Νάβας στο «10»: «Απίστευτη η ατμόσφαιρα στη Φιλαδέλφεια – Εξαιρετικός παίκτης ο Αραούχο»

Νάβας στο «10»: «Απίστευτη η ατμόσφαιρα στη Φιλαδέλφεια – Εξαιρετικός παίκτης ο Αραούχο»

Φερνάντο Νάβας: Ενα όνομα, πολλές ιστορίες! Ο Αργεντινός πέρασε από την Ελλάδα και την ΑΕΚ, αφήνοντας το στίγμα του στους «κιτρινόμαυρους». Ο παλαίμαχος άσος μίλησε αποκλειστικά στο «10» για την περιπέτειά του στον δικέφαλο, τη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και τις ιστορικές μάχες με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Πρώτο καλοκαίρι της νέας χιλιετίας και η ΑΕΚ παρουσιάζει δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Ο ένας ήταν ο Εμάνουελ Ρουίς. Ο άλλος άκουγε στο όνομα, Φερνάντο Νάβας. Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους οι οπαδοί του δικεφάλου δε θα ξεχάσουν ποτέ τον Αργεντινό.

«ΑΕΚ, χαίτη, αλητεία σκέτη», ήταν ένα σύνθημα που κυριαρχούσε στη Νέα Φιλαδέλφεια τις περασμένες δεκαετίες, αντιπροσωπεύοντας πλήρως και τον Φερνάντο Νάβας. Ο μακρυμάλλης Αργεντινός, που άφησε το Μπομπονέρα και την Μπόκα Τζούνιορς για λογαριασμό της ΑΕΚ θα έχει για πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των «κιτρινόμαυρων» οπαδών. Παθιασμένος, με λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο και με άψογη τεχνική κατάρτιση, ο Νάβας άφησε το στίγμα του στον δικέφαλο.

Φερνάντο Νάβας: ΑΕΚ, χαίτη, αλητεία σκέτη!

Από συμπαίκτης του Ρικέλμε, του Σάμουελ και του Μπουρντίσο, βρέθηκε στο πλευρό των Ντέμη Νικολαϊδη και Βασίλη Τσιάρτα. Ήταν ένας… έρωτας με την πρώτη ματιά αν και η περιπέτεια στην Ένωση αποδείχθηκε σύντομη. Ο Νάβας κατέγραψε 27 συμμετοχές με την κιτρινόμαυρη φανέλα, βρήκε 9 φορές το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και έβαλε το λιθαράκι του σε ορισμένες μεγάλες κιτρινόμαυρες επιτυχίες.

Ο Αργεντινός μιλάει αποκλειστικά στο «10», κάνοντας flashback στα όσα βίωσε με τη φανέλα του δικεφάλου. Από την… κόλαση της Φιλαδέλφειας μέχρι και τα επικά ματς με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν για το Κύπελλο UEFA, ο παλαίμαχος άσος θα έχει πάντα ευχάριστες αναμνήσεις από την περιπέτειά του στην ΑΕΚ.

Νάβας: «Κουβαλάω πάντα την ΑΕΚ στην καρδιά μου…» - Ποδόσφαιρο - Super League 1 - A.E.K. | sport-fm.gr: bwinΣΠΟΡ FM 94.6

«Θέλω να έρθω στο νέο γήπεδο»

Ο Φερνάντο Νάβας δε θα ξεχάσει ποτέ την ατμόσφαιρα στο «Νίκος Γκούμας», με κάθε ματς της ΑΕΚ να μετατρέπεται σε ένα μικρό… πάρτι στις εξέδρες.

«Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις στην ΑΕΚ. Από τότε που έφτασα ένιωσα σαν στο σπίτι μου. Υπήρχε πολύ καλός κόσμος στον σύλλογο και στους αγώνες η υποστήριξη που είχαμε από τους φιλάθλους ήταν εντυπωσιακή. Αξέχαστες στιγμές για μένα.

Η ατμόσφαιρα στη Φιλαδέλφεια ήταν απίστευτη. Οι οπαδοί ήταν πάντα πολύ παθιασμένοι. Μου άρεσε αυτό που έβλεπα, μας έδιναν μεγάλη στήριξη».

Ο παλαίμαχος άσος παρακολουθεί ακόμα την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ θέλει να επισκεφτεί το νέο γήπεδο των «κιτρινόμαυρων» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Όταν μπορώ ή το δείχνουν τα συνδρομητικά κανάλια τη βλέπω την ΑΕΚ. Μερικές φορές είναι δύσκολο, αλλά προσπαθώ να την παρακολουθώ.

Ελπίζω ο σύλλογος να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να κερδίζει όσους περισσότερους τίτλους μπορεί. Είμαι σίγουρος ότι θα έρθω στην Ελλάδα. Θέλω να δω από κοντά το νέο γήπεδο και να συναντηθώ με όλους τους ανθρώπους της ομάδας».

ΑΕΚ: Διατέθηκαν όλες οι σουίτες της «Αγιά Σοφιάς» | to10.gr

Ο Σέρχιο Αραούχο είναι ένας από τους ελάχιστους διασωθέντες (και) του εφετινού κιτρινόμαυρου… ναυαγίου, με τον Φερνάντο Νάβας να του βγάζει το… καπέλο.

«Τον Αραούχο δεν τον ξέρω προσωπικά, αλλά τον είδα να παίζει και νομίζω ότι είναι εξαιρετικός παίκτης. Προσφέρει πολλά στον σύλλογο και βλέπω ότι οι οπαδοί είναι ευχαριστημένοι μαζί του, οπότε ελπίζω τα πράγματα να συνεχιστούν με αυτόν τον τρόπο».

Απίστευτο ξέσπασμα Αραούχο στα αποδυτήρια της ΑΕΚ: «Δε γίνεται να έχουμε τέτοια νοοτροπία» | to10.gr

Στα τέλη του 2000, η Μπάγερ Λεβερκούζεν αναγκάστηκε δυο φορές να… υποκλιθεί στην ΑΕΚ. Και στις δυο αναμετρήσεις σε Φιλαδέλφεια και Γερμανία, μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Φερνάντο Νάβας.

Ο Αργεντινός βρήκε δίχτυα τρεις φορές στη διπλή μάχη με την τότε πρωτοπόρο του γερμανικού πρωταθλήματος και η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του.

«Υπήρχαν πολλές στιγμές, αλλά όταν παίξαμε στη Γερμανία εναντίον της Μπάγερ με έκπληξη είδα τόσους οπαδούς στο γήπεδο. Κάναμε ένα υπέροχο παιχνίδι. Και στη Φιλαδέλφεια οι οπαδοί ήταν επίσης εντυπωσιακοί και συν τοις άλλοις κερδίσαμε. Ήταν ένα αξέχαστο πάρτι.

Ήταν δύο πολύ καλά παιχνίδια. Η ομάδα είχε στηθεί άψογα, παίξαμε όλοι σε υψηλό επίπεδο. Προσωπικά ένιωσα πολύ καλά, κάναμε τέλεια παιχνίδια και μπόρεσα να σημειώσω κρίσιμα γκολ. Ήταν δύο υπέροχα παιχνίδια για μένα.

Η πάσα του Τσιάρτα στο δεύτερο μου γκολ στη Γερμανία ήταν τρομερή, είχε πολλή ποιότητα! Θα την έβαζα με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο τερματοφύλακας έμεινε στα μισά, οπότε ήταν καλύτερα να στοπάρω με το στήθος και να σουτάρω».

Ο Νάβας δεν ξεχνάει την ιστορική φωτογραφία με τον Ντέμη Νικολαϊδη στο Λεβερκούζεν και στάζει… μέλι για τον παλαίμαχο άσο και πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ.

«Και η φωτογραφία με τον Ντέμη, υπέροχη! Ήμασταν τόσο χαρούμενοι! Υπέροχος παίκτης ο Ντέμης. Ήταν όλοι οι παίκτες αγαπητοί για μένα.

Εξαιρετικοί άνθρωποι και σπουδαίοι παίκτες. Ο Ντέμης ήταν σπουδαίος και πολύ σημαντικός εντός και εκτός γηπέδου. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από αυτόν».

Η γκολάρα της ΑΕΚ που μπήκε χάρη στον… Μαραντόνα!

Τέλος, ο Αργεντινός θέλησε να στείλει και το δικό του μήνυμα στους οπαδούς της ΑΕΚ που συνεχίζουν να του εκφράζουν με τον τρόπο την αγάπη τους.

«Ευχαριστώ τους οπαδούς της ΑΕΚ. Τους κουβαλάω στην καρδιά μου και τους εύχομαι ό,τι καλύτερο για αυτό που ακολουθεί».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ