Ο Σάντος, ο Τζαβέλλας και η επιστροφή των… 1-0 (vids)

Ο Σάντος, ο Τζαβέλλας και η επιστροφή των… 1-0 (vids)

Η τελευταία φορά που η Εθνική μας έκανε σερί με 1-0 ήταν πριν 9 χρόνια με τον Φερνάντο Σάντος και ο μοναδικός παίκτης που συνδέει τις δυο ομάδες είναι ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Η Εθνική Ελλάδος επικράτησε και του Κοσόβου με 1-0 εκτός έδρας και έκανε το 2/2 στις πρώτες αγωνιστικές του Nations League, παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου.

Η «γαλανόλευκη» με τον Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της δείχνει σοβαρή και πειθαρχημένη, δεν εντυπωσιάζει αλλά είναι ουσιαστική, κάτι που είχε λείψει πολύ τα τελευταία χρόνια.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός παρά το γεγονός ότι βρίσκεται λίγο καιρό στο τιμόνι της Ελλάδας φαίνεται πως έχει τον τρόπο να παίρνει αποτελέσματα και κυρίως να κρατάει το μηδέν στην άμυνα κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια. Για να αντιληφθεί κανείς το επίτευγμα του Πογέτ στο μικρό διάστημα που είναι προπονητής της Εθνικής, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε να κάνει δυο σερί νίκες με 1-0 περίπου 9 χρόνια.

Τότε η Ελλάδα είχε στην άκρη του πάγκου της τον Φερνάντο Σάντος και ήταν παρούσα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Στα προκριματικά για το Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία, όπου εντέλει η Εθνική μας προκρίθηκε στην τελική φάση, η «γαλανόλευκη» είχε κάνει τρεις σερί νίκες με 1-0.

Συγκεκριμένα, μέσα σε ένα μήνα νίκησε εκτός έδρας το Λιχτενστάιν και εντός τις Λετονία και Σλοβακία και είχε «αγκαλιάσει» την πρόκριση. Το αξιοσημείωτο στην περίπτωση αυτή είναι πως 9 χρόνια μετά ο μόνος παίκτης που συνδέει την ομάδα του Σάντος με αυτή του Πογέτ είναι ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Ο Έλληνας μπακ αγωνιζόταν βασικός με τον Πορτογάλο τεχνικό στα ματς των προκριματικών του Μουντιάλ του 2014, ενώ φέτος με τον Ουρουγουανό τεχνικό είναι μεν στην αποστολή της Ελλάδας, όμως δεν έχει αγωνιστεί προς το παρόν στα δυο παιχνίδια για το Nations League.

Αναλυτικά τα ματς:

06/09/13 Λιχτενστάιν – Ελλάδα 0-1
10/09/13 Ελλάδα – Λετονία 1-0
11/10/13  Ελλάδα – Σλοβακία 1-0

02/06/22 Β. Ιρλανδία – Ελλάδα 0-1
05/06/22 Κόσοβο – Ελλάδα 0-1

Λιχτενστάιν – Ελλάδα 0-1

Ελλάδα – Λετονία 1-0

Ελλάδα – Σλοβακία 1-0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ