Η τελευταία φορά του Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια και η συντριπτική παράδοση της ΑΕΚ (vids)

Η τελευταία φορά του Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια και η συντριπτική παράδοση της ΑΕΚ (vids)

Ο τελευταίος αντίπαλος της ΑΕΚ στο «Νίκος Γκούμας» επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 20 χρόνια.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Άρη (29/1, 19:30) για την 20η αγωνιστική της Super League. Πέρα από το πολύ μεγάλο κίνητρο του Δικεφάλου ο οποίος με νίκη θα βρεθεί για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω και για 24 ώρες, το αντάμωμα με την ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει και έναν ξεχωριστό συμβολισμό.

Ο Άρης ήταν ο τελευταίος αντίπαλος της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια πριν την κατεδάφιση του «Νίκος Γκούμας». Στις 3 Μάϊου του 2003 η ΑΕΚ είχε επικρατήσει με 4-0 των «κίτρινων» και την επόμενη μέρα οι μπουλντόζες ξεκίνησαν να γκρεμίζουν το γήπεδο.

Διαβάστε επίσης: Πώς μια μικρή ομάδα του Ρίο Ντε Τζανέιρο πήγε να χαλάσει τη μεταγραφή του Ραμόν στον Ολυμπιακό

Σχεδόν 20 χρόνια από εκείνο το παιχνίδι, η ΑΕΚ ετοιμάζεται να υποδεχτεί και πάλι τον Άρη στη φυσική της έδρα, στην «Opap Arena». Εκεί όπου μετράει ήδη 10Χ10 σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και με συντελεστή τερμάτων 26-2, έχοντας μετατρέψει το νέο της σπίτι σε απόρθητο κάστρο.

Πέρα από την αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων και τη δυναμική που δίνει στην ΑΕΚ η «Opap Arena», η Ένωση έχει σύμμαχό της και την παράδοση η οποία είναι συντριπτικά υπέρ της. 42 φορές έχει υποδεχτεί τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον έχει νικήσει τις 33 από αυτές.

Οκτώ ματς έληξαν ισόπαλα και οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με νίκη μόλις μία. Στο 0-1 της σεζόν 1988-89 όπου η ΑΕΚ πήρε τελικά το πρωτάθλημα, το πρώτο από τα τέσσερα της «χρυσής» εποχής Μπάγεβιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ