Χρήστος Τζόλης: Που χάθηκε το παιδί-θαύμα του ΠΑΟΚ (vids)

Χρήστος Τζόλης: Που χάθηκε το παιδί-θαύμα του ΠΑΟΚ (vids)

Από την απόλυτη καταξίωση και το καλωσόρισμα στα γήπεδα της Premier League, στο «σωσίβιο» της Ολλανδίας και της Τβέντε. Ο Χρήστος Τζόλης ξεκίνησε προς το American dream με τις καλύτερες προδιαγραφές, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη.

«Το μέλλον είναι μπροστά του για να κάνει πολλά πράγματα» είχε αναφέρει ο Δημήτρης Σαραβάκος για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας μας τα τελευταία χρόνια.

Ο λόγος για τον Χρήστο Τζόλη, ο οποίος στις 12 Αυγούστου του 2021 και σε ηλικία 19 χρονών μετακόμισε στην Premier League για λογαριασμό της Νόριτς, η οποία μόλις είχε κερδίσει την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια.

Ο Έλληνας άσος, που εξαργύρωσε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με τη φανέλα του Δικεφάλου του βορρά, κάνοντας το όνειρο του πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης: Χάνεται το πρωτάθλημα με 7 στα 7; Τι λέει το Super League δεδικασμένο – Τι να… πει το σερί του ΠΑΟ στον Μάρκο Σίλβα

Το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, κοινώς ομολογουμένως. Και φυσικά ο ονειρικός προορισμός κάθε ποδοσφαιριστή και προπονητή.

Κάποιοι καταφέρνουν να ζήσουν την απόλυτη ποδοσφαιρική εμπειρία, κάποιοι όχι. Ο Χρήστος Τζόλης ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Σε αυτούς που τα κατάφεραν, ωστόσο η συνέχεια δεν δείχνει να είναι αυτή που θα ήθελε.

Η ιδανική αρχή και η… ξηρασία στη συνέχεια

Από τις 12 Αυγούστου που ανακοινώθηκε και επίσημα η μεταγραφή του στην αγγλική ομάδα μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου, ο Τζόλης είχε πάρει αρκετές ευκαιρίες. Συγκεκριμένα, μέτρησε 7 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, αλλά και 2 στο EFL Cup, όπου μάλιστα πέτυχε 2 γκολ και μοίρασε 2 ασίστ σε ένα ματς κόντρα στην Μπόρνμουθ. Αυτά είναι και τα μοναδικά επιτεύγματα του νεαρού ασού με τη φανέλα της Νόριτς.

Από εκεί και έπειτα όμως, ακολούθησε η απόλυτη… ξηρασία. Από τις αρχές του Δεκέμβρη μέχρι και το τέλος της σεζόν, ο Τζόλης μέτρησε μόλις 327 λεπτά συμμετοχής.

Η αναζήτηση του restart και το άσχημο… παιχνίδι της μοίρας

«Φιλοδοξία μου είναι να παίξω αρκετά και να είμαι χρήσιμος στην ομάδα μου. Άκουσα και είδα ότι οι οπαδοί είναι θαυμάσιοι και δεν μπορώ να περιμένω να το δω και από κοντά. Είχα πολλές επαφές με τον Λημνιό για το κλαμπ. Ήταν πολύ ενθουσιασμένος και μου είπε ότι είναι ένα πολύ καλό βήμα να πάω στην Τβέντε. Είχα επίσης μία πολύ καλή συζήτηση με τον Ρομπ Γιανς και τον Γιαν Στράουερ. Το συναίσθημα ήταν καλό και νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο βήμα για μένα», ήταν τα λόγια του Χρήστου Τζόλη, λίγα λεπτά αφότου είχε οριστικοποιήσει τον δανεισμό του στην Ολλανδία για λογαριασμό της Τβέντε.

Ο νεαρός Έλληνας άσος δεν είχε θέση στα πλάνα της Νόριτς. Έτσι αποφασίστηκε πως το καλύτερο θα ήταν να ψάξει την χαμένη… νιότη του σε άλλες πολιτείες και να γυρίσει πιο μπαρουτοκαπνισμένος στα αγγλικά γήπεδα, με τον ολλανδικό σύλλογο να μοιάζει ο ιδανικός προορισμός.

Πράγματι ο Τζόλης, άρχισε να παίρνει τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής, να καταγράφει τα πρώτα του χιλιόμετρα με την φανέλα της Τβέντε, μετρώντας μέχρι στιγμής 12 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τους Ολλανδούς, με απολογισμό τρία τέρματα.

Ωστόσο η μοίρα αποφάσισε να του παίξει άσχημο παιχνίδι. Στον αγώνα της Κυριακής (9/10) κόντρα στη Φέγερνοντ, αποκόμισε τραυματισμό στο γόνατο.

Τα μαντάτα δεν ήταν ευχάριστα. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπέστη μερική ρήξη έσω πλαγίου στο αριστερό του γόνατο.

Τι σημαίνει αυτό; Μακριά από την ενεργό δράση για πάνω από δύο μήνες. Ο 20χρονος εξτρέμ ξεκινά, ώστε να ανέβει ένα γογλοθά. Μια δύσκολη κατάσταση η οποία θέλει εξαιρετικά λεπτή διαχείριση.

Όλα αυτά την ώρα που ο Τζόλης προσπαθούσε για το comeback. Για την ολική επαναφορά στην elite των wonderikid και στην προσπάθεια του να ανεβάσει ξανά τις ποδοσφαιρικές του μετοχές.

Το καλοκαίρι του 2021 το όνειρο του νεαρού άσου, λάμβανε σάρκα και οστά, ωστόσο όπως αποδεικνύεται στην συνέχεια το παραμύθι του έχει και δράκους, άλλους ορατούς και άλλους αόρατους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ