Ένας χρόνος Τούχελ – Τελικά η Τσέλσι ήθελε τον… Γερμανό της (pics, vids)

Ένας χρόνος Τούχελ – Τελικά η Τσέλσι ήθελε τον… Γερμανό της (pics, vids)

Ο Τόμας Τούχελ συμπληρώνει έναν χρόνο στον πάγκο της Τσέλσι και to10.gr κάνει έναν απολογισμό σε αυτούς τους 12 μήνες, στους οποίους ο Γερμανός έχει καταφέρει να γράψει ιστορία και να γίνει μία «μορφή» για το κλαμπ.

Ήταν 25 Ιανουαρίου του 2021. Η Τσέλσι περνούσε μία τραγική περίοδο με συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, βγάζοντας προς τα έξω μία πάρα πολύ «άρρωστη» εικόνα η οποία έκανε «μπαμ». Εκείνη την ημέρα, ήρθε και η προσωπική ανακοίνωση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς που ευχαριστούσε για όλα τον Φρανκ Λάμπαρντ, απομακρύνοντας τον από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Είναι τέτοια η σχέση και η προσφορά του Λάμπαρντ με την Τσέλσι, που ο Ρώσος μεγιστάνας έβγαλε για πρώτη φορά προσωπική ανακοίνωση για «αντίο» σε προπονητή.

Μία ημέρα αργότερα, οι Λονδρέζοι ανακοίνωσαν τον Τόμας Τούχελ. Τον Γερμανό τεχνικό που είχε μόλις μείνει ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν.

«Θα χτίσουμε μία ομάδα την οποία δεν θα θέλει κανένας να αντιμετωπίσει», έλεγε ο Τόμας Τούχελ μετά τον πρώτο του αγώνα στον πάγκο της Τσέλσι στις 27 του Γενάρη, όταν οι «μπλε» έμειναν στο 0-0 με τη Γουλβς στο «Στάμφορντ Μπριτζ»… Ήταν μόλις μία ημέρα, αφού ο Γερμανός τεχνικός είχε ανακοινωθεί από τον σύλλογο.

Ο Γερμανός έδειξε ποδοσφαιρικό… θράσος κι ας ανέλαβε καμένη γη. Πίστεψε στην ομάδα του και στους ποδοσφαιριστές του και στο τέλος δικαιώθηκε. Άρχισε να «χτίζει» μερικά μικρά σερί με τα οποία ανέβασε την Τσέλσι, τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά.

Ένα ονειρικό εξάμηνο με το ιστορικό… happy end και η τρομερές του επιδόσεις με τους… καλύτερους

Ούτε στα καλύτερα του όνειρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Τούχελ, αυτά που πέρασε στους πρώτους του έξι μήνες στο Λονδίνο ως προπονητής της Τσέλσι.

Άφησε εκτός συνέχειας στο Champions League τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ατλέτικο Μαδρίτης του Τσόλο Σιμεόνε, κάνοντας μάλιστα το 2×2! Έκανε ό,τι ήθελε στα ημιτελικά του κορυφαίου διασυλλογικού θεσμού απέναντι στη Βασίλισσα της Ευρώπης, τόσο στη Μαδρίτη, όσο και στο Λονδίνο.

Επικράτησε τρεις φορές μέσα σε λίγες εβδομάδες του Πεπ Γκουαρντιόλα και φυσικά κατέκτησε τον μεγαλύτερο συλλογικό θεσμό που θα μπορούσε. Η Τσέλσι ήταν στην 9η θέση όταν έφτασε ο Τούχελ στο Λονδίνο και τελικά κατάφερε να τερματίσει στην τετράδα και να κλειδώσει την παρουσία της και στο επόμενο Champions League.

Έφτασε μέχρι και τον τελικό του FA Cup όπου ηττήθηκε από τη Λέστερ, ωστόσο ολοκλήρωσε τη σεζόν ονειρικά με την κατάκτηση του τροπαίου με τα μεγάλα… αυτιά, δίνοντας στους «μπλε» το δεύτερο Champions League της ιστορίας τους.

Τα νούμερα της Τσέλσι, οι δύο ευρωπαϊκές κούπες και η γενική εικόνα της ομάδας σε αυτούς τους 12 μήνες, είναι η επαλήθευση της τρομερής δουλειάς του Τούχελ. Κόντρα σε top προπονητές, ο Τούχελ μετράει μόλις τρεις ήττες σε 19 παιχνίδια από την ημέρα που ανέλαβε τους Λονδρέζους.

Τρεις νίκες και δύο ήττες με τον Γκουαρντιόλα, μία νίκη και δύο ισοπαλίες με τον Κλοπ, τρεις νίκες με τον Κόντε, 2 νίκες με τον Σιμεόνε, μία νίκη και μία ισοπαλία με τον Ζιντάν, από μία νίκη απέναντι σε Μουρίνιο και Αντσελότι, ενώ έχει μία νίκη και μία ήττα με τον Αλέγκρι. Ένας άνθρωπος που με βάση τα ποσοστά του, έχει αποδείξει πως είναι ο κατάλληλος για τα… δύσκολα.

Το τρομερό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν και ο «καταραμένος» Δεκέμβριος

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κατάφερε να ξεκινήσει και τη φετινή σεζόν, καθώς κατέκτησε το Super Cup απέναντι στη Βιγιαρεάλ, με πρωταγωνιστή τον Κέπα, τον οποίο έχει μεταμορφώσει εντελώς.

Οι «μπλε» μπήκαν δυνατά και στο πρωτάθλημα, με τον Ρομέλου Λουκάκου να ξεκινάει επίσης «καυτός» και να δίνει στην ομάδα του Τούχελ στα πρώτα του παιχνίδια, αυτό που έλειπε… Εύκολα διπλά με Άρσεναλ και Τότεναμ, «όρθια» στο «Άνφιλντ» με δέκα ποδοσφαιριστές και μία επική «επτάρα» με τη Νόριτς.

Ο «καταραμένος» Δεκέμβριος ωστόσο «χτύπησε» και φέτος την Τσέλσι, η οποία συνήθως τα… χάνει τον τελευταίο μήνα του έτους. Οι πολλοί τραυματισμοί βασικών ποδοσφαιριστών, ο κορωνοϊός και η ανεξήγητη συνέντευξη του Λουκάκου στους Ιταλούς έθεσαν την Τσέλσι ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης του φετινού πρωταθλήματος, καθώς αυτή τη στιγμή οι «μπλε» έχουν χάσει το «τρένο» στο -10 από την κορυφή και με ματς περισσότερο…

Ο Φλεβάρης που θα κρίνει το φετινό… πρόσημο

Οι Λονδρέζοι ωστόσο διεκδικούν ακόμα τέσσερα τρόπαια. Σε λιγότερο από έναν μήνα θα βρεθούν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Αμέσως μετά, θα… ριχτούν στη μάχη για τη φάση των «16»του Champions League με τη Λιλ, στον δρόμο προς το repeat, ενώ στις 27/2 θα γίνει και ο τελικός του Carabao Cup στο «Γουέμπλεϊ» απέναντι στη Λίβερπουλ.

Μάλιστα, με τη συγκεκριμένη πρόκριση, ο Τούχελ έχει καταφέρει να γράψει ένα μοναδικό ρεκόρ ως προπονητής της Τσέλσι, με τέσσερις συνεχόμενες παρουσίες σε τελικούς, σε νοκ άουτ διοργανώσεις!

Ένας μήνας που μπορεί να κάνει ονειρική και τη δεύτερη σεζόν του Τούχελ, εφόσον ολοκληρωθεί με δύο επιπλέον τρόπαια και ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Όλα αυτά, ενώ ο Γερμανός περιμένει μέσα στον Φλεβάρη και τη μεγάλη επιστροφή του Ρις Τζέιμς στην αγωνιστική δράση, καθώς τόσο η απουσία του Άγγλου φουλ δεξιού μπακ, όσο και αυτή του Μπεν Τσίλγουελ (εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν) έχουν στοιχίσει σε μεγάλο βαθμό.

Μπορεί να έχει περάσει σχετικά ένα δύσκολο δίμηνο, με πολλές ατυχίες και άσχημα αποτελέσματα που έχουν βγάλει νοκ άουτ από την Premier League τους «μπλε», ωστόσο η παρουσία του Τόμας Τούχελ στην Τσέλσι σε αυτόν τον χρόνο είναι σίγουρα θετική.

Και μάλιστα, μέσα σε αυτούς τους μήνες έχει καταφέρει να κατακτήσει τόσο το βραβείο της UEFA για τον καλύτερο προπονητή της χρονιάς, όσο και το αντίστοιχο της FIFA, ενώ παράλληλα η Τσέλσι πήρε και τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας του έτους!

Με κατάκτηση Champions League και Super Cup, με νίκες απέναντι σε top class προπονητές και την ευκαιρία να κατακτήσει φέτος ακόμα περισσότερους τίτλους, ο Τούχελ έχει ανοιχτό τον… δρόμο να συνεχίσει να γράφει τον «μύθο» του στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και να αφήσει για πάντα ανεξίτηλη την παρουσία του στο Λονδίνο.

*Bonus το σύνθημα που έχουν φτιάξει οι φίλαθλοι της Τσέλσι για τον Γερμανό, το οποίο ακούγεται σε κάθε παιχνίδι των «μπλε»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ