Τα 800 εκατ. ευρώ που την… ξανακάνουν Μπάρτσα

Τα 800 εκατ. ευρώ που την… ξανακάνουν Μπάρτσα

Η Μπαρτσελόνα βγήκε... αναγεννημένη από τη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης και πλέον μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον της.

Τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα την περσινή σεζόν, ήταν εφιαλτικά για την Μπαρτσελόνα αφού εκτός από την αγωνιστική κατρακύλα, σε τραγική κατάσταση ήταν και τα οικονομικά του συλλόγου. Άλλωστε το δεύτερο είχε ως συνέπεια και το πρώτο, με τους Καταλανούς να φτάνουν σε παρακμή σε όλα τα επίπεδα, χάνοντας ακόμη και το απόλυτο σύμβολο του κλαμπ τα τελευταία 20 χρόνια, τον Λιονέλ Μέσι, αφού ήταν αδύνατο να καλύψουν το συμβόλαιό του.

Όλα αυτά όμως φαίνεται πως ανήκουν στο παρελθόν από το βράδυ της Πέμπτης. Τότε που κάτι περισσότερο από 600 μέλη της Μπαρτσελόνα αποφάσισαν ουσιαστικά την αναγέννηση του συλλόγου υπερψηφίζοντας τις δύο προτάσεις του Τζοάν Λαπόρτα. Τη μία που αφορούσε στην πώληση του 49,9% της εταιρίας που σχετίζεται με τα πνευματικά δικαιώματα της Μπαρτσελόνα και στην άλλη που αφορούσε στην εκχώρηση του 25% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της La Liga για 25 χρόνια.

Από όλη αυτή την ιστορία οι «μπλαουγκράνα» αναμένεται να βάλουν στα ταμεία τους περίπου 800 εκατ. ευρώ. Καλύπτοντας τη ζημιά των 480 εκατ. ευρώ του τελευταίου έτους και έχοντας περίπου 300 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ομάδας. Με στόχο την επιστροφή στην ελίτ της Ευρώπης και στη διεκδίκηση τίτλων. Μα κυρίως, με στόχο να πάρει πίσω της τη χαμένη της αίγλη.

Με αυτά τα χρήματα στα χέρια του ο Τσάβι θα μπορέσει να φτιάξει την ομάδα που ονειρεύεται. Με τον Ρόμερτ Λεβαντόφσκι να γίνεται κάτοικος «Καμπ Νου» και τους Κουλιμπαλί και Κουντέ να είναι οι βασικοί στόχοι για την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας. Παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για ανανεώσεις συμβολαίων όπως αυτή του Γκάβι που μαζί με τους Πέδρι και Φατί αποτελούν τα μεγάλα αστέρια του συλλόγου για τα επόμενα χρόνια ενώ δεν θα χρειαστεί πλέον να μπει πωλητήριο σε πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές, όπως για παράδειγμα θα συνέβαινε με τον Φρένκι Ντε Γιονγκ.

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς από τι μπελάδες γλίτωσε η Μπαρτσελόνα το βράδυ της Πέμπτης. Τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που τα μέλη του συλλόγου δεν υπερψήφιζαν τις προτάσεις του Λαπόρτα. Είναι δεδομένο πως θα… ξεχνούσαμε την Μπάρτσα που ξέραμε τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά είναι μάλλον βέβαιο πως η συρρίκνωση του συλλόγου θα έφτανε σε πρωτοφανή επίπεδα.

Μεγάλο μερίδιο για το… φως στο τούνελ της Μπαρτσελόνα σαφώς και πρέπει να αναγνωριστεί στον Λαπόρτα. Ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» ανέλαβε την ομάδα στο σημείο μηδέν μετά τη λαίλαπα Τζόζεπ Μπερτομέου που άφησε πίσω της μόνο σκάνδαλα και χρέη. Και μέσα σε περίπου 1,5 χρόνο κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση και να δώσει όραμα στον σύλλογο και τον κόσμο του. Έστω κι αν στη διαδρομή προς τη διαφαινόμενη λύτρωση χρειάστηκε να θυσιαστεί ακόμα και ο Μέσι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ