Από τη Δ’ Κατηγορία στον τελικό του Europa League: Η Ρέιντζερς των θαυμάτων γράφει ιστορία (pics+vids)

Από τη Δ’ Κατηγορία στον τελικό του Europa League: Η Ρέιντζερς των θαυμάτων γράφει ιστορία (pics+vids)

Η χρεοκοπία, η τέταρτη κατηγορία, η απόλυτη απαξίωση είναι πλέον ένας μακρινός εφιάλτης. Η Ρέιντζερς ζει το όνειρό της και μας προσφέρει απλόχερα ανεπανάληπτες ποδοσφαιρικές στιγμές

13 Ιουλίου 2012: Η Ρέιντζερς, των 54 πρωταθλημάτων Σκωτίας, υποβιβάζεται στην τέταρτη κατηγορία λόγω χρεών που έφταναν τα 156 εκατομμύρια ευρώ.

5 Μαΐου 2022: Η Ρέιντζερς, έχοντας επανέλθει στην κορυφή της Σκωτίας έναν χρόνο νωρίτερα, παίρνει την πρόκριση για τον τελικό του Europa League και έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο έπειτα από 50 ολόκληρα χρόνια!

Από την κόλαση στον παράδεισο μέσα σε 10 χρόνια. Από τις εφιαλτικές μέρες της χρεοκοπίας, ξανά στις ένδοξες ευρωπαϊκές βραδιές. Η Ρέιντζερς αποτελεί ομάδα-πρότυπο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο για το πώς μπορείς να ξανασηκωθείς στα πόδια σου μετά από ένα πρωτόγνωρο σοκ και να γίνεις καλύτερος ακόμα και από πριν!

Πώς τα κατάφερε όμως η Ρέιντζερς και από τα αλώνια στα χωριά της Σκωτίας πλέον αγωνίζεται με την Άιντραχτ με φόντο το τρόπαιο του Europa League; To10.gr σας ταξιδεύει σε μία δεκαετία γεμάτη ανατροπές.

In pictures: Rangers' journey from Scotland's fourth tier to the Championship title - BBC Sport

Ο εφιάλτης της χρεοκοπίας, ο υποβιβασμός και η επιστροφή

Η σεζόν 2011-12 ήταν η πιο δύσκολη καμπή για την ιστορία της Ρέιντζερς. Τα χρέη είχαν φτάσει στον… Θεό (για την ακρίβεια στα 156 εκατομμύρια ευρώ!) και έτσι ο ιστορικός σύλλογος αναγκάστηκε να πέσει στην 4η κατηγορία για να ξεχρεώσει και να γίνει βιώσιμος. Η 13η Ιουλίου 2012 είναι η πιο «μαύρη» μέρα στην ιστορία της Ρέιντζερς, καθώς τότε υποβιβάστηκε και επίσημα στην 4η κατηγορία!

Τέσσερα χρόνια μετά την κατρακύλα της στην 4η κατηγορία του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου και πιο συγκεκριμένα στις 6 Απριλίου του 2016, η Ρέιντζερς επέστρεψε ξανά στα… σαλόνια. Με ένα γκολ του Ταβερνιέρ, η ομάδα από την Σκωτία κέρδισε με 1-0 την Νταμπάρτον και εξασφάλισε την άνοδό της στην Premier League.

Anger in Scotland as Steven Gerrard leaves Rangers | Marca

Ο Τζέραρντ, η αναγέννηση και η κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος!

Ο Στίβεν Τζέραρντ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας το 2018 και μέσα σε 3 χρόνια την επανέφερε στην κορυφή του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου. Για την ακρίβεια, την επανέφερε με θριαμβευτικό τρόπο. Τελείωσε το πρωτάθλημα αήττητη με ρεκόρ 32-6-0 και 102 βαθμούς! Και στο +20 από τη Σέλτικ!

Επίσης, επί Τζέραρντ η Ρέιντζερς επέστρεψε και στις καλές ευρωπαϊκές πορείες. Δύο σερί χρόνια στους «16» του Europa League (2019-20, 2020-21), ενώ το 2018-19 αποκλείστηκε από τους ομίλους. Ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ ήταν εκείνος που έβαλε τις βάσεις για ό,τι βιώνει σήμερα η Ρέιντζερς.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο «Στίβι» αποχώρησε από τον πάγκο των «Προτεσταντών», αλλά ήρθε στη θέση του ο Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ να συνεχίσει την εξαιρετική δουλειά. Μπορεί το φετινό πρωτάθλημα να οδεύει στη Σέλτικ, αλλά αν η χρονιά ολοκληρωθεί με την κατάκτηση του Europa League κανείς δεν θα θυμάται τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Σκωτίας.

Το 2008 οι «διαμαρτυρόμενοι» δεν τα κατάφεραν στον τελικό του Κυπέλλου UEFA, όπου και ηττήθηκαν με 2-0 από τη Ζενίτ. 14 χρόνια μετά τους δίνεται μία μοναδική ευκαιρία να σβηστεί μια και καλή η ντροπή της Δ’ Κατηγορίας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ