Η δεύτερη «νιότη» του Κριστιάνο Ρονάλντο (vids)

Η δεύτερη «νιότη» του Κριστιάνο Ρονάλντο (vids)

Ο 38χρονος Κριστιάνο Ρονάλντο όχι μόνο άλλαξε το στάτους του ποδοσφαίρου στη Σαουδική Αραβία, αλλά κάνει... θραύση, διανύοντας μια δεύτερη «νιότη» - Οι απίστευτοι αριθμοί του Πορτογάλου

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποφάσισε πριν από έναν χρόνο να «ανάψει» φωτιές στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με μια αποκαλυπτική συνέντευξη στον Πιρς Μόργκαν και ουσιαστικά να βάλει τέλος στη συνεργασία του με τους «κόκκινους διαβόλους».

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών αποφάσισε στις 30 Δεκεμβρίου του 2022 να βάλει την υπογραφή του σε ένα ηγεμονικό συμβόλαιο με την Αλ Νασρ, που θα τον έστελνε στο ανερχόμενο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.

Ο 38χρονος στράικερ έκανε την αρχή πριν από έναν περίπου χρόνο και πλέον η Σαουδική Αραβία αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρωταθλήματα του κόσμου και σίγουρα ένα από τα πιο ακριβά. Ένας από τους βασικούς λόγους που άλλαξε το «στάτους» του είναι ο Κριστιάνο, αφού η μετακίνηση του έφερε δεκάδες ποδοσφαιριστές στην αραβική χώρα.

Δώδεκα μήνες πριν πολλοί βιάστηκαν να μιλήσουν για το τέλος της καριέρας του Πορτογάλου, ο οποίος πήγε σε ένα υποδεέστερο πρωτάθλημα για τα τελευταία «ένσημα», όμως η αλήθεια είναι ότι ο Πορτογάλος θρύλος έχει βαλθεί να τους τρελάνει όλους.

Τα αδιανόητα νούμερα

Στα 38 του ο Ρονάλντο έχει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο και περνάει μια δεύτερη «νιότη», με τους αριθμούς του να προκαλούν… ίλιγγο και να οδηγεί την Αλ Νασρ στον τίτλο. Συγκεκριμένα, ο Ρονάλντο έχει αγωνιστεί σε όλους αυτούς τους 11 μήνες σε 37 παιχνίδια με την Αλ Νασρ και έχει 32 γκολ και 11 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ μαζί με την εθνική Πορτογαλίας έχει 48 τέρματα και κυνηγάει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ για το ημερολογιακό έτος του 2023.

Είναι ένα γκολ πίσω από τον Χάρι Κέιν που έχει 49, όπως και Έρλιγνκ Χάαλαντ μετά το γκολ κόντρα στη Λίβερπουλ και μπροστά από τον Κιλιάν Εμπαπέ που έχει 47. Αυτά που κάνει ο Κριστιάνο στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχουν, με τον Πορτογάλο να θυμίζει τον παίκτη που έκανε… όργια στην Ευρώπη πριν μερικά χρόνια. Για αντιληφθεί κανείς πως όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται καλύτερος, αρκεί να δει στα στατιστικά του ότι έχει 400+ γκολ μετά τα 30 του.

Στο φετινό πρωτάθλημα με την Αλ Νασρ είναι πρώτος σκόρερ έχοντας 15 γκολ και παράλληλα μετράει και 7 ασίστ. Στην αναμέτρηση της Αλ Νασρ κόντρα στην Αλ Ακντούντ σκόραρε δύο φορές στην εύκολη νίκη με 3-0 πετυχαίνοντας δύο πανέμορφα γκολ. Όπως θα δείτε παρακάτω το ένα από τα δύο μάλιστα είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει γενικότερα τη φετινή σεζόν. Ο Ρονάλντο έχει την Αλ Νασρ στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος με 34 βαθμούς, μόλις έναν λιγότερο από την Αλ Χιλάλ που όμως έχει ματς περισσότερο.

Παράλληλα, διεκδικεί και το ασιατικό Champions League με τους «κίτρινους», ενώ πριν λίγες μέρες αγωνίστηκε και με την εθνική Πορτογαλίας για τα προκριματικά του Euro και είχε ένα γκολ κόντρα στο Λιχτενστάιν στη νίκη με 2-0 και μια ασίστ κόντρα στην Ισλανδία στη νίκη με 2-0 επίσης. Συνολικά, έχει φτάσει στον ασύλληπτο αριθμό των 733 τερμάτων σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις σε 986 παιχνίδια και δεν πρόκειται να σταματήσει. Με 8 ματς να απομένουν για την ολοκλήρωση του 2023, δείχνει έτοιμος να πάρει και το βραβείο του πρώτου σκόρερ της σεζόν ξεπερνώντας τον Κέιν και τους κατά 15 χρόνια νεότερους Χάαλαντ και Εμπαπέ… Απλά μύθος.

Τα γκολ στο ματς με την Αλ Ακντούντ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ