Οι 1557 μέρες της ΑΕΚ χωρίς νίκη στο ΟΑΚΑ επί του ΠΑΟΚ και ο οδηγός του 52-12 (vids)

Οι 1557 μέρες της ΑΕΚ χωρίς νίκη στο ΟΑΚΑ επί του ΠΑΟΚ και ο οδηγός του 52-12 (vids)

Το μεγαλύτερο ματς της σεζόν (μέχρι το επόμενο) έφτασε για την ΑΕΚ που καλείται να βάλει τέλος στο απίστευτα κακό σερί της κόντρα στον ΠΑΟΚ και να μείνει ζωντανή στη διεκδίκηση του Κυπέλλου.

Ήταν 5 Νοεμβρίου του 2017 όταν η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ επικράτησε με 1-0 στο ΟΑΚΑ κόντρα στον ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου χάρη σε ένα γκολ του Μάρκο Λιβάγια. Αυτό που ακολούθησε δεν θα μπορούσε να το φανταστεί ούτε ο πιο απαισιόδοξος οπαδός της. Στα επόμενα έξι ματς που ακολούθησαν και η Ένωση υποδέχτηκε τον έτερο Δικέφαλο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, δεν κατάφερε να πανηγυρίσει ούτε μία φορά τη νίκη (4 ισοπαλίες και 2 ήττες).

Για την ακρίβεια πέρασαν 1557 μέρες μέχρι και το αποψινό παιχνίδι στο οποίο η ΑΕΚ φιλοδοξεί να βάλει επιτέλους ένα τέλος σε αυτή την απίστευτα αρνητική παράδοση και να πάρει παράλληλα την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. 1557 μέρες κατά τις οποίες οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατάφεραν να πάρουν μία νίκη ως γηπεδούχοι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Με το ΟΑΚΑ να έχει εξελιχθεί σε… δεύτερο σπίτι της ομάδας της Θεσσαλονίκης αν υπολογίσει κανείς και τα δύο Κύπελλα που έχει σηκώσει στο Στάδιο κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και το ένα επί του Ολυμπιακού.

Γεγονός βέβαια απόλυτα ενδεικτικό της κατάστασης και του τέλματος στο οποίο έχει περιέλθει η ΑΕΚ από τη σεζόν που κατέκτησε το πρωτάθλημα κι έπειτα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της μένει σχεδόν 4,5 χρόνια χωρίς εντός έδρας νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, αποτυχία που γίνεται ακόμη πιο εκκωφαντική αν ανατρέξει κανείς στο συνολικό παρελθόν των δύο ομάδων με οικοδέσποινα την Ένωση.

Στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ μετράει 48 νίκες έναντι μόλις 9 του ΠΑΟΚ ενώ στο Κύπελλο έχει 4 νίκες έναντι 3 του αντιπάλου της. Το συνολικό στατιστικό δηλαδή μας βγάζει ένα συντριπτικό 52-12 υπέρ της ΑΕΚ η οποία διαχρονικά κέρδιζε τους «ασπρόμαυρους» εύκολα ή δύσκολα όταν κατέβαιναν στην Αθήνα. Κάτι που όχι μόνο έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, αλλά η Ένωση κοντεύει πια να ξεχάσει και την τελευταία της νίκη.

Τα κίνητρα στο συγκεκριμένο ματς για τους παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη είναι πολλά. Από το προφανές που είναι η πρόκριση και η ψυχολογική τόνωση που θα πάρει η ομάδα για το υπόλοιπο της σεζόν, μέχρι το σπάσιμο της «κατάρας» που θα φτιάξει και τον κόσμο ο οποίος θέλει επιτέλους να δει μία σπουδαία νίκη. Να ζήσει μία μεγάλη βραδιά, από αυτές που γενικά είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού τα τελευταία χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ