Παναθηναϊκός: Και όμως το 10Χ10 δεν είναι το απόλυτο ρεκόρ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς (vids)

Παναθηναϊκός: Και όμως το 10Χ10 δεν είναι το απόλυτο ρεκόρ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς (vids)

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ξανακάνει σερί νικών μεγαλύτερο από αυτού που έχει ο Παναθηναϊκός και

Ο Παναθηναϊκός νίκησε χτες (29/10)  στο κατάμεστο από φίλους του Πανθεσσαλικό, με 5-1 τον Βόλο και έσπασε το απόλυτο ρεκόρ συνεχόμενων νικών στο πρωτάθλημα με 10 στα 10 αφού το προηγούμενο ήταν 9 συνεχόμενες νίκες τη σεζόν 1994/95 με προπονητή τότε έναν θρύλο των Πράσινων τον Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Ο πρωτεργάτης αυτής της επίδοσης, είναι με διαφορά ο προπονητής του Τριφυλλιού Ιβάν Γιοβάνοβιτς που με τον χαρακτήρα του, δημιούργησε ένα πνεύμα νικητή στους παίκτες του που θέλουν να συνεχίσουν αυτό το σερί και κατ’ επέκταση στο πρωτάθλημα που για τους περισσότερους θα είναι το πρώτο στην καριέρα τους.

Όμως αυτό δεν είναι το απόλυτο ρεκόρ για τον Σέρβο τεχνικό αφού τη σεζόν 2008/09 με την ομάδα του ΑΠΟΕΛ, είχε καταφέρει να μείνει αήττητος για 16 συνεχόμενα παιχνίδια. Αυτά όμως δεν είναι από την εκκίνηση του πρωταθλήματος όπως στην περίπτωση των «Πράσινων» αλλά ενδιάμεσα στη σεζόν.

Συγκεκριμένα με την ομάδα της Λευκωσίας είχε μείνει αήττητος από την 14η έως και την 29η αγωνιστική και με μία ισοπαλία την 30η κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο, επίδοση που θέλει από τον ίδιο και από όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού να επαναληφθεί.

Σε αυτά τα 16 ματς η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε πολλά παιχνίδια πήρε πολύ άνετα το τρίποντο, όπως το χθεσινό, αλλά υπήρχαν και ματς που ενώ φαινόνταν να στραβώνουν  μέσω της τακτική του προσήλωσης και του πλάνου, που δεν θέλει να αλλάζει ούτε εκατοστό έφτανε σε πολύτιμα τρίποντα που έδωσαν εκείνη τη σεζόν τον τίτλο.

Συνεπώς στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού υπάρχει ένας άνθρωπος που ξέρει πως μπορεί να κάνει συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα. Αυτό ειδικά σε κλειστά πρωταθλήματα όπως η Superleague μπορεί να μετρήσει διπλά αφού θα πρέπει και οι ανταγωνιστές του για τον τίτλο να ακολουθούν τον ρυθμό του Παναθηναϊκού, πράγμα που στην πράξη είναι αρκετά δύσκολο.

 

Σίγουρα κανένας δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί η σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατέχει το απόλυτο σερί νικών στην ιστορία ενός εκ των μεγαλύτερων συλλόγων στην Ελλάδα και συνεχίζει ώστε να σπάσει και το ατομικό του. Μια επίδοση που στην Ελλάδα την ξεπερνάει μόνο το 17/17 του Μάρκο Σίλβα, που είχε πανηγυρίσει έναν άνετο τίτλο τη σεζόν 2015/16 με τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ