Μάρκο Ρόις: Ο τελευταίος ρομαντικός… (vids)

Μάρκο Ρόις: Ο τελευταίος ρομαντικός… (vids)

Αντίθετα με όλους τους μεγάλους σταρ που ανέδειξε η Μπορούσια Ντόρτμουντ τα τελευταία χρόνια (Γκέτσε, Χούμελς, Γκουντογάν, Λεβαντόφσκι, Χάαλαντ) εκείνος επέλεξε ένα άλλο μονοπάτι, το δικό του, το ξεχωριστό. ⁣Ο Μάρκο Ρόις ανανέωσε για ακόμη ένα χρόνο με τους Βεστφαλούς αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια αγάπη του για τον σύλλογο.

Στις χαρές, στις λύπες, στα εύκολα και στα δύσκολα πάντα ένα ήταν το δεδομένο. Πως ο Μάρκο Ρόις δεν θα εγκατέλειπε ποτέ το καράβι της Μπορούσια Ντόρτμουντ…

Άλλωστε αυτός είναι που πήγε κόντρα στο ρεύμα σε μια εποχή που η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών κοιτά πρώτα πως θα φουσκώσει ο τραπεζικός τους λογαριασμός και ύστέρα πως θα φτάσουν στην επιτυχία βάζοντας το όνομα τους στα βιβλία του ποδοσφαίρου.

Διαβάστε επίσης: Η καλοκαιρινή αντεπίθεση αρχίζει από την Άνοιξη…

Αυτός που σε αντίθεση με όλους τους μεγάλους σταρ που ανέδειξε η Μπορούσια Ντόρτμουντ τα τελευταία χρόνια (Γκέτσε, Χούμελς, Γκουντογάν, Λεβαντόφσκι, Χάαλαντ) επέλεξε ένα άλλο μονοπάτι. Αυτό του να παραμείνει στην αγαπημένη του Ντόρτμουντ, ξέροντας πως όταν είσαι ο καπετάνιος είσαι ο τελευταίος που «πρέπει» να φύγεις από το πλοίο.

«Πάντα έλεγα ότι θα προτιμούσα να μην παίξω σε κανέναν άλλο σύλλογο στην καριέρα μου παρά μόνο στην Μπορούσια Ντόρτμουντ», ανέφερε ο 33χρονος μεσοεπιθετικός λίγο μετά την υπογραφή του συμβολαίου του που θα τον κρατήσει στη Ντόρτμουντ ως το καλοκαίρι του 2024.

Μια σχέση αγάπης που ξεκίνησε με… χυλόπιτα 

Ο Γερμανός στράικερ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο δυτικό κομμάτι της Βεστφαλίας. Όπως κάθε παιδί της ηλικίας του έτσι και αυτός ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στους δρόμους της γειτονίας του. Φυσικά το ξεχωριστό ταλέντο του στην στρογγυλή θεά δεν άργησε να γίνει αντιληπτό με τον Ρόις γρήγορα γρήγορα να βρίσκεται στις ακαδημίες της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ωστόσο πάντα πριν γεννηθεί κάτι καλό «φυτρώνει» και ένα εμπόδιο. Στην περίπτωση του Ρόις αυτό ήταν το ύψος του. Το πόρισμα για τον φάκελό του είχε βγει. «Συγγνώμη Μάρκο, αλλά δεν κάνεις για ποδοσφαιριστής» του είπαν μεταξύ άλλων και τον άφησαν ελεύθερο το καλοκαίρι του 2006.

Ο μικρός τότε Μάρκο όπως ήταν λογικό πικράθηκε, στεναχωρήθηκε, απογοητεύτηκε, ωστόσο κατάφερε να κάνει κάτι πολύ σημαντικό για τον ίδιο. Να μετατρέψει την απογοήτευση του σε κίνητρο. Πείσμωσε και δούλεψε ακόμη περισσότερο, βελτιώνοντας κάθε ατέλεια του.

Αποτέλεσμα; Το καλοκαίρι του 2012 η Ντόρτμουντ να βγάλει από τα ταμεία της το ποσό των 17.1 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να τον ντύσει ξανά στα κιτρινόμαυρα.

Ο τελευταίος πιστός 

Η Ντόρτμουντ αποτελεί τα τελευταία χρόνια ένα εργοστάσιο παραγωγής «διαμαντιών» το οποίο τροφοδοτεί ολόκληρη την Ευρώπη. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Χένρικ Μικιταριάν, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, Μάριο Γκέτσε (επέστρεψε τρία χρόνια αργότερα), Έρλινγκ Χάαλαντ, Κρίστιαν Πούλισικ, Ματς Χούμελς (επέστρεψε πιο μετά), Ασράφ Χακίμι είναι μόνο οι πιο… τρανταχτές περιπτώσεις.

Ωστόσο ο Μάρκο Ρόις έμεινε πιστός. Παρά τις δυσκολίες, παρά τις «Σειρήνες», παρά τις αποχωρήσεις -αυτές που έγιναν, αλλά και αυτές που θα γίνουν- παρέμεινε πιστός στρατιώτης για χάρη της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Για αυτό άλλωστε απολαμβάνει την αγάπη των οπαδών των Βεστφαλών οι οποίοι πίνουν νερό στο όνομα του, την ώρα που αυτός, συμπληρώνει έντεκα χρόνια στις τάξεις της και οδεύει ολοταχώς για τον δώδεκατο χρόνο.

Η «κατάρα» των τραυματισμών 

Αν έπρεπε να επιλέξει κάποιος ένα top 3 με τους πιο άτυχους ποδοσφαιρστές στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, τότε σίγουρα θα τοποθετούσε ανάμεσα σε αυτούς και τον πρωταγωνιστή της ιστορίας μας.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Ρόις απουσίασε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να βοηθήσει τα μέγιστα τόσο στην ομάδα της καρδιάς του όσο και στην Εθνική ομάδα της Γερμανίας.

Μια «πραγματική αγάπη» 

Η σχέση Ντόρτμουντ – Ρόις δεν είναι μια συνηθισμένη σχέση. Είναι, κατά βάση, μία ιστορία αγάπης. Όχι σαν αυτές που βλέπει κανείς στο σινεμά. Αλλά από που έχουν ως σκηνοθέτη την ίδια τη ζωή.

Η σημαία λοιπόν παραμένει στον ιστό της ακούγοντας τις ιαχές από τους φανατικούς φίλους της Μπορούσια Ντόρτμουντ οι οποίες δημιουργούν μια τρομερή ατμόσφαιρα με τη φράση «Echte liebe» που σημαίνει «πραγματική αγάπη»…

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ