Ντούσαν Βλάχοβιτς – Ο παρ’ ολίγον γιατρός που έγινε… εκτελεστής (pics, vids)

Ντούσαν Βλάχοβιτς – Ο παρ’ ολίγον γιατρός που έγινε… εκτελεστής (pics, vids)

Η οικογένεια του δεν εμπιστεύτηκε ποτέ το ποδόσφαιρο και έκανε τα πάντα για να γίνει γιατρός. Εκείνος ωστόσο δεν παράτησε ποτέ το όνειρο του και έγινε αυτό που ήθελε πάντα. Ο λόγος για τον killer Ντούσαν Βλάχοβιτς!

Ποιος Ρονάλντο; Ιεροσυλία για έναν ποδοσφαιριστή που είναι μόλις 21 ετών. Κι όμως, ο Ντούσαν Βλάχοβιτς κατάφερε να γράψει ιστορία και να ισοφαρίσει ένα από τα μεγαλύτερα ρεκόρ του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Ο Σέρβος επιθετικός της Φιορεντίνα σκόραρε απέναντι στη Σασουόλο στο προτελευταίο παιχνίδι της σεζόν και έγραψε ιστορία, καθώς έφτασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο με τα περισσότερα γκολ (33) στη Serie A σε ένα και μόνο ημερολογιακό έτος.

Είχαν χρειαστεί 80 χρόνια για να «σπάσει» το συγκεκριμένο ρεκόρ, το οποίο κατέρριψε ο Πορτογάλος σούπερ σταρ με τη φανέλα της Γιουβέντους το 2020.

Το10.gr κάνει μία αναδρομή στο story του πιο hot ποδοσφαιριστή της Serie A που αναμένεται να κυνηγήσουν όλα τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης.

Η μάχη των δύο μεγάλων του Βελιγραδίου και η «κλοπή» της Παρτιζάν 

                  

Φτιαγμένος για να γίνει ποδοσφαιριστής. Από τα πρώτα του χρόνια στο ποδόσφαιρο, οι άνθρωποι που ήταν γύρω από τον μικρό Ντούσαν μιλούσαν για ένα «θαύμα» της φύσης.

Πιο δυνατός από όλα τα παιδιά της ηλικίας του, πιο ψηλός και πιο ώριμος.  Τόσο που οι προπονητές του στην πρώτη του ομάδα (Αλτίνα) τον είχαν προβιβάσει στο μεγαλύτερο ηλικιακό γκρουπ από το δικό του.

Και μάλιστα, οι τότε συμπαίκτες του είχαν ψηφίσει και του είχαν δώσει το περιβραχιόνιο. Ο Βλάχοβιτς ωστόσο δεν άργησε να τραβήξει τα βλέμματα των μεγάλων, αφού πρώτα εντάχθηκε για τρεις μήνες στις ακαδημίες της OFK.

Ο Ερυθρός Αστέρας χτύπησε την πόρτα και κατάφερε να τον βάλει στα «φυτώρια» του, «ρίχνοντας» τον και σε έναν αγώνα.

Εκεί ωστόσο η Παρτιζάν έκανε το κόλπο γκρόσο και τον έκανε δικό της από το… πουθενά. Οι άνθρωποι της Παρτιζάν μίλησαν με τους γονείς του μικρού Ντούσαν και με συνοπτικές διαδικασίες τον «έκλεψαν» από τον μεγάλο τους εχθρό, παίρνοντας ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του σέρβικου ποδοσφαίρου.

Τα ρεκόρ με την Παρτιζάν και το μεγάλο βήμα

Η «τρέλα» με τον Βλάχοβιτς στην Παρτιζάν ήταν μεγάλη και ο σύλλογος αποφάσισε να του δώσει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο σε ηλικία 15 ετών. Και λίγους μήνες αργότερα, ο τότε 15χρονος Βλάχοβιτς έγινε μέλος της πρώτης ομάδας, παίρνοντας μάλιστα και το Νο.9!

Η ιστορία γράφτηκε τον Φλεβάρη του 2016. Ο 16χρονος Ντούσαν Βλάχοβιτς έκανε το ντεμπούτο του με την Παρτιζάν απέναντι στην πρώην του ομάδα, OFK και έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου που φοράει τη φανέλα του κλαμπ σε επίσημο αγώνα.

Μία εβδομάδα αργότερα, ο Βλάχοβιτς έπαιξε και στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ερυθρό, όπου «έσπασε» και το ρεκόρ του νεότερου ποδοσφαιριστή που παίζει στο αιώνιο ντέρμπι της Σερβίας.

Το γκολ δεν άργησε να έρθει και τον Απρίλιο του ίδιου έτους βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα για πρώτη φορά στην επαγγελματική του καριέρα.

Και φυσικά, με το συγκεκριμένο γκολ έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Παρτιζάν. Ένα ονειρικό δίμηνο για τον νεαρό Σέρβο ποδοσφαιριστή που συστήθηκε στο κοινό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το ενδιαφέρον για τον Σέρβο επιθετικό ήταν ήδη μεγάλο και παρότι η Παρτιζάν κατάφερε να τον κρατήσει για έναν χρόνο ακόμα, εν τέλει «λύγισε» το καλοκαίρι του 2017.

Η Φιορεντίνα του έδωσε πενταετές συμβόλαιο και κατάφερε να κερδίσει μία τεράστια μάχη απέναντι σε συλλόγους όπως η Άρσεναλ και η Γιουβέντους. Η μεταγραφή ωστόσο έγινε επίσημη τον Γενάρη του 2018, όταν οι «Βιόλα» γνωστοποίησαν πως δαπάνησαν σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ.

Τα πρώτα του γκολ στην Ιταλία και οι συγκρίσεις με τον Ζλάταν

Το ξεκίνημα του στην Ιταλία δεν ήταν το ιδανικότερο, καθώς στα πρώτα του δέκα παιχνίδια δεν είχε καταφέρει να σκοράρει.

Φυσικά και κανένας δεν «έτρεξε» να τον… φάει, καθώς ο Βλάχοβιτς μετακόμισε από την πατρίδα του σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του πλανήτη στα 18 του χρόνια.

Τον Αύγουστο του 2019 τελικά, ο «Βλάχο» βρήκε για πρώτη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα φορώντας τη φανέλα της Φιορεντίνα, απέναντι στη Μόντσα για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου.

Αυτό ήταν και το ξεκίνημα για τον Βλάχοβιτς, καθώς ολοκλήρωσε τη σεζόν με 9 γκολ και 2 ασίστ σε 35 συμμετοχές.

Η 2020/21, ήταν αυτή η οποία έδειξε σε όλους ποιος πραγματικά είναι ο Σέρβος killer. Σε ηλικία 20 ετών, ο Βλάχοβιτς κατάφερε να «τρελάνει» όλη την Ευρώπη, σκοράροντας στη Serie A 21 φορές σε 37 συμμετοχές, έχοντας σημειώσει και το πρώτο του επαγγελματικό χατ τρικ τον Μάρτιο του 2021.

Οι κινήσεις του, ο σωματότυπός του και τα τελειώματα του έφεραν στο προσκήνιο της συγκρίσεις με τον Ζλάταν. Και μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Βλάχοβιτς είδε το όνομα του να μπαίνει δίπλα στον Ιμπραϊμοβιτς, καθώς και στα παιδικά του χρόνια είχε ακούσει ουκ ολίγες φορές να τον αποκαλούν «μικρό Ίμπρα».

Το «καυτό» πρώτο μισό και το ρεκόρ του Ρονάλντο

Πιο «καυτός» από ποτέ. Η σεζόν που διανύει φέτος ο Ντούσαν Βλάχοβιτς είναι η απόδειξη για όσα είχαν ειπωθεί για το ταλέντο του.

Ήδη έχει σκοράρει 16 φορές στο πρωτάθλημα και αυτή τη στιγμή φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας των σκόρερ, έχοντας αφήσει πίσω του τον Τσίρο Ιμόμπιλε που έχει τρία γκολ λιγότερα.

Το μεγαλύτερο του επίτευγμα πρόκειται ωστόσο η ισοφάριση του «θρυλικού» ρεκόρ του Ρονάλντο.

Με το γκολ που πέτυχε απέναντι στη Σασουόλο, ο Σέρβος επιθετικός έγραψε ιστορία καθώς έφτασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο με τα περισσότερα γκολ (33) στη Serie A σε ένα και μόνο ημερολογιακό έτος, το οποίο ήταν «όρθιο» για 60 ολόκληρα χρόνια…

Η άγνωστη ιστορία με την ιατρική

Πριν από μερικά χρόνια ο Ντούσαν Βλάχοβιτς είχε αποκαλύψει πως ήταν πάρα πολύ κοντά στο να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Οι γονείς του δεν ήταν ποτέ σίγουροι για το ποδόσφαιρο και μιλούσαν συνεχώς στον «Βλάχο» για την εκπαίδευση του και για το plan b που έπρεπε να έχει σε περίπτωση που το όνειρο του ποδοσφαίρου δεν… έβγαινε.

Μάλιστα, όλα έδειχναν πως ο μικρός Ντούσαν θα παρατούσε τα πάντα για να κυνηγήσει την ιατρική σχολή και να επικεντρωθεί σε αυτόν τον τομέα και μόνο, καθώς οι γονείς του έψαχναν για ένα καλό κολλέγιο.

«Η ιατρική ήταν πάντα η επιλογή μου. Μπορεί να μην έβγαινε το ποδόσφαιρο, να «στράβωνε» κάτι. Έπρεπε να είχα ολοκληρώσει μια σχολή για να συνεχίσω τη ζωή μου», είχε αναφέρει ο Βλάχοβιτς σε μια του συνέντευξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ