O Θρύλος της Ευρώπης έτοιμος για το τρίτο ευρωπαϊκό (pic, vids)

O Θρύλος της Ευρώπης έτοιμος για το τρίτο ευρωπαϊκό (pic, vids)

Ο Ολυμπιακός είναι ξανά μπροστά σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση στο βόλεϊ. Οι δύο ευρωκούπες, οι τελικοί και οι στιγμές που έμειναν στην ιστορία.

Η μεγάλη ώρα έφτασε για την ανδρική ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού.

Η ώρα να επιστρέψει ξανά στην κορυφή της Ευρώπης στο άθλημα που έχει πανηγυρίσει αμέτρητες διακρίσεις.

Για πρώτη φορά μετά το 2018 και τους τελικούς με τη Ραβέννα, ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει και πάλι ευρωπαϊκό τίτλο στο ανδρικό βόλεϊ, με τους ερυθρόλευκους να αντιμετωπίζουν απόψε (20.30) στο Ισραήλ την Μακάμπι Τελ Αβίβ στον πρώτο τελικό του Challenge Cup.

Διαβάστε επίσης: Άρης: Μπορεί να κάνει εύκολο το παιχνίδι με τη Λαμία

Με τεράστια ανατροπή και 4-1 σετ, κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο, Παναθηναϊκό το σύνολο του Αλμπέρτο Τζουλιάνι έκλεισε θέση για τον μεγάλο τελικό του θεσμού.

Αυτός θα είναι ο 19ος ευρωπαϊκός τελικός που θα δώσει τμήμα του Ολυμπιακού από το 2014, αλλά και 2ος για την ανδρική ομάδα βόλεϊ. Σε δύο τελικούς το ίδιο διάστημα έχει αγωνιστεί και η γυναικεία ομάδα βόλεϊ, ενώ 11 τελικούς έχει η γυναικεία ομάδα πόλο και 4 η ανδρική.

Μια σπουδαία στιγμή για τον σύλλογο του μεγάλου λιμανιού, αλλά και μια πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία για τον Αλμπέρτο Τζουλιάνι και τους παίκτες του, οι οποίοι απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ θα διεκδικήσουν την 10η ευρωκούπα του Ολυμπιακού από το 2014!

Ο Ολυμπιακός είναι η πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα στις ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις, μια θρυλική ομάδα με αποδείξεις. Η μοναδική ομάδα της Ελλάδας, που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο και μάλιστα, δύο, τα Κύπελλα Κυπελλούχων Ευρώπης του 1996 και του 2005. Επίσης, το 1992 κατέκτησε την τρίτη θέση στον κόσμο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, που διεξήχθη στο Τρεβίζο, μετά από νίκη με 3-0 επί της Μεσατζέρο Ραβένα. Κατατάσσεται ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες των ευρωπαϊκών κυπέλλων. Και αυτό, διότι έχει συμμετάσχει σε 12 Φάιναλ Φορ ευρωπαϊκών διοργανώσεων, επτά φορές στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, τέσσερις στο Κύπελλο Κυπελλούχων και μία στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Μια ομάδα, η οποία μετρά οκτώ ευρωπαϊκούς τελικούς (δύο στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, το 1992 και το 2002, τέσσερις στο Κύπελλο Κυπελλούχων, το 1996, το 1997, το 1998 και το 2005 και δύο στο Τσάλεντζ Καπ, το 2018 και το 2023).

Ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα, είναι οι επτά συνεχόμενες συμμετοχές σε Φάιναλ Φορ Κυπέλλων Ευρώπης, τέσσερις στο Πρωταθλητριών (1992, 1993, 1994, 1995) και τρεις στο Κυπελλούχων (1996, 1997, 1998). Το σχετικό ρεκόρ κατέχει η ιταλική Μόντενα με 11 συνεχείς παρουσίες σε Φάιναλ Φορ. Μια ομάδα Θρύλος, ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι», με τον Αλμπέρτο Τζουλιάνι στον πάγκο, είναι έτοιμοι να γράψουν άλλη μία «χρυσή» σελίδα στην ιστορία τους, αφού θα «παλέψουν» για την κατάκτηση του τρίτου ευρωπαϊκού τους τίτλου! Πρώτα, εκτός έδρας, στο Ισραήλ, κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και στη συνέχεια, εδώ (15/3, 20:00), στην έδρα τους, με τον κόσμο του Θρύλου στο πλευρό τους! «Ραντεβού» με την ιστορία, λοιπόν. Για άλλη μία φορά. Ο «Αυτοκράτορας» του ελληνικού βόλεϊ είναι εδώ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ