Νίκο Παζ: Η ευκαιρία να «λάμψει» το διαμαντάκι της Ρεάλ Μαδρίτης (vids)

Νίκο Παζ: Η ευκαιρία να «λάμψει» το διαμαντάκι της Ρεάλ Μαδρίτης (vids)

Οι τραυματισμοί των Καμαβινγκά, Τσουαμενί και Μόντριτς φέρνουν σε πρώτο πλάνο το 19χρονο «αστεράκι» της Ρεάλ Μαδρίτης, Νίκο Παζ: Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Η ατυχία χτύπησε ξανά την πόρτα της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς ο Λούκα Μόντριτς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Κάντιθ. Ο Κροάτης μέσος έγινε αναγκαστική αλλαγή στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου και αναμένεται να απουσιάσει από τα επόμενα δύο παιχνίδια της ισπανικής ομάδας.

Ένα ακόμα πρόβλημα για τον τεχνικό της Βασίλισσας, Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον πολύπειρο μέσο για τις αναμετρήσεις που ακολουθούν με Νάπολι για τους ομίλους του Champions League (29/11) και Γρανάδα για το πρωτάθλημα (2/12).

Το όνομα του Λούκα Μόντριτς προστίθεται στη μακρά λίστα των τραυματιών της ισπανικής ομάδας, όπου βρίσκονται επίσης αυτά των Μιλιτάο, Βινίσιους, Καμαβινγκά, Κουρτουά, Κέπα, Τσουαμενί και Γκιουλέρ, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να αντιμετωπίζει πλέον πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα στη μεσαία γραμμή, μετά και τον τραυματισμό του 38χρονου Κροάτη.

Ο Καμαβινγκά τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια προπόνησης της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, ο Τσουαμενί στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα και ο Μόντριτς στο πρόσφατο παιχνίδι με την Κάντιθ. Με αυτούς τους τρεις εκτός, στο ρόστερ της Ρεάλ έχει μείνει ως καθαρός μέσος μόνο ο Τόνι Κρόος, αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί να αγωνιστεί στα χαφ και ο Φεντερίκο Βαλβέρδε, με τον Ουρουγουανό να προσφέρει μια ακόμα έξτρα λύση στον Κάρλο Αντσελότι.

Η ευκαιρία στον Παζ

Μοιάζει, όμως, απίθανό ο Ιταλός τεχνικός της Βασίλισσας να χρησιμοποιήσει τους Τόνι Κρόος και Φεντερίκο Βαλβέρδε και στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με Νάπολι και Γρανάδα, καθώς οι δύο αναμετρήσεις θα διεξαχθούν μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Τα πάρα πολλά προβλήματα τραυματισμών και η λειψανδρία στη μεσαία γραμμή της Ρεάλ Μαδρίτης δίνουν την ευκαιρία σε ένα… διαμαντάκι που υπάρχει στο ρόστερ της ισπανικής ομάδας να κάνει πάρει χρόνο συμμετοχής και να «λάμψει» με τη φανέλα της Βασίλισσας.

Ο λόγος για τον 19χρονο μέσο Νίκο Παζ, ο οποίος θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ισπανικής ομάδας, αλλά και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο νεαρός άσος μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως 6άρι όσο και ως 8άρι, «λύνοντας» τα χέρια του Αντσελότι.

Ο Λατινοαμερικάνος αγωνίζεται στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης (Καστίγια), αλλά πολλές φορές κάνει προπονήσεις και με την πρώτη, έχοντας μάλιστα και τρεις συμμετοχές στη φετινή σεζόν: Ολες, όμως, ως αλλαγή και ολιγόλεπτες. Επαιξε 13 λεπτά στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων του Champions League με την Μπράγκα, 8 λεπτά στο παιχνίδι με τη Βαλένθια και 2 λεπτά στην πρόσφατη εκτός έδρας αναμέτρηση με την Κάντιθ.

Ο τραυματισμός του Λούκα Μόντριτς, όμως, αναμένεται να του δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα ματς που ακολουθούν, με τον Αργεντινό να περιμένει την ευκαιρία του. Μια ευκαιρία που θα προσπαθήσει να αρπάξει από τα… μαλλιά ο νεαρός μέσος.

Από τους πρωταγωνιστές της Καστίγια

Ο Νίκο Παζ είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της δεύτερης ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον 19χρονο να έχει 6 γκολ και 1 ασίστ σε 10 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα υποδομών, που συμμετέχει η Καστίγια. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές δεν χρησιμοποιείται στην κλασσική του θέση (8άρι), αλλά ως δεξί εξτρέμ, ακόμα και ως σέντερ φορ.

Ενας ικανότατος μεσοεπιθετικός, με υψηλή τεχνική κατάρτιση, τον οποίο πιστεύει πολύ ο Κάρλο Αντσελότι και το απέδειξε όταν ζήτησε την παραμονή του, παρά το γεγονός ότι η Ντόρτμουντ τον ήθελε ως αντάλλαγμα για τη μεταγραφή του Τζουντ Μπέλινγκχαμ.

Ο Ιταλός τεχνικός ήταν επίσης αρνητικός στο ενδεχόμενο να παραχωρηθεί ο νεαρός άσος ως δανεικός σε άλλη ομάδα της La Liga, παρότι γνώριζε ότι δύσκολα θα μπορούσε να του δώσει χρόνο συμμετοχής, λόγω της παρουσίας των Καμαβινγκά, Τσουαμενί, Μόντριτς και Κρόος. Παρόλα αυτά οι απαντήσεις του στις προτάσεις των Χετάφε και η Βαλιαδολίδ ήταν αρνητικές, με τον Νίκο Παζ να παραμένει στο ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης και να βρίσκεται πλέον μπροστά σε μια σπουδαία πρόκληση: Να παίξει βασικός στη Βασίλισσα.

Γεννήθηκε στην Τενερίφη, ήταν την προεπιλογή για το Μουντιάλ

Ο Νίκο είναι γιος του Πάμπλο Παζ. Του σκληροτράχηλου Αργεντινού στόπερ, που έκανε μια αξιοπρεπέστατη καριέρα στο υψηλότερο επίπεδο αγωνιζόμενος και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (1996-1998, 14 συμ) της χώρας του. Μάλιστα, ο Πάμπλο Παζ είναι πολύ καλός φίλος του προπονητή της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Νίκο Παζ δεν γεννήθηκε στην Αργεντινή, αλλά στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην πόλη Σάντα Κρουζ της Τενερίφη στις 8/9/2004. Γι’ αυτό και έχει ισπανικό διαβατήριο.

Ο 19χρονος μέσος είναι διεθνής με την Κ20 της Αργεντινής (8 συμμ., 1 γκολ) και τα επόμενα χρόνια αναμένεται να αποτελέσει μέλος της ανδρικής ομάδας της Αλμπισελέστε. Μάλιστα ο νεαρός άσος ήταν στην αρχική προεπιλογή (σ.σ στους πρώτους 48) για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, αλλά τελικά δεν κατάφερε να βρεθεί δίπλα στον Λιονέλ Μέσι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ