Χοακίν: Το ιδανικό φινάλε για έναν αθεράπευτα τρελό και ωραίο τύπο (vids)

Χοακίν: Το ιδανικό φινάλε για έναν αθεράπευτα τρελό και ωραίο τύπο (vids)

Ένας πιστός στρατιώτης. Ο τελευταίος των ρομαντικών. Ο Χοακίν έφτασε στα 40 του χρόνια να διεκδικεί το Κύπελλο Ισπανίας, έχοντας την ευκαιρία να κλείσει ιδανικά μια σπουδαία καριέρα.

Ο Χοακίν είναι ιδιαίτερο παιδί. Ιδιαίτερος… τρελός. Ρομαντικός. Στην αγαπημένη του Μπέτις, στην ηλικία των 40 ετών, η μοίρα του χαμογελά. Τον φλερτάρει και είναι ξεκάθαρο. Μπροστά υπάρχει ένα Κύπελλο(23/4,23.00 κόντρα στη Βαλένθια) να τον περιμένει, λίγο πριν ρίξει τους τίτλους τέλους στα 40 του, όπως έχει ήδη κάνει γνωστό… 

Τελευταία φορά που το κατέκτησε το πήρε στο γάμο του  

Ο Χοακίν έχει εμπειρία από το Κύπελλο, μιας και πριν από 17 χρόνια και σε ηλικία 23 ετών, είχε καταφέρει να φτάσει ξανά στην γη της Επαγγελίας, με την αγαπημένη του Μπέτις. 

Στον μεγάλο τελικό εκείνης της χρονιάς οι Ανδαλουσιανοί επιβλήθηκαν 2-1 της Οσασούνα στο «Βιθέντε Καλντερόν».  Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που η Μπέτις κατάφερε να παρεστή στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. 

Φυσικά και σε ηλικία 23 ετών η τρέλα του Χοακίν είχε χτυπήσει… ταβάνι. Λίγη αναζήτηση στα social media θα βγάλει εύκολα μπροστά σας και την επική φωτογραφία όπου ποζάρει με το τρόπαιο… όπως τον γέννησε η μάνα του.

Ο ίδιος δεν σταμάτησε εκεί μιας και το τρόπαιο το πήρε και στον γάμο του. Στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής του αποφάσισε να έχει παρέα του και την κούπα. Από την μια πλευρά η σύζυγος και από την άλλη το Κύπελλο με την Μπέτις… κανονική τρέλα.  

Κόντρα στην ομάδα, με την οποία το κατέκτησε  

Έπειτα από 17 ολόκληρα χρόνια, ο Χοακίν έχει την ευκαιρία να προσθέσει στην συλλογή του το τρίτο Κύπελλο Ισπανίας.  

Το δεύτερο Κύπελλο της καριέρας του είχε εξασφαλιστεί όταν αγωνιζόταν στην Βαλένθια. Και τα φερέ έτσι η μοίρα, ώστε να είναι οι νυχτερίδες αυτές που τεθούν απέναντι του στην τελευταία μεγάλη παράσταση της καριέρας του. 

Στον τελικό του 2008 ο Χοακίν είχε πάρει το δεύτερο μετάλλιο του θριαμβευτή του Copa del Rey, όταν οι «νυχτερίδες» επιβλήθηκαν 3-1 της Χετάφε για να κάνουν το τρόπαιο δικό τους. 

Μπορεί ο πολύπειρος Ισπανός να τίμησε την φανέλα της Βαλένθια, να την σέβεται, όμως αυτή η φανέλα με την οποία αγωνίζεται αυτή την στιγμή είναι η μεγαλύτερη του αγάπη και ό,τι καλύτερο του έχει προκύψει στην ποδοσφαιρική του ζωή. 

Το φινάλε που του ταιριάζει  

Από τα δικά του πόδια ο Κανάλες σκόραρε στο 92’, του ημιτελικού με την Ράγιο Βαγιεκάνο χαρίζοντας στην ομάδα της Ανδαλουσίας την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.  

Αυτό που ακολούθησε στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» έμοιαζε στον Χοακίν ως ο απόλυτος παράδεισος. 

Τόσο γαλήνιο, υπέροχο, μαγικό. Γελούσε ασταμάτητα. Ασυναίσθητα. Αν η ευτυχία είχε πρόσωπο, θα ήταν το δικό του. 

«Απόψε δεν θα έβγαινα με τη γυναίκα μου. Μου είπε “θα σε περιμένω σπίτι”. Έτσι κι εγώ θα πάω σπίτι… να αλλάξω και να βγω! Κι αν αργήσουμε πολύ να φύγουμε από το γήπεδο, θα βγούμε και θα φοράω ακόμα τη στολή της Μπέτις! Θέλω όμως να δω τη σύζυγό μου και τα παιδιά μου γιατί όπως ο κόσμος της ομάδας και εγώ, έτσι πέρασε δύσκολα και η οικογένειά μου» ανέφερε ο Χοακίν εκείνες τις πρώτες στιγμές της ιστορικής πρόκρισης στον τελικό του Copa del Rey.   

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ