Και στο τέλος κερδίζει ο… Ολυμπιακός – Σαν σήμερα ο κορυφαίος τελικός όλων των εποχών (vids, pics)

Και στο τέλος κερδίζει ο… Ολυμπιακός – Σαν σήμερα ο κορυφαίος τελικός όλων των εποχών (vids, pics)

Ο τελικός των τελικών, ένα ματς που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα, 8 γκολ και 34 πέναλτι χρειάστηκαν για να ολοκληρώσει ο Ολυμπιακός το νταμπλ.

Αν κάτι μπορεί να χαρακτηρίσει αυτό που εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου 2 Μαΐου 2009 στο ΟΑΚΑ, αυτό είναι σίγουρα απόλυτη ποδοσφαιρική τρέλα. Ολυμπιακός και ΑΕΚ έγραψαν με χρυσά γράμματα στη Βίβλο του ελληνικού ποδοσφαίρου, μία σελίδα που δύσκολα θα επαναληφθεί.

Είναι από τα παιχνίδια που αν ρωτήσεις τους Ολυμπιακούς και τους Αεκτζήδες, ποιο ματς της ομάδας τους θα θυμούνται για όλη τους τη ζωή, θα σου απαντήσουν αυτόν τον αλησμόνητο τελικό Κυπέλλου.

Διαβάστε επίσης: Τι λένε για το μέλλον του Μπακαμπού – Ενδιαφέρον από Γερμανία και Ισπανία

Τι και αν έχουν περάσει 14 ολόκληρα χρόνια από εκείνο το βράδυ, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει πως 2 ομάδες πάλευαν η μία με την άλλη για περισσότερα από 150 λεπτά για την κατάκτηση του τροπαίου.

Στις 2 Μαΐου του 2009, 8 γκολ σημειώθηκαν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» σε ένα ιστορικό διπλό της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 6-2 και στο ΟΑΚΑ εκεί που ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ ήρθαν ισόπαλες στην κανονική διάρκεια με 3-3, η παράταση ολοκληρώθηκε 4-4, για να ακολουθήσει ένα πραγματικό θρίλερ 34 εκτελεσμένων πέναλτι και τους «Ερυθρόλευκους» νικητές με 15 εύστοχα, έναντι 14 της «Ένωσης».

Ο αγώνας 

Η ΑΕΚ φαινόταν πως το ήθελε περισσότερο, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και χωρίς να το καταλάβει κανείς, στο 8ο λεπτό ήταν ήδη μπροστά στο σκορ με 2-0, χάρη στα γκολ του Ίσμαελ Μπλάνκο.

Κομβική η αλλαγή του Πατσατζόγλου με τον Ματ Ντάρμπισιρ, στο ημίχρονο από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον Άγγλο επιθετικό να δικαιώνει αμέσως τον προπονητή του μειώνοντας στο σκορ σε 2-1 στο 47′. Με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει τα ηνία στο παιχνίδι, ο Βραζιλιάνος Ντουντού, έφερε το ματς στα ίσια στο 70′.

Ο Σκόκο κόντεψε να «σκοτώσει» τους «Πειραιώτες» με τρομερό γκολ στο 90ο λεπτό, ωστόσο ο «Εφτάψυχος» Ολυμπιακός, με 2ο γκολ του Ντάρμπισιρ στον τελικό έστειλε τον τελικό στην παράταση με «buzzer beater».

Στο έξτρα μισάωρο, ο Γκαλέτι έμελλε να βάλει μπροστά τον Ολυμπιακό στο 102′, αφήνοντάς τον όμως με 10 παίκτες (πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα επειδή έβγαλε την μπλούζα στον πανηγυρισμό, αγνοώντας όπως υποστηρίζει ο ίδιος πως είχε δεχθεί πρώτη κίτρινη κάρτα στο 20 ημίχρονο του παιχνιδιού). Τον Αργεντίνο, ακολούθησε νωρίτερα στα αποδυτήρια, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Τάσο Κάκο για αντικανονικό μαρκάρισμα.

Με 9 «Ερυθρόλευκους» να συνεχίζουν στο χορτάρι του Ολυμπιακού Σταδίου, η ΑΕΚ εκμεταλλεύθηκε την αριθμητική υπεροχή, για να φέρει τον τελικό σε ισορροπία ο Σκόκο με δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Η απόλυτη τρέλα

Μετά το μισάωρο της παράτασης, ακολούθησε ακόμη μισή ώρα που οι 2 ομάδες χτυπούσαν πέναλτι.

Για τους «Πειραιώτες» αστόχησαν οι Τζόρτζεβιτς και Άντζας, στο τελευταίο ματς της καριέρας τους, κατακτώντας 2ο συνεχόμενο νταμπλ, ενώ για την «Ένωση» μοιραίοι αποδείχθηκαν οι Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας και Πελετιέρι.

33 πέναλτι και 14 εύστοχα για κάθε ομάδα, μέχρι τη στιγμή που ο Αντώνης Νικοπολίδης έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα, για δεύτερη φορά στη συγκεκριμένη διαδικασία, νικώντας ξανά τον Σάχα και δίνοντας το Κύπελλο στον Ολυμπιακό, με 15-14, μετά από συνολικά 34 εκτελεσμένα πέναλτι, στον τελικό των τελικών.

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, σήκωσε στον ουρανό του ΟΑΚΑ το 24ο Κύπελλο των «Ερυθρόλευκων» και το θρίλερ είχε ευτυχή κατάληξη, για τον ίδιο και την ομάδα του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος (62′ Αλεξόπουλος), Άλβες, Σκόκο, Ενσαλίβα, Καφές, Μαντούκα (68′ Πελετιέρι), Τζιμπούρ (77′ Εντίνιο), Μπλάνκο.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Άντζας, Παπαδόπουλος, Ντομί, Πατσατζόγλου (46′ Ντάρμπισιρ, 97′ Όσκαρ), Ντουντού, Γκαλέτι, Μπελούτσι, Λέτο (62′ Τζόρτζεβιτς), Ντιόγκο.

Τα highlights του τελικού:

Ολόκληρη η αναμέτρηση:

Επιμέλεια: Γιώργος Κουρτέσης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ