Μιλουτίνοφ: Τι έκαναν οι άλλοι που επέστρεψαν στο Λιμάνι (vids)

Μιλουτίνοφ: Τι έκαναν οι άλλοι που επέστρεψαν στο Λιμάνι (vids)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ επέστρεψε στο λιμάνι της καρδιάς του, ακολουθώντας το παράδειγμα επτά ακόμα ξένων παικτών που γύρισαν για δεύτερη θητεία στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Νίκολα Μιλουτίνοφ για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Σέρβος σέντερ μετά από διαπραγματεύσεις μερικών εβδομάδων, συμφώνησε σε όλα με την ομάδα του Πειραιά και έκανε πράξη την υπόσχεσή του, επιστρέφοντας στο λιμάνι της καρδιάς του, μετά από τρία χρόνια απουσίας, όπου αγωνίστηκε με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Έτσι ο «Μιλού» έγινε ο όγδοος ξένος παίκτης που επέστρεψε στους «ερυθρόλευκους» για δεύτερη θητεία και το 10.gr σας παρουσιάζει ποιοι ήταν οι άλλοι επτά.

Διαβάστε επίσης: Η μεγάλη ευκαιρία του Τσιτσιπά: Το back to back και οι βάσεις για το Wimbledon (vids)

Γουόλτερ Μπέρι

Τη σεζόν 1992-1993 ο Μπέρι υπέγραψε με τον Ολυμπιακό, έχοντας ξεχωρίσει την προηγούμενη σεζόν με τη φανέλα του Άρη. Με τους Πειραιώτες κατέκτησε το πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά.

Το 1995 επέστρεψε και πάλι στον Πειραιά, όπου και πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση απέναντι στην Ούλκερ, όπου σκόραρε 39 πόντους, επίδοση που αποτελεί την καλύτερη στην ιστορία της ομάδας, μαζί με τους 39 πόντους που είχε σκοράρει ο Ζάρκο Πάσπαλι τρία χρόνια νωρίτερα σε ένα παιχνίδι με Ολίμπια.

Ντέιβιντ Ρίβερς

Το καλοκαίρι του 1995 ο θρυλικός Ντέιβιντ Ρίβερς παίρνει μεταγραφή στον Ολυμπιακό στον οποίο παρέμεινε για δύο χρόνια οδηγώντας τον στην κατάκτηση ισάριθμων Πρωταθλημάτων Ελλάδας (1996, 1997), ενός Κυπέλλου Ελλάδος (1997) και ενός Κυπέλλου Πρωταθλητριών (1997), φέρνοντας τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στην ιστορία του στην κορυφή της Ευρώπης. Η παρουσία του στο Final 4 της Ρώμης και στον τελικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα ήταν καταλυτική για να καταλήξει το τρόπαιο στον Πειραιά.

Το 2000 αποφάσισε να επιστρέψει στον Ολυμπιακό για να αγωνιστεί για μία σεζόν και στη συνέχεια να βάλει τέλος στη σπουδαία καριέρα του.

Φράνκο Νάκιτς

Ο «δολοφόνος» με το αγγελικό πρόσωπο, Νάκιτς, πήρε τη μεταγραφή για τον Ολυμπιακό το 1992 κάνοντας το μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Αποτέλεσε μέλος της μεγάλης ομάδας του Ολυμπιακού εκείνης της περιόδου, κατακτώντας 5 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και το ευρωπαϊκό του 1997. Τον επόμενο χρόνο αποχώρησε για την Άλμπα Βερολίνου, ενώ το 1999 επέστρεψε ξανά στο λιμάνι.

Μπόρις Γκόρενς

Ο Γκόρενς αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2003-2004, σε μια χρονιά που ο Ολυμπιακός τερμάτισε 8ος στο πρωτάθλημα και αποκλείστηκε με 2-0 στα playoffs από τον Παναθηναϊκό. Στο τέλος της σεζόν αποχώρησε για την Ιταλία και την Ούντινε, όμως στις αρχές του 2005 φόρεσε και πάλι τα «ερυθρόλευκα». Το καλοκαίρι του ίδιου έτους αποχώρησε ξανά.

Σκούνι Πεν

Η πρώτη θητεία του Σκούνι Πεν στον Ολυμπιακό δεν συνδυάστηκε με κάποιον τίτλο, με τον Αμερικανό να αποχωρεί μετά το φινάλε της σεζόν 2006-2007. Τρία χρόνια αργότερα μετά το πέρασμά του από Εφές Πίλσεν, Κίεβο και Βίρτους, βρέθηκε ξανά στο λιμάνι όπου και πανηγύρισε το κύπελλο Ελλάδας. Τον Οκτώβριο του 2010 μετακόμισε στην ιταλική Πρίμα Βερόλι, που ήταν η τελευταία ομάδα της καριέρας του.

Ντούσαν Βούκσεβιτς

Το καλοκαίρι του 1997 ο Βούκσεβιτς συμφώνησε με τον Ολυμπιακό και φόρεσε τη φανέλα των Πειραιωτών για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Σε αυτό το διάστημα δεν κατάφερε να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο. Στη συνέχεια έκανε το βήμα για την Ισπανία και το 2003 επέστρεψε στον Ολυμπιακό, όπου και αγωνίστηκε για λίγους μήνες.

Γκιόργκι Σερμαντίνι

Μετά το ξεκίνημα της σεζόν 2012-2013 που τον βρήκε να αγωνίζεται με τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Σερμαντίνι μετακόμισε στον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα, φτάνοντας μέχρι και την κορυφή της Ερώπης, όντας μέλος της ομάδας που κατέκτησε τη δεύτερη συνεχόμενη Ευρωλίγκα στον τελικό του Λονδίνου κόντρα στη Ρεάλ. Στο τέλος της σεζόν μετακινήθηκε στη Σαραγόσα για να επιστρέψει ξανά στον Ολυμπιακό το 2014.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ