της Λίβερπουλ την τελευταία πενταετία.

Αυτό που μετράει περισσότερο όμως είναι ο ίδιος ο κόσμος της ομάδας και αυτός θέλει σαν τρελός τον Τσιμίκα. Ο Κλοπ σίγουρα έχει στην άκρη του μυαλού του τον Έλληνα, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει αφήσει στον πάγκο τον Ρόμπερτσον, τόσο όσο πιθανόν να μπορούσε.

Οι σκέψεις του Γερμανού εξάλλου δεν φαίνεται να περιορίζονται μόνο για τα μπακ για τον Τσιμίκα, αφού ελεώ Κόπα Άφρικα έχει κυκλοφορήσει και το σενάριο στην Αγγλία να αγωνιστεί σαν χαφ-εξτρέμ στο διάστημα απουσίας των Σαλάχ, Μανέ και Κεϊτά. Και τα ΜΜΕ πάντως στο Νησί έχουν να λένε για τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, τη βελτίωση του, αλλά και την αγάπη του κόσμου, ενώ αναφέρονται και με στατιστικά στοιχεία πόσο σημαντικός είναι. Το θέμα είναι που θα φτάσει ο Τσιμίκας, αφού μήνα με τον μήνα, παιχνίδι με το παιχνίδι αποδεικνύει πως δεν έχει ταβάνι και μπορεί να φτάσει ακόμη πιο ψηλά και να πετύχει ακόμη περισσότερα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ