Τσέλσι – Τότεναμ 2-0: Το… καθιερωμένο με την Τότεναμ και επιστροφή στις νίκες για την Τσέλσι

Τσέλσι – Τότεναμ 2-0: Το… καθιερωμένο με την Τότεναμ και επιστροφή στις νίκες για την Τσέλσι

Με ένα «τεμάχιο» του Ζίγιες και μία κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα, η Τσέλσι επικράτησε για τέταρτη φορά μέσα στη σεζόν της Τότεναμ (2-0) και επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς «τρίποντο» στο πρωτάθλημα! Τέλος στο αήττητο του Κόντε στην Premier League.

Την έχει κάνει… πελάτισσα! Για τέταρτη φορά, σε ισάριθμα παιχνίδια απέναντι στην Τότεναμ, η Τσέλσι κατάφερε να φύγει από το γήπεδο με τη νίκη, επικρατώντας των spurs με 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για την 23η αγωνιστική της Premier League.

Πέμπτη νίκη σε πέντε παιχνίδια απέναντι στην Τότεναμ ο Τόμας Τούχελ! Τέλος στο αήττητο σερί των εννιά αναμετρήσεων στην Premier League για την Τότεναμ, επί ημερών Αντόνιο Κόντε. Ιστορική νίκη για την Τσέλσι που έγινε η πρώτη ομάδα του Λονδίνου που φτάνει τους 500 πόντους από τα ντέρμπι της πρωτεύουσας.

Οι «μπλε» μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση, καθώς είχαν τον απόλυτο έλεγχο, απειλώντας συνεχώς την εστία του Γιορίς με διάφορα σουτ, κυρίως από τον Χακίμ Ζίγιες. Η ομάδα του Τούχελ ήταν αυτή που προσπαθούσε να φτάσει κοντά στο γκολ, ωστόσο η Τότεναμ ήταν αυτή που κατάφερε τελικά να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Χάρι Κέιν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κέπα, ωστόσο το τέρμα του Άγγλου ακυρώθηκε για φάουλ στον Τιάγκο Σίλβα πριν από το τελείωμα του.

Ό,τι δεν έκαναν στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι, μπόρεσαν να κάνουν με την πρώτη ευκαιρία του δευτέρου μέρους. Ο Χάντσον Οντόι έκανε φοβερή κούρσα από τα αριστερά, έδωσε την μπάλα στον Ζίγιες από τα δεξιά και εκείνος με ένα «μυθικό» πλασέ άφησε… άγλαμα τον Γιορίς και έγραψε το 1-0 στο 46ο λεπτό!

Λίγα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Τιάγκο Σίλβα να σκοράρει. Ο Βραζιλιάνος στόπερ εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Μέισον Μάουντ και με μία καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0 στο 55ο λεπτό, βάζοντας τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη.

Μάλιστα, με το συγκεκριμένο γκολ, σε ηλικία 37 ετών και 123 ημερών ο Σίλβα έγινε ο γηραιότερος σκόρερ της Premier League μετά το 2013, όταν είχε σκοράρει ο Ράιαν Γκιγκις.

Η ομάδα του Τούχελ διατήρησε το προβάδισμα της μέχρι το φινάλε και έφτασε στη νίκη απέναντι στην ομάδα του Αντόνιο Κόντε.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Τιάγκο Σίλβα, Αθπιλικουέτα, Ρίντιγκερ, Σαρ, Κόβατσιτς, Ζορζίνιο (73’ Καντέ), Μάουντ, Ζιγές (90+1’ Σαούλ), Χάντσον Οντόι (87’ Μάρκος Αλόνσο), Λουκάκου

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Ντέιβις, Ντόχερτι, Σάντσεθ, Τανγκάνγκα (57’ Σκιπ), Χόιμπιεργκ, Ντάιερ, Γουίνκς (89’ Χιλ), Σεσενιόν (56’ Λούκας Μόουρα), Κέιν, Μπερχβάιν

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ