Ομάρ Ελαμπντελαουί: Η μεγάλη επιστροφή…  (vids)

Ομάρ Ελαμπντελαουί: Η μεγάλη επιστροφή… (vids)

Ο Ομάρ Ελαμπεντελαουί είναι και πάλι εδώ. Ύστερα από 11 χειρουργικές επεμβάσεις και 13 μήνες αναμονής ο 30χρονος μπακ πάτησε ξανά γερά το χορτάρι...

Το 2021 βρισκόταν Προ των πυλών. Ο πρώην μπακ του Ολυμπιακού Ομάρ Ελαμπντελαουί ηταν στο διαμέρισμα του στην Τουρκία παρέα με την οικογένεια του γεμάτος προσμονή να υποδεχθεί το νέο έτος. Ωστόσο αυτό που θα ακολουθούσε δεν το είχε προβλέψει κανείς…

Ένα βεγγαλικό θα σκάσει στα χέρια του Νορβηγού μπακ με αποτέλεσμα να του προκαλέσει εγκαύματα στο πρόσωπο, και προσωρινή απώλεια όρασης. «Ο παίκτης μας Ομάρ Ελαμπντελαουί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο μετά από ένα ατυχές συμβάν – ατύχημα – στο σπίτι του το απόγευμα. Η ζημιά στα μάτια του παίκτη μας, που έχει καψίματα – εγκαύματα στο πρόσωπό του, θα διαπιστωθεί μετά από περαιτέρω εξετάσεις. Πολλές είναι οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για την κατάσταση ή τους κινδύνους για τον παίκτη μας όμως εμείς θα ενημερώνουμε με σεβασμό το κοινό μας και τον κόσμο μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Γαλατασαράι.

Αν και αρχικά ο κίνδυνος να χάσει την όραση του ο 30χρονος ήταν αρκετά ορατός, οι γιατροί ηταν καθησυχαστικοί. «Ο Ομάρ θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο τονίζουν». Μετά από 19 μέρες νοσηλείας το δεξί μάτι του Νορβηγού μπακ παρουσιάζει σημαντική βελτίωση, με τον ίδιο να παίρνει εξιτήριο και να συνεχίζει μια ειδική θεραπεία στο σπίτι του για 40 μέρες με ειδικές σταγόνες για τα μάτια του, προκειμένου να βελτιωθεί η όραση του.

Η μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων από την αδερφή του

«Έκανε μια σειρά επεμβάσεων μέχρι τώρα. Έκανε επίσης πιο εξειδικευμένες εγχειρήσεις στις ΗΠΑ. Τώρα βρίσκεται στα δύο τελευταία στάδια. Θα κάνει στο μάτι μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων από την αδερφή του τον επόμενο μήνα. Θα είναι πολύ σημαντικά χειρουργεία.

Βλέπει στο 100% από το άλλο μάτι. Νομίζω ότι θα είναι ακόμη καλύτερα μετά και τη νέα εγχείρηση», τόνιζε ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Γαλατασαραί Γενέρ Ίτζε για τον Ομάρ, ο οποίος σιγά σιγά έβρισκε τα πατήματα του.

Η δήλωση του Τερίμ που συγκίνησε τον Νορβηγό

Λίγες ημέρες μετά την δήλωση του επικεφαλής του Ιατρικού επιτελείου της Γαλατά, για την μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων από την αδερφή του ο Ομάρ πατούσε ξανά χορτάρι, συμμετέχοντας με ειδικά γυαλιά στην προπόνηση της ομάδας του. Μια επιστροφή που χαροποίησε ιδιαίτερα όλους του ανθρώπους, με πρώτο και καλύτερο τον τότε προπονητή των Τούρκων Φατίχ Τερίμ.

«Ο Ομάρ ήταν πολύ αποφασισμένος, ήθελα να είναι μαζί μας εδώ. Ίσως να μην είναι μαζί στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, αλλά πιστεύω ότι θα φορέσει τη φανέλα της Γαλατασάραι ξανά μέσα στη σεζόν», υποστήριξε 67χρονος Τούρκος προπονητής.

Ο πρώην μπακ των ερυθρόλευκων εμφανώς συγκινημένος στο τέλος της ομιλίας του Τερίμ, ευχαρίστησε όσους του στάθηκαν στην περιπέτεια αυτή, επιφύλαξε ωστόσο ιδιαίτερη αναφορά στον ίδιον τον Τερίμ.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν από την πρώτη στιγμή, ειδικά τον Φατίχ Τερίμ, ο οποίος ήταν πάντα στο πλευρό μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγάπη των οπαδών μας, των φίλων μου και του Φατίχ».

Το συγκινητικό ευχαριστώ στους γιατρούς

Με τον Νορβηγό να είναι έτοιμος να επιστρέψει στην δράση, ύστερα από 11 χειρουργικές επεμβάσεις και 13 μήνες αναμονής η επιστροφή του στα γήπεδα είχε μπει στην τελική ευθεία.

Ωστόσο πριν συμβεί αυτό, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού δεν ξέχασε όλους όσους τον στήριξαν όλο αυτό το δύσκολο διάστημα που πέρασε, αλλά και αυτούς που τον βοήθησαν να επανέλθει, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους γιατρούς.

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί με ένα μακροσκελές και συγκινητικό μήνυμα ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του τον «ήρωα» του, οφθαλμίατρο, Δρ. Έντουαρντ Χόλαντ, ο οποίος ήταν δίπλα του σε όλη τη «μάχη» που έδωσε και τον Δρ. Τζέφρει Νεράντ, ο οποίος έφτιαξε τα βλέφαρά του, τα οποία είχαν καεί.

«Ο Θεός ξέρει πάντα τι είναι το καλύτερο για σένα και έχει το καλύτερο πλάνο. Πιστεύω ότι ο Θεός με έβαλε στα χέρια του καλύτερου οφθαλμίατρου στον κόσμο, του Δρ. Έντουαρντ Χόλαντ. Ειλικρινά δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω και πως να βάλω τα συναισθήματά μου σε λέξεις γι’ αυτόν τον άνδρα.

Το ένα είναι η γνώση που έχει για τα μάτια. Πάντα σκέφτεται μπροστά, ώστε να προσπαθήσει να αποτρέψει ό,τι γίνει. Αλλά βλέποντας το πάθος για το επάγγελμά του και το ήθος του πάντα ήταν κίνητρο για εμένα. Ήταν πάντα παραπάνω από ένας γιατρός για εμένα. Όπως μπορείτε να καταλάβετε αυτό τον καιρό δοκιμάστηκα και με κατάλαβα γρήγορα ως άνθρωπο και με βοήθησε να έχω θετική προσέγγιση.

Κάθε φορά που προπονιόμουν, αισθανόμουν καλύτερα για τον εαυτό μου και πάντα σιγούρευε ότι θα είμαι ασφαλής. Είχα πολλές ερωτήσεις και ήταν πάντα εκεί να με βοηθήσει. Οι λέξεις είναι λίγες για να περιγράψουν τα συναισθήματά μου και την ευγνωμοσύνη μου. Είμαι ευγνώμων που συνάντησα έναν τόσο ταπεινό άνθρωπο. Είσαι κάτι παραπάνω από τον καλύτερο οφθαλμίατρο στον κόσμο, είσαι ο ήρωας μου. Όπως και άλλοι άνθρωποι.

Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Τέλος, ευχαριστώ τον δρ. Τζέφρει Νεράντ που έφτιαξε τα βλέφαρά μου. Ήταν το ξεκίνημα, διότι είχαν καεί. Χωρίς αυτόν, θα ήταν δύσκολο να κάνω οτιδήποτε για τα μάτια. Ευχαριστώ επίσης το ιατρικό τιμ της Γαλατασαράι».

Eπέστρεψε και συγκίνησε…

Έζησε ένα εφιαλτικό 2021. Από την πρωτοχρονιά του περασμένου έτους έχασε την επαφή του με το ποδόσφαιρο και κινδύνεψε να χάσει μέχρι και την όρασή του, μετά το ατύχημα από βεγγαλικό που έσκασε στο χέρι του. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, όμως, είναι «μαχητής» και μετά από έναν και πλέον χρόνο, δήλωσε παρών στη δράση και τη Γαλατασαράι. Ο πρώην μπακ του Ολυμπιακού ξεκίνησε βασικός στο ματς κόντρα στη Γκεζτέπε, πανηγυρίζοντας στο τέλος το «χρυσό» διπλό με ανατροπή στο 90+9′. Το βασικό συναίσθημα, όμως, για τον Νορβηγό ήταν αυτό της λύτρωσης.

Με το σφύριγμα της λήξης δεν άντεξε. Λύγισε, γεννήθηκε ποδοσφαιρικά για δεύτερη φορά, όπως δήλωσε και ο ίδιος:

«Προφανώς πέρασα δύσκολες στιγμές. Ήταν ένας σκληρός τραυματισμός. Πάλεψα πολύ. Το να επιστρέψω στο γήπεδο ήταν σαν να έκανα το αγαπημένο μου πράγμα.
Με έκανε να νιώσω ότι έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα για δεύτερη φορά, σαν να ξεκινούσα το ποδόσφαιρο για δεύτερη φορά. Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν σε αυτή τη διαδικασία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ