Έτοιμος ο Ολυμπιακός τριετίας του Μπαρτζώκα, απομένει ο… Βεζένκοφ!

Έτοιμος ο Ολυμπιακός τριετίας του Μπαρτζώκα, απομένει ο… Βεζένκοφ!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να είναι πλέον πανίσχυρος φέτος με τις προσθήκες Μήτρου-Λονγκ και Πετρούσεφ, αλλά το κυριότερο να έχει έτοιμη την ομάδα της επόμενης τριετίας! - Τα συμβόλαια Κάνααν, Πίτερς, Λούντζη που θα επιδιώξει να επεκτείνει και ο... Βεζένκοφ που έχει πάντα θέση στο ΣΕΦ εάν και όταν αποφασίσει να αφήσει το ΝΒΑ.

Μπορεί να βρισκόμαστε ουσιαστικά στον πρώτο μήνα της νέας αγωνιστικής περιόδου στο μπάσκετ, όμως ο Ολυμπιακός μοιάζει πανέτοιμος για του χρόνου. Και όχι μόνο για την επόμενη χρονιά, αλλά και για τα επόμενα έτη που θα ακολουθήσουν.

Από το καλοκαίρι του 2021 οι Ερυθρόλευκοι, με καθοδηγητή τον Γιώργο Μπαρτζώκα, έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν έναν σημαντικό κορμό. Παίκτες που ταιριάζουν μεταξύ τους και μπορούν να συνυπάρξουν εντός και εκτός παρκέ. Ένα πλάνο που έχει δουλέψει στον απόλυτο βαθμό αφού οι Πειραιώτες έχουν πανηγυρίσει όλους τους τίτλους στην Ελλάδα, ενώ έχουν βρεθεί και δύο συνεχόμενες φορές στο Final 4 της Euroleague.

Λένε πως… ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος. Σχεδόν όλοι όσοι αποκτήθηκαν (αλλά και εκείνοι που ανανεώσαν) έχουν υπογράψει μεγάλης διάρκειας συμβόλαια. Γεγονός που κάνει τους πάντες στον Πειραιά να κοιτούν το μέλλον με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Οι ανανεώσεις, οι «καλοκαιρινοί», οι τρεις νέοι και ο… Βεζένκοφ

Ο Ολυμπιακός από τα μέσα της περσινής σεζόν έχει κινηθεί σε τρεις διαφορετικές περιόδους. Η αρχή έγινε με τις ανανεώσεις συμβολαίων των Φαλ, ΜακΚίσικ και Γουόκαπ. Οι δύο πρώτοι υπέγραψαν μέχρι το 2025, ενώ ο Τεξανός γκαρντ μέχρι το 2027. Στην συνέχεια ακολούθησε ο Λαρεντζάκης που τον Ιούλιο έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο έως το 2026.

Οι κινήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για την ενίσχυση της ομάδας ήταν συγκεκριμένες. Αποκτήθηκαν οι Μιλουτίνοφ, Γουίλιαμς-Γκος, Σίκμα και Τανούλης. Οι δύο πρώτοι έχουν συμβόλαιο μέχρι το 2025, ενώ ο νεαρός Έλληνας σέντερ μέχρι το 2027. Με την υπόθεση του Σίκμα θα ασχοληθούμε παρακάτω καθώς είναι λίγο διαφορετική.

Ελάχιστα πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου αποκτήθηκε ο Μπραζντέικις, ενώ την εβδομάδα που μας πέρασε έκλεισαν οι Μήτρου-Λονγκ και Πετρούσεφ. Αυτές ήταν οι τελικές πινελιές του Μπαρτζώκα. Τρεις παίκτες που αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά θα μείνουν για χρόνια στο μεγάλο λιμάνι, αφού αμφότεροι έχουν υπογράψει μέχρι το 2026.

Παράλληλα, το κεφάλαιο Σάσα Βεζένκοφ θα είναι πάντα ανοιχτό. Αν και όποτε ο Βούλγαρος φόργουορντ θελήσει να επιστρέψει στον Ολυμπιακό που αναγεννήθηκε και λατρεύει, τον περιμένουν με «ανοιχτές αγκάλες». Ακόμη κι αν είναι δεδομένο πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα τον ήθελε στα πράσινα, η αλήθεια είναι πως με τα όσα μας έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ο Βεζένκοφ δεν είναι… Σλούκας.

Οι 3+1 περιπτώσεις που… καίγεται ο Ολυμπιακός

Από ολόκληρο το ρόστερ μόνο ουσιαστικά τέσσερις παίκτες «καίνε» τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Οι τρεις άμεσα αφού το καλοκαίρι λήγουν τα συμβόλαιά τους και ο ένας έμμεσα. Στο… +1 βρίσκεται ο Σίκμα. Ο Αμερικανός έχει υπογράψει μέχρι το 2025, όμως το συμβόλαιό του διαθέτει οψιόν αυτό το καλοκαίρι. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να φύγει ή ότι οι Ερυθρόλευκοι είναι καλυμμένοι αν θελήσουν να τον διατηρήσουν στις τάξεις τους.

Οι άλλες τρεις περιπτώσεις έχουν ως εξής. Ο λόγος για τους Κάνααν, Πίτερς και Λούντζη. Οι δύο Αμερικανοί έχουν κάνει τρομερό ξεκίνημα στη σεζόν και δεν αποκλείεται να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για υπάρξει ανανέωση της συνεργασίας των πλευρών. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Έλληνα γκαρντ, ο οποίος είναι πολύτιμος ως Έλληνας και δεν αποκλείεται να καθίσει και εκείνος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Με δυο λόγια λοιπόν, ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα γεμάτο ρόστερ. Ένα ρόστερ που μπορεί να μείνει ίδιο -με εξαίρεση μία δύο προσθήκες- για αρκετό διάστημα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει τους παίκτες που θέλει και πλέον είναι στο χέρι του να διατηρήσει την ομάδα στα υψηλά στάνταρ που έχει συνηθίσει τους οπαδούς της.

Τα συμβόλαια των παικτών του Ολυμπιακού:

2027

Τόμας Γουόκαπ
Γιώργος Τανούλης

2026

Ναζ Μήτρου-Λονγκ
Κώστας Παπανικολάου
Γιαννούλης Λαρεντζάκης
Ίγκνας Μπραζντέικις
Φίλιπ Πετρούσεφ

2025

Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος
Σακίλ ΜακΚίσικ
Μουσταφά Φαλ
Νίκολα Μιλουτίνοφ
Τζορτζ Πάπας
Λουκ Σίκμα (*)

2024

Μιχάλης Λούντζης
Αϊζάια Κάνααν
Άλεκ Πίτερς

*Ο Λουκ Σίκμα έχει υπογράψει 1+1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ