Τουρκία: Το καλοκαίρι ανήκει στην Φενέρμπαχτσε και την Γαλατάσαραϊ

Τουρκία: Το καλοκαίρι ανήκει στην Φενέρμπαχτσε και την Γαλατάσαραϊ

Γαλατάσαραϊ και Φενέρμπαχτσε έχουν μπει για τα καλά πλέον στην διεκδίκηση σημαντικών ποδοσφαιριστών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τους οποίους ελκύουν να έρθουν στην Τουρκία χωρίς αυτοί να αποτελούν «παλαίμαχοι», στέλνοντας μήνυμα για το ευρωπαϊκό τους μέλλον.

Φενέρμπαχτσε και Γαλατάσαραϊ. Μια αιώνια κόντρα στην Τουρκία που δεν θα σταματήσει ποτέ. Οι δύο ομάδες της Πόλης μπορεί να μην τα βρίσκουν σε πολλά, όμως έχουν ένα κοινό τα τελευταία χρόνια, το οποίο συνεχίστηκε με επιτυχία και φέτος.

Αυτό αφορά τις μεταγραφικές τους κινήσεις. Για ακόμη ένα καλοκαίρι, οι δύο κορυφαίες ομάδες της χώρας «έδωσαν ρέστα». Μπορεί να μην πήρανε τους καλύτερους του πλανήτη, όμως απέκτησαν ποδοσφαιριστές που εκτός από ποιότητα και εμπειρία, μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο το ποδόσφαιρο της γειτονικής χώρας.

Διαβάστε επίσης: Η ιδέα του Ιτούδη για την Εθνική είναι… ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα

Η αρχή θα γίνει με την πρωταθλήτρια την προηγούμενη σεζόν στην Τουρκία, Γαλατάσαραϊ. Για ακόμη ένα καλοκαίρι η διοίκηση της ομάδας έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Έκανε σημαντικές κινήσεις οι οποίες σε συνδυασμό με το περσινό -γεμάτο αστέρια- ρόστερ της, μπορεί να την πάει στο επόμενο επίπεδο.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ούσα πρωταθλήτρια, η Γαλατάσαραϊ θα αγωνιστεί στα προκριματικά του UEFA Champions League. Πιο συγκεκριμένα, η «τσιμ-μπομ» θα παίξει στον δεύτερο προκριματικό γύρο με αντίπαλο την Ζαλγκίρις Βίλνιους, η οποία απέκλεισε με συνολικό σκορ 2-1 την Στρούγκα Τριμ Λαμ.

Το έργο των «λιονταριών» μοιάζει να είναι εύκολο, έως ότου μπει στον τρίτο προκριματικό και αντιμετωπίσει μια εκ των Σπάρτα Πράγας, Μόλντε, Σέριφ Τίρασπολ, Λουντογκόρετς, Μπάτε Μπορίσοφ και ΑΕΚ. Θέλει πρόκριση και εκεί ώστε να πάει στα Play Offs και να διεκδικήσει την είσοδο της σε όμιλο του Champions League μετά από τέσσερα χρόνια.

Η πρωταθλήτρια βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Μάουρο Ικάρντι ώστε να τον κάνει μόνιμα δικό της. Η συμφωνία έμοαιζε να είναι οριστική μέχρι πριν από λίγες ημέρες, όμως πρόταση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, έβαλε «φρένο» στην υπογραφή. Στην υπόθεση αυτή όλα είναι ανοιχτά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκία, στις τάξεις της Γαλατά υπάρχει αισιοδοξία.

Ταυτόχρονα οι πρωταθλητές ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ισπανού αριστερού μπακ, Ανχελίνιο. Ο 26χρονος έχει σημαντική πορεία στην πλάτη του, καθώς αποτελούσε σημαντικό στέλεχος της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, ενώ παρομοίως σημαντικός ήταν και στην Λειψία αλλά και στην Χόφενχαϊμ όπου αγωνίστηκε αργότερα.

Ένας από τους κύριους μεταγραφικούς στόχους της για αυτό το καλοκαίρι ήταν και παραμένει να είναι ο Παρέδες. Ο Αργεντινός πρωταθλητής κόσμου αποχωρεί από την Γαλλία και την Παρί, ενώ αρκετοί είναι οι μνηστήρες ανάμεσα τους και η Γαλατά η οποία φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο.

Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο υπάρχον ρόστερ υπάρχουν ονόματα όπως αυτά του Ντρις Μέρτενς, του Λούκας Τορέιρα, του Νίκολο Ζανιόλο και του Σέρτζιο Ολιβέιρα.

Σε ίσως καλύτερη κατάσταση αυτό το καλοκαίρι είναι η Φενέρμπαχτσε. Τα «κίτρινα καναρίνια» τάραξαν τα νερά με δύο πολύ σημαντικές μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι. Αρχικά με την απόκτηση του ελεύθερου Έντιν Τζέκο, ο οποίος μέχρι και πριν έναν μήνα ήταν στον τελικό του Champions League με την Ίντερ.

Το δρομολόγιο του Βόσνιου ακολούθησε και ένα από τα «μπαμ» αυτού του καλοκαιριού. Ο Ντούσαν Τάντιτς στα 34 του άφησε τον Άγιαξ και ενώ με την ποιότητα του θα μπορούσε να σταθεί σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης, η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να του αποσπάσει την υπογραφή και να κάνει δικό της έναν παίκτη που μπορεί να ρυθμίσει μια ολόκληρη ομάδα. Η Φενέρμπαχτσε είναι κοντά επίσης σε συμφωνία με ένα από τα πιο πολύ-συζητημένα πρόσωπα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τον Κροάτη τερματοφύλακα, Ντομινίκ Λιβάκοβιτς.

Επιπλέον η ομάδα του Ισμαίλ Καρτάλ κινήθηκε με κινήσεις ουσίας μετά τους δύο σημαντικούς παίκτες που έφερε. Πήρε από την Ουντινέζε τον Ροντρίγκο Μπεκάο (κεντρικός αμυντικός) των 130 συμμετοχών με την φανέλα της πρώην ομάδας του, αλλά και τον Ράιαν Κεντ, αριστερό εξτρέμ της Ρέιντζερς.

Στα συν της Φενέρ ότι κατάφερε αυτό το καλοκαίρι να πουλήσει ακριβά ένα δικό της παιδί. Ο Αρντά Γκιουλέρ έφυγε για την Μαδρίτη και την Ρεάλ, με τον σύλλογο της Τουρκίας να βάζει στα ταμεία της ένα ποσό που αγγίζει τα 50 εκατομμύρια.

Με την σειρά της θα αντιμετωπίσει στο Conference League την νικήτρια της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ζίμπρου Κισινάου (Μολδαβία) και την Λα Φιορίτα (Άγιος Μαρίνος).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ