Ο «καλός στρατιώτης» Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ αλλάζει τα δεδομένα – Η πρόταση της ΑΕΚ, η θητεία και ο Ολυμπιακός

Ο «καλός στρατιώτης» Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ αλλάζει τα δεδομένα – Η πρόταση της ΑΕΚ, η θητεία και ο Ολυμπιακός

Ποιός είναι ο Χουάνγκ Ιν-Μπέομ που έρχεται στον Ολυμπιακό. Ο... Γκιγιέρμε, η ΑΕΚ, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η στρατιωτική του θητεία...

Ο Ολυμπιακός έχει το μυαλό του στον «τελικό» της Τετάρτης (27/7, 22:00) κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα στο Καραϊσκάκη με έναν και μόνο στόχο. Την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, μετά την ισοπαλία στο Ισραήλ πριν από λίγες μέρες. Οι ερυθρόλευκοι είναι προσηλωμένοι στο ματς, που σε βάθος χρόνου μπορεί να φέρει είσοδο στους ομίλους του Champions League και έσοδα πάνω από 40.000.000 ευρώ. Ωστόσο, η υπόθεση του Χουάνγκ Ιν-Μπέομ, δεν γίνεται να περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Διότι όπως διαβάσατε από to10.gr έχει συμφωνήσει με τους Πειραιώτες και έρχεται άμεσα στην Ελλάδα. Οι ερυθρόλευκοι έχουν «δουλέψει» την υπόθεση αρκετό καιρό, με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο να έχει κάνει την αποκάλυψη για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού από τις 10 Ιουλίου.

Για τον πρώην παίκτη της Ρουμπίν Καζάν ο Ολυμπιακός προσπάθησε πολλές εβδομάδες για να καταφέρει να τον κλείσει. Οι επαφές που είχαν οι ερυθρόλευκοι με την πλευρά του παίκτη ήταν εξαρχής καλές, αλλά πήγαιναν με αργούς ρυθμούς.

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ έκανε τη δική της προσπάθεια για να τον αποκτήσει, όμως χωρίς αποτέλεσμα, αφού ο Χουάνγκ απέρριψε τις προτάσεις της Ένωσης παρά την πίεση που δέχθηκε από τον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος τον ήθελε πολύ. Ο 25χρονος ήταν μαζί με τον Πινέδα οι δύο πρώτες εισηγήσεις του Αργεντινού τεχνικού της ΑΕΚ, όμως ο ίδιος ο παίκτης προτίμησε να απαντήσει αρνητικά.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι ο Νοτιοκορεάτης μέσος θα φορέσει τη φανέλα των Πειραιωτών, μιας και απομένουν τα τυπικά της υπόθεσης και to10.gr παρουσιάζει το 25χρονο «μηχανάκι» της Κορέας. Έναν ποδοσφαιριστή που έχει αλλάξει ήδη τρεις ηπείρους, έχει μεγαλουργήσει ήδη στην εθνική του ομάδα και έχει κερδίσει ήδη τη μείωση της στρατιωτικής του θητείας…

Ο Χουάνγκ είναι ένα κεντρικός μέσος που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής, όμως ο ίδιος προτιμάει να αγωνίζεται σαν 8αρι. Είναι ένας σύγχρονος box to box χαφ που κάνει τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Όσοι τον έχουν δει στο λιμάνι θεωρούν ότι πρόκειται για τον «νέο Γκιγιέρμε», αφού έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του. Ο Χουάνγκ είναι ότι πιο κοντινό τα τελευταία χρόνια στον Βραζιλιάνο μέσο που άφησε το δικό του στίγμα όσο καιρό έμεινε στον Ολυμπιακό.

Έχει ύψος 1.77 και έχει και τα δυο πόδια, ενώ είναι ένας ποδοσφαιριστής που «καταπίνει» ασταμάτητα χιλιόμετρα σε κάθε παιχνίδι. Σε όλες τις ομάδες που έχει αγωνιστεί προσφέρει και στις δυο πλευρές του παιχνιδιού, ενώ πρόκειται για έναν ιδιαίτερα δημιουργικό μέσο που «ταϊζει» τους συμπαίκτες του.

Το MLS, η Ρουμπίν και η Σεούλ

Ο Χουάνγκ γεννήθηκε στη Χάντζα της Κορέας το 1996 και από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο. Αγωνίστηκε στις μικρές ομάδες της Νταετζέον Σίτιζεν, έγινε ο νεότερος σκόρερ της και εν συνεχεία το 2019 πήγε στο MLS και το Βανκούβερ. Στις ΗΠΑ ο Νοτιοκορεάτης είναι που έγινε γνωστός.

Συνολικά έμεινε μόλις 1.5 χρόνο, χάρη στις εντυπωσιακές εμφανίσεις του, αφού η Ρουμπίν Καζάν ήρθε το καλοκαίρι του 2020 και έδωσε 2.500.000 ευρώ και τον απέκτησε. Με την ομάδα του Βανκούβερ είχε 41 ματς και 4 γκολ με 4 ασίστ.

Στη Ρωσία που μεταγράφηκε έπαιξε μέχρι να ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία πριν μερικούς μήνες και είχε 38 παιχνίδια, 6 γκολ και 7 ασίστ. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Χουάνγκ αγωνίστηκε σε 27 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, με δύο γκολ και τρεις ασίστ. Ωστόσο, ο πόλεμος ώθησε όλους τους ξένους παίκτες στη Ρωσία να φύγουν.

Ο Χουάνγκ ήταν ένας από αυτούς και επέστρεψε στην πατρίδα του για να αγωνιστεί για το υπόλοιπο της σεζόν ως δανεικός στη Σεούλ. Εκεί δεν είχε επίσης πολλά ματς μιας και ολοκληρώθηκε η χρονιά (10 παιχνίδια) και πλέον όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό. Με τη Ρουμπίν Καζάν δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2023 όμως μπορεί να το «σπάσει», ενώ με τη Σεούλ είχε ειδικό όρο για να φύγει αν υπήρχε ενδιαφέρον από ομάδα της Ευρώπης που θα του άρεσε σαν προοπτική.

Η εθνική ομάδα και η στρατιωτική θητεία

Ο Χουάνγκ είναι ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί σε όλες τις ηλικίες στην εθνική ομάδα της Νότιας Κορέας. Από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2018 είναι διεθνής με την Κορέα, με την οποία έχει τέσσερα γκολ σε 34 συμμετοχές.

Στην πατρίδα του είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς παίκτες μετά φυσικά από τον Σον της Τότεναμ, με τον οποίο είναι χρόνια μαζί στην εθνική. Ο Χουάνγκ έχει κατακτήσει τους Asian Games το 2018 με την K23 της Κορέα και αυτή είναι η μεγαλύτερη του επιτυχία προς το παρόν σε εθνικό επίπεδο. Και δεν είναι μόνο λόγω του τίτλου που πήρε, αλλά και επειδή εξαιτίας αυτού μειώθηκε η στρατιωτική του θητεία στο μισό.

Στη Νότια Κορέα υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι σχετικά με τη θητεία, καθώς όλοι κάνουν δυο χρόνια. Όμως η κατάκτηση του Asian Games και η τεράστια προσφορά του με τη φανέλα με το εθνόσημο τη μείωσαν. Από εκεί και μετά είναι αναντικατάστατος στην εθνική του ομάδα, ενώ έχει αναδειχτεί και κορυφαίος παίκτης στο Asian Games του 2019.

Η αποχώρηση από την αποστολή της Νότιας Κορέας που… δείχνει Ολυμπιακό

Ο 25χρονος μέσος αποχώρησε από την αποστολή της εθνικής Νότιας Κορέας από την Ιαπωνία όπου βρίσκεται προκειμένου να συμμετάσχει στο 9ο τουρνουά των χωρών της Ανατολικής Ασίας (οι Νοτιοκορεάτες στην πρεμιέρα τους, την Τετάρτη επικράτησαν της Κίνας με 3-0 έχοντας βασικό τον Χουάνγκ).

Έτσι επέστρεψε στη Σεούλ ώστε να διευθετήσει «μεταγραφικά θέματα», όπως ανακοίνωσε σχετικά η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νότιας Κορέας, της οποίας εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού της συγκροτήματος είναι ο αλλοτινός προπονητής των «ερυθρόλευκων», Πάουλο Μπέντο.

«Μετά από συζήτηση με το προπονητικό επιτελείο σχετικά με την προοπτική της μεταγραφής του στην Ευρώπη (δεν προσδιορίζεται η ομάδα), η παρουσία του Χουάνγκ Ιν Μπέομ στην αποστολή της εθνικής Νότιας Κορέας ακυρώθηκε. Θα επιστρέψει στη Σεούλ», η χαρακτηριστική ενημέρωση της κορεατικής ομοσπονδίας για τον Χουάνγκ, ο οποίος μόλις το περασμένο Σάββατο είχε ανακοινωθεί από την Seoul FC.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ