Κέλντον Τζόνσον: Το… δώρο του Λέοναρντ στους Σπερς βάζει ξανά στον χάρτη το Σαν Αντόνιο

Κέλντον Τζόνσον: Το… δώρο του Λέοναρντ στους Σπερς βάζει ξανά στον χάρτη το Σαν Αντόνιο

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς έχουν ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν, βλέποντας τον Κέλντον Τζόνσον να βγαίνει μπροστά και να μετατρέπεται σε ηγέτη της ομάδας.

Μία από τις ομάδες που κανείς δεν περίμενε να ξεκινήσουν καλά τη σεζόν στο ΝΒΑ είναι οι Σαν Αντόνιο Σπερς. Το σύνολο του Γκρεγκ Πόποβιτς έχει ρεκόρ 5-2, το οποίο είναι και το δεύτερο καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του. Έχοντας νικήσει ομάδες όπως οι Τίμπεργουλβς, οι Μπουλς και οι Σίξερς.

Τα «σπιρούνια» είναι μια νεανική ομάδα, μπαίνοντας στη σεζόν χωρίς κάποιον παίκτη να ξεχωρίζει και με μόνο στόχο τη βελτίωση του συνόλου. Υπάρχει όμως και ένας που μοιάζει να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του και να βγαίνει μπροστά, λαμβάνοντας τον ρόλο του ηγέτη. Ο λόγος για τον Κέλντον Τζόνσον.

Το… δώρο του Λέοναρντ

Για όποιον δεν γνωρίζει, ο Κέλντον Τζόνσον ήταν άθελα του στο deal που έστειλε τον Καουάι Λέοναρντ στους Τορόντο Ράπτορς το καλοκαίρι του 2018. Οι Σπερς είχαν δώσει τον «Klaw» μαζί με τον Ντάνι Γκριν και πήραν τους ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν και Γιάκομπ Ποέλτλ. Συν ένα πικ πρώτου γύρου για το Draft του 2019.

Το εν λόγω πικ μετατράπηκε στο νούμερο 29. Αυτό ήταν ο νεαρός Αμερικανός. Που στις ΗΠΑ θεωρήθηκε ως… κλοπή από την ομάδα του Τέξας. Λόγω της σημαντικότητας που είχε ως παίκτης στο Κολέγιο του Κεντάκι και της χαμηλής θέσης που βρέθηκε. Ένα αναπάντεχο… δώρο στους Σπερς καθώς θυμίζουμε πως ο Λέοναρντ δεν είχε φύγει με τον καλύτερο τρόπο.

Η εμπιστοσύνη του Πόποβιτς στον Τζόνσον και η θέση βασικού

Την πρώτη του σεζόν (2019-20) ο Τζόνσον αγωνίστηκε κυρίως στην G-League για να πάρει εμπειρίες και να αποκτήσει ψυχολογία, ενώ έπαιξε και στη «φούσκα» του Ορλάντο. Κάτι που δούλεψε, καθώς από την επόμενη χρονιά πήρε φανέλα βασικού μιας και οι Σπερς μπήκαν σε φάση «χτισίματος» βασιζόμενοι σε νεαρούς αθλητές.

Η εξέλιξή του ήταν ραγδαία αφού άρχισε να δυναμώνει ακόμα περισσότερο και να βελτιώνει το σουτ του, που χρειαζόταν δουλειά. Από το 2020 μέχρι και το 2022 σε δύο γεμάτες σεζόν μπόρεσε να δείξει ότι άξιζε την εμπιστοσύνη που του είχε δείξει ο Γκρεγκ Πόποβιτς.

Το 2020-21 έπαιξε σε 69 αγώνες έχοντας 12,8 πόντους, 6 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ, σουτάροντας με 48% εντός πεδιάς σε 10 προσπάθειες, ενώ είχε και 33% πίσω από την γραμμή του τριπόντου σε περίπου 3 προσπάθειες. Την περσινή χρονιά η βελτίωση συνεχίστηκε με αμείωτους ρυθμούς καθώς πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες. Σε 75 ματς είχε 17 πόντους, 6,1 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ με 46,6% στα εντός πεδιάς (13 προσπάθειες) και σχεδόν 40% από το τρίποντο σε 5 προσπάθειες. Παίζοντας για 32′ κατά μέσο όρο.

Με… στόφα ηγέτη

Η φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει ιδανικά. Τόσο για εκείνον όσο και για τους Σπερς. Το δείγμα είναι προφανώς πολύ μικρό με μόνο 7 αγώνες, όμως είναι πολλά υποσχόμενο. Τα νούμερά του μπορούν να τον φέρουν στην κούρσα του βραβείου για τον «Πιο Βελτιωμένο Παίκτη». Σκοράρει 23,9 πόντους με 45,5% εντός πεδιάς (17,6 προσπάθειες) και το εντυπωσιακό 43,5% από το τρίποντο σε 9 προσπάθειες! Παράλληλα έχει 5,4 ριμπάουντ, 4,1 ασίστ και 1,3 κλεψίματα.

Με λίγα λόγια έχει καταφέρει να αυξήσει τις επιδόσεις του και αυτό έχει αντίκτυπο στο παρκέ. Το Σαν Αντόνιο ξεκίνησε τη σεζόν ψάχνοντας τον παίκτη που θα βγει μπροστά. Εκείνον που θα έχει την… στόφα του ηγέτη. Και μοιάζει να τον έχει βρει. Ο 23χρονος φόργουορντ ανέλαβε αυτόν τον ρόλο από μόνος του, μέσα και έξω από γήπεδο. Έχοντας τις… ευλογίες του Πόποβιτς.

Αυτό φαίνεται να δουλεύει άψογα για το Σαν Αντόνιο. Εμψυχώνει συνεχώς τους συμπαίκτες του, η μπάλα περνά αρκετά από τα χέρια του -αν και οι Τεξανοί φημίζονται για την ομαδικότητα τους όντας πρώτοι σε ασίστ- και κυρίως έχει βελτιωθεί στο πώς «βλέπει γήπεδο». Είναι εξαιρετικός από μακριά, ενώ το μεγάλο του όπλο παραμένει το τρόπος που επιτίθεται στο καλάθι και τελειώνει τις φάσεις είτε με λέι απ, είτε με κάποιο φλότερ.

Μετά την ανταλλαγή του Λέοναρντ, οι Σπερς έμοιαζαν… χαμένοι. Όμως «ουδέν κακό αμιγές καλού». Μπορεί να έχασαν έναν παίκτη που θα μπορούσε να τους οδηγήσει σε μεγάλες επιτυχίες, όμως είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς. Οι «μπασκετικοί Θεοί» πάντως τους φέρθηκαν καλά. Ο Κέλντον Τζόνσον είναι από τους πιο υποσχόμενους νεαρούς παίκτες της λίγκας. Ερχόμενος μάλιστα από το Νο. 29 του Draft.

Έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Είναι «χρυσός» Ολυμπιονίκης με τις ΗΠΑ στο Τόκιο, κάτι που σημαίνει πως αποκτά εμπειρίες. Βελτιώνεται συνεχώς τόσο στις σωματικές του ικανότητες, όσο και στο λεγόμενο «μπασκετικό IQ», δείχνοντας πως είναι έτοιμος να ηγηθεί. Και όλα αυτά προήλθαν από ένα… δώρο από το πουθενά. Ένα… δώρο που ο Γκρεγκ Πόποβιτς το άνοιξε και σιγά-σιγά το μετατρέπει σε ένα πολύτιμο «περιουσιακό στοιχείο» στην προσπάθειά των Σαν Αντόνιο Σπερς να επιστρέψουν στην ελίτ του ΝΒΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ