10 Ευρωπαϊκά σε 12 χρόνια: Η «χρυσή» εποχή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού

10 Ευρωπαϊκά σε 12 χρόνια: Η «χρυσή» εποχή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος πολύ-αθλητικός σύλλογος της Ευρώπης και τα τελευταία 12 χρόνια έχει γιγαντωθεί ακόμα περισσότερο.

Ο Ολυμπιακός με την κατάκτηση του Challenge Cup στο βόλεϊ ανδρών έγραψε ακόμα μία «χρυσή σελίδα» στην ιστορία του και συνεχίζει να μεγαλώνει τον μύθο του σε Ελλάδα και Ευρώπη, όχι μόνο στο συγκεκριμένο τμήμα του συλλόγου, αλλά και σε όλα του ερασιτέχνη. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι κυρίαρχοι σε όλα τα ομαδικά σπορ τα τελευταία 12 χρόνια, όσα δηλαδή βρίσκεται στην προεδρία ο Μιχάλης Κουντούρης, έχοντας τη στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Επί προεδρίας Κουντούρη, τα τμήματα του Ολυμπιακού σε βόλεϊ και πόλο ανδρών και γυναικών, καθώς και σε μπάσκετ γυναικών και χάντμπολ, έχουν «σαρώσει» τους εγχώριους αλλά και ευρωπαϊκούς τίτλους. Το Challenge Cup που σήκωσαν οι «ερυθρόλευκοι» την Πέμπτη απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ήταν ο 10ος ευρωπαϊκός τίτλος της παρούσας διοίκησης σε όλα τα σπορ του Ερασιτέχνη και αποτελεί ακόμα μία επιβεβαίωση της κυριαρχίας των Πειραιωτών, που είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει ευρωπαϊκούς τίτλους στο βόλεϊ ανδρών.

Διαβάστε επίσης: Η Ντόρτμουντ ανακοίνωσε 14χρονο Έλληνα!

Οι ευρωπαϊκοί τίτλοι τα τελευταία 12 χρόνια:

2013/14: LEN trophy πόλο γυναικών
2014/15: Champions League πόλο γυναικών
2015: Super cup Ευρώπης πόλο γυναικών
2017/18: Champions League πόλο ανδρών
2017/18: Challenge cup βόλεϊ γυναικών
2020/21: Champions League πόλο γυναικών
2021: Super cup Ευρώπης πόλο γυναικών
2021/22: Champions League πόλο γυναικών
2022: Super cup Ευρώπης πόλο γυναικών
2022/23: Challenge cup βόλεϊ ανδρών

Η διοίκηση δηλαδή Κουντούρη με τη στήριξη Μαρινάκη, μετράει 10 ευρωπαϊκά τρόπαια από τα 14 που έχουν κατακτήσει συνολικά όλα τα ομαδικά τμήματα του ερασιτέχνη. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι μιλάμε για 10 ευρωπαϊκά τρόπαια στα τελευταία εννέα χρόνια, δεδομένου ότι τη σεζόν 2019-20 δεν ολοκληρώθηκαν οι Ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω κορωνοϊού!

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός έχει μηδέν ευρωπαϊκά τρόπαια στα ομαδικά αθλήματα του ερασιτέχνη σε όλη του την ιστορία, στον Ολυμπιακό μόνο στα τελευταία 9 χρόνια κατέκτησαν 10 ευρωπαϊκά τρόπαια που προστέθηκαν στο θησαυροφυλάκιο τίτλων του συλλόγου.

Όλα αυτά αποδεικνύουν περίτρανα το γεγονός πως ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος πολύ-αθλητικός σύλλογος στην Ελλάδα και ένας από τους κορυφαίους στην Ευρώπη και συνεχίζει να προσφέρει αμέτρητες στιγμές χαράς και περηφάνειας στους φιλάθλους του, που με τη σειρά τους δείχνουν έμπρακτα τη στήριξή τους σε όλα τα τμήματα του συλλόγου και στη διοίκηση, όπως έπραξαν και το βράδυ της Τετάρτης που γέμισαν το ΣΕΦ και «έσπρωξαν» την ομάδα του Τζουλιάνι προς την κατάκτηση του τρίτου ευρωπαϊκού της ιστορίας του στο συγκεκριμένο τμήμα.

«Το μόνο που θα πω είναι, ότι θα συνεχίσουμε, όσο είμαστε σε αυτή τη θέση, να προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο του Ολυμπιακού υπερήφανο, για τις ομάδες που έχει», δήλωσε μετά τη στέψη του Ολυμπιακού ο Μιχάλης Κουντούρης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ