Πεπ Γκουαρντιόλα: Ένας μανιακός συλλέκτης τίτλων (pics & vids)

Πεπ Γκουαρντιόλα: Ένας μανιακός συλλέκτης τίτλων (pics & vids)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα πρόσθεσε στη συλλογή του ακόμη ένα πρωτάθλημα και συνεχίζει να μεγαλώνει τον μύθο του, με τα νούμερά του να προκαλούν ίλιγγο.

Όσοι παρακολούθησαν το απόγευμα της Κυριακής (22/5) την τελευταία αγωνιστική της Premier League έγιναν πιθανότατα μάρτυρες στο πιο συγκλονιστικό φινάλε ever στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Η Μάντσεστερ Σίτι χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά για να επιστρέψει από την κόλαση και να στεφθεί πρωταθλήτρια, με τρόπο ίσως πιο επικό κι από εκείνον που τα κατάφερε πριν από ακριβώς μία δεκαετία με το περίφημο «Agueroooooo» κόντρα στην ΚΠΡ.

Οι «Πολίτες» πρόσθεσαν το όγδοο τρόπαιο στη συλλογή τους και ο αρχιτέκτονας και αναμορφωτής αυτής της ομάδας, Πεπ Γκουαρντιόλα, ακόμη μία κούπα στο παλμαρέ του. Το τέταρτο πρωτάθλημα στα έξι χρόνια παρουσίας του στην μπλε πλευρά του Μάντσεστερ, το δέκατο στα 13 χρόνια καριέρας. Ο Καταλανός έχει το ασύλληπτο 3/4 με την Μπαρτσελόνα, 3/3 με την Μπάγερν και πλέον 4/6 με τη Σίτι. Νούμερα εξωπραγματικά αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για το κορυφαίο επίπεδο ανταγωνισμού στο οποίο μπορεί να βρεθεί ένας προπονητής.

Κι αν κάποιος βάλει στο τραπέζι το επιχείρημα πως πάντα στις ομάδες του έχει μεγάλα μπάτζετ και τους παίκτες που θέλει, θα πρέπει να αναλογιστεί όμως και ποιοι ήταν/είναι οι αντίπαλοί του. Στην Ισπανία πέτυχε όσα πέτυχε έχοντας απέναντί του για τρία χρόνια τη Ρεάλ του Ζοσέ Μουρίνιο και του Κριστιάνο Ρονάλντο. Στην Αγγλία κοντράρεται με μία από τις καλύτερες ομάδες της Λίβερπουλ όλων των εποχών, έχοντας πάρει από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δύο πρωταθλήματα στον πόντο.

Από το 2008 όταν και ξεκίνησε την καριέρα του στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, με έναν χρόνο αποχής πριν πάει στην Μπάγερν, ο Γκουαρντιόλα έχει κατακτήσει μέχρι και φέτος 32 τρόπαια ως προπονητής. 32 τρόπαια, σε 13 μόλις χρόνια. Όταν ο κορυφαίος σε τίτλους Σερ Αλεξ Φέργκιουσον πήρε 49 σε 39 χρόνια καριέρας. Πίσω από τον θρύλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του βρετανικού ποδοσφαίρου είναι ο Μιρτσέα Λουτσέσκου με 35 κούπες σε 41 χρόνια και μετά έρχεται ο Πεπ για τον οποίο μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς πως είναι απλά θέμα χρόνου να γίνει ο απόλυτος συλλέκτης τίτλων και σε απίστευτα μικρότερο χρονικό διάστημα.

Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να σημειωθεί, είναι πως με τον τίτλο που κατέκτησε φέτος η Σίτι, ο Γκουαρντιόλα έφτασε τις τέσσερις κατακτήσεις στην Premier League και έγινε ήδη ο δεύτερος, πίσω μόνο από τον απλησίαστο Σερ Άλεξ που φιγουράρει στην κορυφή με 13! Σε έξι χρόνια όμως, κατάφερε να είναι ήδη δεύτερος έχοντας πάρει μόνος του τα μισά από τα πρωταθλήματα που έχει η Σίτι.

Σίγουρα οι συνεχείς αποτυχίες του στο Champions League αποτελούν ένα μελανό σημείο στην καριέρα του, ωστόσο σε νοκ άουτ παιχνίδια παίζει σημαντικό ρόλο και η τύχη πολλές φορές. Σε μαραθώνιο 38 ή 34 αγωνιστικών που απαιτείται διάρκεια και συνέπεια, αποδεικνύει σταθερά πως είναι ο κορυφαίος. Συνδυάζοντας την κατάκτηση των τίτλων με ποδόσφαιρο που ζηλεύουν και παραδέχονται μέχρι και οι αντίπαλοι. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο παράσημό του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ