Λιονέλ Μέσι: GOAT 35 «καρατίων» (pics, vids)

Λιονέλ Μέσι: GOAT 35 «καρατίων» (pics, vids)

Ο Λιονέλ Μέσι κλείνει σήμερα τα 35 χρόνια ζωής και to10.gr κάνει μια αναδρομή στην τεράστια καριέρα του Αργεντινού... εξωγήινου.

«Παρότι δεν είναι άνθρωπος, είναι καλό που ο ίδιος ο Μέσι θεωρεί τον εαυτό του γήινο…».

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό quote για τον Λιονέλ Μέσι, το οποίο έχει ειπωθεί από τον Μασεράνο. Ένας ποδοσφαιριστής από άλλον… πλανήτη. Ο κορυφαίος όλων των εποχών, σύμφωνα με τους περισσότερους «ποδοσφαιράνθρωπους».

Ο Λιονέλ Αντρές Μέσι κλείνει σήμερα τα 35 χρόνια ζωής. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ αφήνει πίσω του ακόμη μια χρονιά ποδοσφαιρικής «τρέλας» και to10.gr κάνει μια αναδρομή στην «θρυλική» καριέρα του Pulga.

Μια μυθική καριέρα η οποία ωστόσο μοιάζει να έχει να δώσει και κάτι… τελευταίο στον ποδοσφαιρικό πλανήτη…

Η ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης, τα 500 γκολ ενός 12χρονου και η… χαρτοπετσέτα

Χρειάστηκαν λίγες ενέργειες για να καταλάβει κάποιος το ταλέντο ενός «πιτσιρικά» από το Ροσάριο της Αργεντινής.

Ο μικρός Λιονέλ Μέσι είχε «τρελάνει» με τις ικανότητες του, το Ροσάριο και γενικότερα όλη την Αργεντινή.

Ο «πιτσιρικάς Λιονέλ ωστόσο είχε… θυσιάσει το ύψος του για το ποδόσφαιρο. Ο Θεός του έδωσε ένα μοναδικό χάρισμα, παίρνοντας του όμως λίγο από το ύψος του.

Ανεπάρκεια της αυξητικής ορμόνης. Απαραίτητη για τη φυσιολογική ανάπτυξη ενός ανθρώπινου οργανισμού.

Αυτή ήταν η διάγνωση του 10χρονου Μέσι που ήταν μόλις 111 εκατοστά, ενώ σύμφωνα με τις ιατρικές προβλέψεις δεν θα ξεπερνούσε ως ενήλικας τα 150 εκατοστά.

Μία διάγνωση που φάνηκε να βάζει τέλος πρόωρα στην καριέρα του θαυματουργού μικρού Λέο. Ο μόνος τρόπος ήταν να δώσει το «παρών» οι επιστήμη, με ενέσεις αυξητικής ορμόνης, αξίας 1.000 δολαρίων τον μήνα!

Ποσά που ήταν απαγορευτικά στην Αργεντινή. Η Ρίβερ χτύπησε την πόρτα, ωστόσο μόλις άκουσε την… τιμή έφυγε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Εν τέλει κατέληξε στη Νιούελς Όλντ Μπόις η οποία του υποσχέθηκε πως θα αναλάμβανε τα έξοδα των θεραπειών.

Ο Μέσι κατάφερε να «τρελάνει» όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με τα καμώματα του. Στα έξι του χρόνια με τη φανέλα της Νιούελς κατάφερε να σκοράρει συνολικά 500 γκολ! 500!

Μυθικά νούμερα από ένα παιδάκι που φαινόταν πως ήταν έτοιμος για πολλά. Οι θεραπείες ωστόσο δεν ήρθαν ποτέ. Και ο Χόρχε Μέσι έψαχνε λύσεις, καθώς προτεραιότητα ήταν πάνω από όλα η υγεία του γιού του και όχι το ποδόσφαιρο.

Κάπου εκεί εμφανίστηκε σαν… από μηχανής Θεός ένας άνθρωπος από τη Βαρκελώνη. Ο Κάρλες Ρεσάκ, που έχει ακόμη και σήμερα πόστο στην Μπαρτσελόνα.

«Έμαθα το όνομα του από έναν μάνατζερ, τον Χοσέπ Μαρία Μινγκέλα» είχε αναφέρει σε μία συνέντευξη ο Ρεσάκ.

Μπορεί να ήταν παιδάκι, ωστόσο το ταλέντο του Μέσι είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων και μάλιστα μεγάλων.

«Χρειάστηκα μόλις πέντε λεπτά για να αποφασίσω ότι το συγκεκριμένο παιδί έπρεπε να το φέρουμε στη Βαρκελώνη. Δεν γινόταν να τον αφήσω να φύγει», είχε αναφέρει ο άνθρωπος που έβαλε το… λιθαράκι του σε μία μυθική ιστορία.

Προφανώς και για έναν σύλλογο με το μέγεθος της Μπαρτσελόνα, τα έξοδα των ενέσεων δεν ήταν κανένα πρόβλημα.

Ωστόσο η όλη διαδικασία δεν ήταν καθόλου εύκολη για τον μικρό Λέο. 30 μήνες, από μία ένεση την ημέρα. Επτά ημέρες στο ένα πόδι, επτά στο αλλο.

Η θεραπεία είχε θετική εξέλιξη και ο Μέσι κατάφερε να ψηλώσει όσο έπρεπε για να γίνει αυτό που είναι σήμερα.

Το ταλέντο του ωστόσο δεν είχε μείνει απαρατήρητο από τις υπόλοιπες ομάδες που περίμεναν στη γωνία, καθώς ο Αργεντινός δεν είχε υπογράψει κανένα συμβόλαιο με τους «μπλαουγκράνα», την ώρα που ο πατέρας του πίεζε τη διοίκηση.

Έτσι ήρθε και το περίφημο συμβόλαιο στη χαρτοπετσέτα. Εκεί όπου εν τέλει ξεκίνησαν όλα, στο εστιατόριο όπου ο Μέσι έγινε με κάθε επισημότητα ποδοσφαιριστης των «μπλαουγκράνα» τον Φεβρουάριο του 2001.

Το «καυτό» ξεκίνημα στη Μασία, η εκτόξευση και η είσοδος στην πρώτη ομάδα

Έναν χρόνο αργότερα πήρε και το «οκ» της ισπανικής ομοσπονδίας, φορώντας για πρώτη φορά τα «μπλαουγκράνα».

Στην πρώτη του σεζόν στη Μασία ο Μέσι έδειξε ανταπέδωσε στις προσδοκίες. 36 γκολ σε 30 παιχνίδια και πρώτος σκόρερ του ηλικιακού πρωταθλήματος, με την «baby dream team» να κάνει το τρεμπλ.

Οι ικανότητες του έδειξαν πως ήταν για ψηλότερα, με το «πιτσιρικά» Μέσι να προβιβάζεται σε πέντε ηλικιακά γκρουπ μέσα σε μόλις μία σεζόν και να γράφει ιστορία καθώς κανείς στο παρελθόν δεν είχε κάνει κάτι αντίστοιχο, σκοράροντας μάλιστα 18 γκολ σε 11 αγώνες με την Juveniles A.

Ο pulga (ψύλλος) βοηθούσε στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας όταν έλειπαν άτομα, αφήνοντας τους… μεγάλους με ανοιχτό το στόμα.

«Μας έκανε… πλάκα. Όλοι τον χτυπούσαν για να μη… ξεφτιλιστούν από ένα παιδάκι. Εκείνος σηκωνόταν, περνούσε τέσσερις ποδοσφαιριστές και έβαζε γκολ. Τρέλαινε όλους τους αμυντικούς. Ήταν εξωγήινος», είχε αναφέρει ο Λουντοβίκ Ζουιλί σε μία συνέντευξη στο παρελθόν.

Το ντεμπούτο του και ο… πατέρας Ροναλντίνιο

Στις 16 Νοεμβρίου το 2003, σε ηλικία 16 ετών και 23 ημερών ο Λιονέλ Μέσι έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα σε ένα φιλικό απέναντι στην Πόρτο του Ζοσέ Μουρίνιο.

Μέσα σε 15 λεπτά κατάφερε να δείξει τις ικανότητες του. Τόσο χρειάστηκε. Ο 16χρονος Λέο… υιοθετήθηκε από τον σταρ της ομάδας, τον Ροναλντίνιο ο οποίος πίστευτε όσο κανένας άλλος στο κλαμπ πως ο «πιτσιρικάς» ήταν μοναδικός.

Αφού συνέχισε να δίνει το «παρών» με τη Β’ και τη Γ’ ομάδα ο Μέσι υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον σύλλογο στις 4 Φεβρουαρίου του 2004.

Ο Ράικαρντ ωστόσο δεν τον είχε στα πλάνα του, μέχρι που τον ζήτησαν οι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας!

Όταν όλα ξεκίνησαν…

Και στις 16 Οκτωβρίου του 2004 πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα, απέναντι στη… μισητή Εσπανιόλ. Σε ηλικία 17 ετών, τριών μηνών και 22 ημερών έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται με τους «μπλαουγκράνα».

Ήταν Πρωτομαγιά του 2005, όταν η Μπαρτσελόνα υποδεχόταν στο «Καμπ Νόου» την Αλμπαθέτε…

Ο Φρανκ Ράικαρντ πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο ένα «παιδάκι» που ήταν ωστόσο ήδη γνωστό. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ροναλντίνιο τον βρήκε μόνο του με μια μαγική πάσα και ο Μέσι έγραψε το 2-0 με μια υπέροχη λόμπα, διαμορφώνοντας και το τελικό σκορ.

Εκείνο το παιχνίδι έμελλε να είναι και η αρχή όλου του παραμυθιού…

Η ιστορία με τον Καπέλο, η καθιέρωση και η οριστική παραμονή

Στις 24 Ιουνίου του 2005, ο 18χρονος Μέσι ξεκίνησε βασικός στο φιλικό με την Ίντερ του Φάμπιο Καπέλο.

Ο Αργεντινός έκανε… πλάκα στο γήπεδο κόντρα στους «μεγάλους» και μάλιστα βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο με το «Καμπ Νόου» να του προσφέρει ένα μοναδικό standing ovation.

Η Καπέλο ζήτησε από τη διοίκηση των «νερατζούρι» την απόκτηση του «πιτσιρικά» με την Ίντερ να προσφέρει μέχρι και 150 εκατομμύρια ευρώ, με τον Μέσι ωστόσο να αποφασίζει να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα

Ο Μέσι καθιερώθηκε και κέρδισε φανέλα βασικού, παίζοντας μπροστά μαζί με τους Ροναλντίνιο και Ετό.

Στα μισά της σεζόν, ο τότε 18χρονος Μέσι είχε 8 γκολ σε 25 συμμετοχές, ωστόσο ένας τραυματισμός κόντρα στην Τσέλσι τον έθεσε εκτός συνέχειας, η οποία βρήκε την Μπαρτσελόνα στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 14 χρόνια.

Ο ερχομός του Πεπ, η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών, η κατάρριψη του πιο τρελού ρεκόρ και η αρχή των βραβείων

 

Η επόμενη σεζόν βρήκε μεγάλες αλλαγές στο «μπλαουγκράνα» στρατόπεδο. Ο Ράικαρντ αποχώρησε και ο Ροναλντίνιο οδηγήθηκε εκτός συλλόγου.

Τη θέση του Ολλανδού ανέλαβε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ενώ το εμβληματικό «10» βρήκε θέση στις πλάτες του Λιονέλ Μέσι.

Μία σεζόν βγαλμένη από τα καλύτερα όνειρα των ανθρώπων της Μπαρτσελόνα. Ο Καταλανός τεχνικός κατάφερε να βγάλει από τους ποδοσφαιριστές του τον καλύτερο τους εαυτό, οδήγησε τους «μπλαουγκράνα» σε ένα ιστορικό τρεμπλ την πρώτη του σεζόν, με τον Μέσι να καταγράφει 38 γκολ και 19 ασίστ και να σκοράρει τόσο στο μυθικό 6-2 με τη Ρεάλ, όσο και στον τελικό του Champions League απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν και στο απίθανο sextuple, κάτι που έδωσε επάξια στον Αργεντινό την πρώτη του Χρυσή Μπάλα, λίγους μήνες αργότερα.

Έπειτα από μία σεζόν, στην οποία ο Μέσι κατέκτησε με την Μπαρτσελόνα… μόνο το πρωτάθλημα, ο Γκουαρντιόλα του έδωσε ολοκληρωτικά τα «κλειδιά», με τον Αργεντινό να φτάνει σε τρομερά επιτεύγματα, έχοντας στο πλάι του ποδοσφαιριστές όπως ο Τσάβι και ο Ινιέστα.

Οι «μπλαουγκράνα» κατέκτησαν και πάλι το Champions League παρουσιάζοντας την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών, με κεντρικό πρόσωπο τον Μέσι που πραγματοποίησε αμέτρητες… iconic στιγμές, τόσο στα τέσσερα παιχνίδια με τη Ρεάλ σε διάστημα 18 ημερών, όσο και στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Απολογισμός της σεζόν; 53 γκολ και 24 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

«Στεναχωριέμαι για αυτούς που προσπαθούν να ανταγωνιστούν τον Μέσι. Είναι απίθανος», είχε δηλώσει ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Πράγματι, έτσι ήταν και είναι. Ο Μέσι την επόμενη σεζόν έφτασε σε ανήκουστα νούμερα. Αριθμούς που δεν είχε ξαναδεί ο πλανήτης. Εκείνη τη σεζόν, ο Μέσι ανέβηκε στην κορυφή των σκόρερ της Μπαρτσελόνα, ξεπέρασε το ρεκόρ του Γκρερντ Μίλερ με τα 73 του γκολ σε μία σεζόν, ενώ κατάφερε να σκοράρει και 91 γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος, φτάνοντας σε ένα ρεκόρ που δύσκολα θα σπάσει ποτέ…

Η επιστροφή του «Λούτσο» και η δημιουργία του MSN

Αφού ο Τάτα Μαρτίνο έφυγε απευθείας, ο Λουίς Ενρίκε επέστρεψε στη Βαρκελώνη, αναλαμβάνοντας την πάγκο της Μπαρτσελόνα. Την ίδια σεζόν οι «μπλαουγκράνα» έκαναν δικό τους και τον Λουίς Σουάρες, ενώ στην ομάδα βρισκόταν ήδη ο Νεϊμάρ.

Μαζί με τον Μέσι, έφτιαξαν το περίφημο MSN. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Η καλύτερη επιθετική τριάδα που έχει υπάρξει μέχρι στιγμής. 364 γκολ. Τόσα σκόραραν μεταξύ τους από το 2014 έως και το 2017 όταν αποχώρησε ο Νεϊμάρ, ενώ έφτασαν και στο μεγάλο τρεμπλ τη σεζόν 2014/15, η οποία ήταν και η πιο επιτυχημένη τους.

Στα αξιοσημείωτα, η ιστορική ανατροπή με την Παρί Σεν Ζερμέν και ο αξέχαστος πανηγυρισμός μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» τη σεζόν 2016/17, όταν ο Μέσι έδωσε τη νίκη στην Μπαρτσελόνα μέσα στη Μαδρίτη με… buzzer beater και ύψωσε τη φανέλα με το νούμερο «10».

Οι «σφαλιάρες» από Ρόμα, Λίβερπουλ και Μπάγερν, το burofax και το ξαφνικό… αντίο

Με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στο τιμόνι της, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο. Ωστόσο οι μεγάλες ανατροπές εις βάρος της στο Champions League είναι αυτές που έχουν μείνει από εκείνα τα 2,5 χρόνια.

Πρώτα στη Ρώμη το 2018, όταν ο Κώστας Μανωλάς έκανε το 3-0 στο «Ολίμπικο» και ανέτρεψε το 4-1 της Βαρκελώνης και έπειτα το ιστορικό 4-0 της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ».

 

Και το 2020, η Μπαρτσελόνα γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Στο final 8 της Λισαβόνας, οι «μπλαουγκράνα» διαλύθηκαν με 8-2 από την Μπάγερν και έμειναν εκτός συνέχειας για ακόμη μία σεζόν με ντροπιαστικό τρόπο…

Η ήττα-ντροπή από την Μπάγερν έφερε και το επίσημο αίτημα αποχώρησης του Μέσι, μέσω του γνωστού burofax. Ο pulga δεν ήθελε να συνεχίσει λόγω του Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου τον οποίο έβγαλε στη… φόρα και ζήτησε την αποχώρηση του από το κλαμπ.

Ωστόσο, εν τέλει παρέμεινε και οδήγησε τον Μπαρτομέου να παραιτηθεί, με τον Ισπανό να κερδίζει επάξια τον τίτλο του χειρότερου προέδρου στην ιστορία του συλλόγου…

Αφού ολοκληρώθηκε η δύσκολη σεζόν, 2020/21, όλα έδειχναν πως ο Μέσι θα συνέχιζε στην ομάδα της καρδιάς του. Ο Αργεντινός τα είχε βρει σε όλα με την Μπαρτσελόνα, ωστόσο το block της La Liga δεν επέτρεψε στις δύο πλευρές να ανανεώσουν τη συνεργασία τους, με τον Μέσι να λέει… αντίο στους «μπλαουγκράνα» από το… πουθενά, μετά από 21 ολόκληρα χρόνια παρουσίας…

Τα ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα:

Πρώτος σκόρερ: 672
Περισσότερες ασίστ: 305
Περισσότερες συμμετοχές: 778
Περισσότερες νίκες: 542
Περισσότερα τρόπαια: 35
Περισσότερα χατ τρικ: 48
Περισσότερα γκολ με φάουλ: 50
Περισσότερες Χρυσές Μπάλες: 6
Περισσότερα Χρυσά Παπούτσια: 6
Περισσότερα γκολ με έναν και μόνο σύλλογο
Περισσότερα γκολ σε μία σεζόν από έναν ποδοσφαιριστή: 73
Πρώτος σκόρερ στα clasico: 26
Περισσότερες συμμετοχές σε clasico: 45
Περισσότερα γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος: 91
Πρώτος σκόρερ στην ιστορία της La Liga: 474
Γκολ απέναντι σε ομάδες στη La Liga: 38
Περισσότερες συμμετοχές στη La Liga: 520

Η πρώτη (κακή) σεζόν (για τα δεδομένα του) στην Παρί

Η πρώτη σεζόν του Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν δεν κύλησε όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι. Παρότι η τριάδα με τον Νεϊμάρ και τον Εμπαπέ έμοιαζε τρομακτική, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι.

Ο Αργεντινός δεν βρήκε τα πατήματα του στο Παρίσι, με αποτέλεσμα η ομάδα του Ποτσετίνο να αποκλειστεί από το Champions League κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στη φάση των «16». Ο Pulga ολοκλήρωσε τη σεζόν με μόλις 11 γκολ και 15 ασίστ, έχοντας και ένα… τσουβάλι με δοκάρια…

Τον Νοέμβρη του 2021 πάντως, ο Μέσι κατάφερε να φτάσει σε άλλο ένα ιστορικό επίτευγμα κατακτώντας την έβδομη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του.

Ανεπανάληπτος, μυθικός, θρυλικός. Ένα επίτευγμα που μοιάζει αδύνατον να καταφέρει κάποιος ποδοσφαιριστής να φτάσει. Μόνος του αυτή τη στιγμή έχει περισσότερες Χρυσές Μπάλες από ότι όλοι οι υπόλοιποι ενεργοί ποδοσφαιριστές μαζί, έχοντας παράλληλα και έξι Χρυσά Παπούτσια.

Πόνεσε, έκλαψε και τα κατάφερε και με την Αργεντινή

Χρειάστηκε να περάσει πίκρες και πίκρες. Τέσσερις χαμένους τελικούς. Τρεις μέσα σε τρία χρόνια και τους δύο μέσω της… ρώσικης ρουλέτας. Ο πόνος; Μεγάλος. Η θέληση για την επιστροφή; Επίσης μεγάλη.

Στις 11 Ιουλίου του 2021, ο Λιονέλ Μέσι τα κατάφερε. Κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο με την Αργεντινή και μάλιστα το έκανε μέσα στο σπίτι του εχθρού, στο Μαρακανά. Το γκολ του Άνχελ Ντι Μαρία έκρινε τον τελικό του περασμένου Copa America, το οποίο κατέληξε στα χέρια του Μέσι και της παρέας του.

Αφού… πόνεσε όσο κανείς άλλος έφτασε στη Γη της… Επαγγελίας και έβαλε τέλος σε κάθε «επιχείρημα» και δικαιολογία. Έπρεπε να… κλάψει τέσσερις φορές για να φτάσει επιτέλους στον μεγαλύτερο στόχο της καριέρας του…

Πρώτα το 2007, όταν ο τότε 20χρονος Μέσι έβλεπε τη Βραζιλία να επικρατεί στον τελικό με 3-0. Ακολούθησε ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014, όταν ο Γκονζάλο Ιγκουαίν έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και η Γερμανία επικρατούσε στην παράταση με 1-0 χάρη στο γκολ του Μάριο Γκέτσε.

Έναν χρόνο αργότερα η Αργεντινή έχανε μέσα από τα χέρια της ακόμη έναν τίτλο. Στο Copa America του 2015, όταν η Χιλή σήκωνε την κούπα, κατακτώντας τον τίτλο μέσω της… ρώσικης ρουλέτας, όπως έκανε και το 2016, όταν έφτασε στο back to back!

Μάλιστα, τότε ο Μέσι είχε ανακοινώσει την απόσυρση του από την εθνική ομάδας, ωστόσο μετά από πιο ψύχραιμες σκέψεις πήρε πίσω την απόφαση αυτήν… Και τελικά αποδείχθηκε σωστή!

Ο Μέσι έκανε το μεγαλύτερο τουρνουά που έχει κάνει ποτέ με τη φανέλα της Αργεντινής και κατέκτησε δίκαια τον πρώτο τίτλο της καριέρας του με το εθνόσημο. Στα 12 γκολ που σκόραρε η «Αλμπισελέστε» στον θεσμό, ο πλέον 35χρονος έβαλε το… χεράκι του σε εννιά τέρματα με 4 γκολ και 5 ασίστ.

Πρώτος στη διοργάνωση και στις δύο κατηγορίες. Ο Μέσι είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής σε αυτό το Copa America που σκόραρε με εκτέλεση φάουλ… Και μάλιστα δύο φορές.

Ο Λιονέλ Μέσι γίνεται σήμερα 35 ετών… Ένας ποδοσφαιριστής που δύσκολα θα δει ξανά ο ποδοσφαιρικός πλανήτης. Τα χρόνια του στα γήπεδα πλέον είναι λίγα, ωστόσο ο ίδιος έχει ακόμα έναν στόχο. Το Κατάρ ίσως και να είναι ο τόπος όπου ο pulga θα γράψει το μεγαλύτερο του έπος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ